Õigus kasvatada last tervislikku elustiili järgides

Egle

/ #90

2012-06-04 00:46

Äärmiselt positiivne, et nii paljud Eesti inimesed on andnud oma allkirja ja näidanud sellega, et on tõeliselt oluline usaldada oma sisetunnet mis igapäevaelus on nii alla tambitud meedia, ühiskonna, meditsiini ning isegi oma heade tuttavate ja teinekord koguni perekonna poolt.
Tervislik toitumine on täna andnud palju kõneainet ja leidnud palju vastakaid arvamusi. Kuid enamik inimesi ei mõtle sellele, et tegelikult on tervislik toitumine imelihtne. Tuleb lihtsalt süüa inimesele mõeldud loomulikku toitu,mis sobib inimese anatoomiliste ja psüholoogiliste eeldustega, ehk siis toitu, mida universum on meie jaoks valmistanud miljardeid ja miljardeid aastaid. On täiesti ebareaalne arvata nagu viimaste aastasadade toitumistrendid, traditsioonid, teadlased ja arstid on võimelised meie tervise ja toidulaua eest hoolitsema sama pädevalt nagu UNIVERSUM.
Mõelge oma tunnete peale, armast lambatalle või põrsast vaadates, kas ikka tahaksite oma" teravate kihvade ja küünistega" talle kõrri karata ja lihavaid tükke oma lastele jagada?
Mõelge ka selle peale kui paljud suured mõtte ja tegude hiiglased on eelistanud läbi ajaloo taimetoitu(Sokrates, platon, da vinci jt,) Vaadake tänapäeva rikkaid ja haritud inimesi, kes on samuti läinud seda teed. Lihtsalt uurige seda, mõelge selle peale. Miks?
Samas on kõigil meil oma areng ja õigus süüa seda mida ta soovib, Kannibalism on valdavalt küll tänaseks keelatud, kuid omal ajal lasi ligimese lihal hea maitsta nii mõnigi rahvus. Õnneks inimesed arenevad, muutuvad tundelisemaks, arvestavamaks jne.
Ei tea ma ühtegi juhtumit kus lapse vanemaid liigse vaktsineerimise või ohjeldamatu suhkru manustmise pärast oma lapsele, oleks leidnud ühiskonnas nii suurt vastupanu kui oma lapsele kõige loomupärasemat toitu andvat vanemale.
Ühte võin ma öelda iseenda kogeumusest, Kui te olete terve élu järginud vaid ühte toitumisstiili ega pole kunagi proovinud süüa ainult taimetoitu või ainult mahe toitu või E ainete vabu toite jne. Siis lihtsalt ei ole võimalik öelda, et milline toitumisstiil sobib sulle ja su kehale kõige paremini.
Kallid eestlased, suhelge inimestega kes on julgenud oma elu elada teisiti kui ühiskonna reeglid seda nõuavad. Kui olete olnud aastaid segatoitlane proovige taimetoitlust või vastupidi, jälgige oma keha, jälgige sisetunnet, jälgige enesetunnet. Teie ise võite endale valetada, teadlased ja arstid võivad teile ajupesu teha aga teie keha ei valeta teile kunagi. Proovige loomulikku tervisliku toitu süüa kasvõi mõned nädalad, vaadake, mis juhtub. Tulemused võivad olla hämmastavad. Mediteerige, mediteeerige, mediteerige ja teil ei teki dilemmat, mida süüa mida mitte. Kui olete leidnud selle elustiili kus te tunnete end oma kehas hinge pikendusena, ilusa, terve, särava ja energilisena, siis olete kahtlemata õigel teel.



Mul polnud plaanis kedagi veenda, lihtsalt julgustada neid kes veel endas kahtlevad kuid samas tahaksid proovida elada täisväärtuslikumat elu.

Palju jõudu ja armastust teile armsad mõttekaaslased!