Ei toeta Rail Balticu trassikoridori Rae valla territooriumil

Quoted post

rae valla kodanik

#6 Mõtelge enne kui allakirjutate!

2013-09-27 19:26

Tere!
Elan Rae vallas, 100m kaugusel raudteest, praeguse müra asemel ei oleks Rail Baltica tulemisel enam seda muret, kuna tehakse tõke. Olen tutvunud teie siin oleva teosega.
Rail Baltica rajamine on Eestile oluline. See ühendab meid kiiremini, lihtsamini ning võimalik et ka odavamalt Euroopaga, kuid ma olen teiega nõus, et see projekt vajab veel täiustamist. Teie argumendid aga siin ei ole aktsepteeritavad. Lugesin välja kaks peamist -
1) Tallinn-Tartu trassi peale, ei ole võimalik Rail Balticat rajada, kuna seal paiknevad liiga järsud kurvid ning selle raudtee ümber tegemine ei ole mõttekas.
2) Via Baltica läbib suuri asulaid, kus ei ole võimalik raudteed läbi viia ning sealt kõrvalt juhtida ei ole otstarbekas.
Ühesõnaga parim varjant on raudtee viia läbi võimalikult väheasustatud alade, mida on ka tehtud. Loomade jaoks tehakse tunnelid raudtee alt ning on ilmselge üle reageering kui rääkida, et üks raudtee hakkab looduse tasakaalu mõjutama.
Kokkuvõtteks, LP. Rae valla kodanik, mõtle enne kui igale paberitükile või interneti keskonda oma allkirja annad. Uurige enne tagamaid ja võimalusi. Rail Baltica ei ole ainult peale surutud asi, vaid võimalus reisida kiirelt ja mugavalt Euroopasse ning edendada Eesti majandust. Aitäh!

Vastused

Eesti inimene

#7 Re: Mõtelge enne kui allakirjutate!

2013-09-28 06:50:53

#6: rae valla kodanik - Mõtelge enne kui allakirjutate!

Tere rae valla kodanik!

Ka mina elan raudteest ca 100 m kaugusel ja olen Rae valla kodanik, aga tarastamist ei poolda ja Rail Balticat ei ole kogu Eestil vaja.

Kui te viiks ennast kurssi olemasolevate trasside varasema kasutusega, siis teaksite ka, et juba 1938. aastal sai rongiga Tallinnast Berliini sõita ja sõit kestis ca 23 tundi. Rahuliku tempoga. See trass läks läbi Tapa-Tartu-Valga ja see trass on tänaseni olemas ja rongi saaks sinna iga kell sõitma panna, aga ei panda, sest "raha ei ole". Eesti Vabariik ei ole Rail Baltica projekteerimisel võtnud arvesse oma rahva huve ja see on fakt. See raudtee toob Eestile ainult meeletult lisakulutusi ja ei tasu iial ära majanduslikult.

Lisaks sellele, kui raudtee tarastatakse, pannakse kinni väiksemates kohtades hetkel eksisteerivad ülesõidud. Mitte keegi ei hakka tunneleid või viadukte rajama nt 100 või kasvõi 30 elanikuga küla jaoks, vaid öeldakse, et sõitke iga päev tööle kümneid kilomeetreid pikemaid teidpidi. Olemasolevale raudteejaamale jalgsi ligi ei pääse ning teisel pool raudteed elavate sugulaste juurde samuti mitte. Selleks tuleks sõita paarkümmend kilomeetrit autoga. Kas te naiivselt loodate, et ühistransport sellega meie inimeste jaoks paraneks? EI.

Keskkonnakahju peale ei suuda mõelda ainult kitsarinnalised ja küüned enda poole inimesed. Muuhulgas elavad meil olemasoleva raudteega harjunud kotkad, metskitsed, rebased, jänesed, tuhkrud jms, kelle elukohad lõhutakse.

Kui sa tahad saada Euroopasse kiirelt ja soodsalt, siis osta lennukipilet. Selleks ei ole vaja kogu Eestit ära "lõhkuda".

Samuti Rae valla kodanik

#14 Re: Mõtelge enne kui allakirjutate!

2013-09-30 17:15:45

#6: rae valla kodanik - Mõtelge enne kui allakirjutate!

kõigepealt tuleks mõelda, kui kasulik see uus raudtee tegelikult ka on! Kas keegi on üldse analüüsinud tulevikust prognoositavaid kabakäibeid... Lisaks saab selle trass ipeal tõesti sõita Euroopasse-kaubavagunis, sest minu teada reisijatevedu sellel trassil planeritud ei ole, aga vbl ei ole mul täit infot uuest ja luksuslikust ida-ekspressist, mis võimalaks kiiresti ja mugavalt reisida Euroopasse. Kahjuks mina ei ela 100 meetrit raudteest ja ei ole plaanis ka elama hakata! Rae valda kolisingi just sp, et siin olengi eemal linnakärast. Hetkel aga ohustab see jubedus just minu küla elanikkonda, sest raudtee on planeeritud kuskil 200 meetri kaugusele minu majast.

Minu ligidal elab haigrupaar- juba aastaid. Kindlasti rõõmudtab neid raudtee alt läbikaevatav tunnel. Olen õppinud keskkonnakaitset ja kahjuks tean, mida selline jube monstrum endaga kaasa toob. Nii et olen vägagi kursis sellega, millele alla kirjutasin.


Külaline

#22 Re: Mõtelge enne kui allakirjutate!

2013-10-25 09:12:31

#6: rae valla kodanik - Mõtelge enne kui allakirjutate!

Rae valla elanikule. Olen Are valla elanik, kelle maja juurest liigub üks trassi variant mööda. Õnneks või õnnetuseks 80 meetrit ehk kõik jääb normi piiridesse. Müra aitab sein summutada kuid vibratsiooni osas olid eksperdid sellise kauguse osas väga pessimistlikud - ütlesid häid lahendusi lihtsalt ei ole.

Majandusministeeriumi esindaja väitis koosviibimisel vallaelanikega,  et ca 70-80 %  tuleb liiklusest tuöleb kaubavedudest, mis kahjuks liiguvad põhiliselt öösiti.  Et projekt oleks tasuv peaks liikuma ca 15-25 kaubarongi ööpäevas +reisirongid, mis tuleb korrutada kahega ehk edasi tagasi. Akent üldse lahti teha ei saa. Saad öösel magama jääda ja jälle rong. Ehk siis saame akna taga kuulda ööpäev läbi kuidas "reisida kiirelt ja mugavalt Euroopasse ning edendada Eesti Majandust" .

Kuid lahkusin Tallinnas just selle kisa ja müra pärast, mis nüüd tuuakse see minu akna alla. Ja läbi seaduste sunnitakse mind tasuta seda kannatama.

Ja siis tullaks mulle nina alla hõõruma, et ärgu ma muretsegu, müra ja vibratsiooni pärast, sest RB peaks tulema kasumlik projekt.

Krt, kelle arvelt?