Rahvakiri erakondade rahastamise kohta

Padu Kadu maalt ja ilma hobuseta.

/ #79 Rahvakirjad

2012-05-30 13:37

Kahjuks ei näe ma arutelus arutelu või ettepanekuid,nagu tavaliselt kõigis foorumites käib üks andmine,ehk teadaoleva konstateerimine.Vaja oleks rohkem ettepanekuid kuidas edasi.
Üleskutse valimisseaduse muutmiseks on hea,kuid selles on nüanse mis ei ole teostatavad,või võivad anda vastupidise tulemuse oodatavale.(olen oma parandusettepanekud teinud)
Nüüd see rahastamine,no ilma rahata ei saa tänapäeval enam midagi,ainult liikmemaksudest kahjuks ei piisa ja ajada liikmemaksu suuremaks ka ei toimi,sest palju on ka neid liikmeid kelle sissetulek on allapoole vaesusepiiri,aga valimistel iga hääl maksab.Seega parteide rahastamise võimalus tuleb anda kõigile(Eestis ametlikult resideeruvatele tegelastele,ka ettevõtetele) kuid see peab olema täiesti avalik,kust raha tuli,kes kellele andis,ka ,,tasuta" teenused jne. ja kontrollorganiks peab olema maksuamet.Teiseks tuleb seada kulupiirangud valimiskampaaniatele ja kuritarvitused kriminaliseerida. Kuna meie poliitikutel on moraali ja eetikaga tõsiseid probleeme, tuleks seadustada,et eksinutel ei ole enam asja poliitikasse ja riigiametitesse.(ka tagasikutsumise mehhanism tuleks välja mõelda)
Nn. maailmavaate rahastamine ei tohiks enam kõnealla tullagi,selleks on meil piisavalt vastavaid õppeasutusi kes peaks sellega tegelema.Kujutage ette et näit.REF hakkab õppetama asipismi,või midagi taolist,no jabur ju.