Õigus kasvatada last tervislikku elustiili järgides


Külaline

/ #96 Külle

2012-06-05 12:31

Mida süüa?

Näiteks lastearst Reet Raukas on kirjutanud raamatu laste toidust esimestel eluaastatel - seal on kõik kirjas. Oluline aga on, et toit oleks NATURAALNE, mitte sünteetiline. Suur osa inimesi ilmselt ei teagi, et 95% meie suurpoodide toiduvalikust ei ole enam naturaalne toit.

Nt. lastele töötlemata täistera pudruhelbeid leidub veel vaid ökopoodides
Piim on meil homogeniseeritud
Jäätis ei ole piimast-koorest vaid taimerasvast või lössipulbrist (viimast sõid vanasti sead, mitte lapsed)
Ka jogurti koostisaineks on lössipulber - no milleks?????
Ja vaadake, millest koosneb sai ja leib! Milleks saia sisse emulgaatorid ja toiduvärv?
Milleks on vaja jahu valgeks pleegitada?

Kõik see nõrgestab immuunsüsteemi, organism jääb nälga, kuna saab vaid kaloreid, mitte toitaineid (vitamiine, mineraale, täisväärtusliku valku) ja sealt need haigused tulevad. Sööme peale tablette, saame näiliselt korraks probleemist jagu aga tegelikult jääme aina haigemaks.

Praegu 80a. tädikesed teavad rääkida, et hambaarstid tekkisid koos rafineeritud jahuga. Viimasest tekib mineraalainete puudus ning luud-küüned-hambad hakkavad lagunema.

Minul endal OLI mitu terviseprobleemi, mida meditsiin ei suutnud lahendada ja lapsel allergiad ning immuunpuudulikus. Ainus mida arstid oskasid soovitada oli: " vaata, mida te sööte"
Vaatasin, uurisin - saime terveks.

Aga kust saada täna naturaalset toitu? - vot mina ei tea enam... Praegu jooksen mööda talusi, ökopoode ja kala toon otse sadamasse jõudnud paadist. Praegu olen lastega kodune ja saan seda endale lubada, aga ma ei tea mis siis teha kui tööle lähen.