Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

anti

#51 Re: Re:

2011-09-19 23:13

#49: Lea Altnurme - Re:

Küsimus on selles, et kirik ei pea olema otsekui klienti teenindav ettevõte, mis uurib, mida inimesed sealt ootavad ning püüab siis kliendinumbrite nimel nende ootustele vastata. See, milleks kirik loodi, on paika pandud hoopis kõrgemalt poolt ning seda muuta tähendab muuta kogu asi üldse mõttetuks - nagu see põhjamaade luterlikes kogudustes juhtunud ongi. Inimesed võivad ju tullagi "vaimulikust" psühholoogi juttu kuulama, kuid ajatus mõttes on see kõik sisutu ajaraisk, kohaletulnute hinged ei saa sealt midagi.

Vastused

Kerstin Kask

#54

2011-09-19 23:30:20

Olen nõus, et ainult numbite nimel ei pea midagi tegema, küsimus on pigem ikka selles, kuidas edastada rõõmusõnumit Kristusest nii, et see võiks inimesele kohale jõuda ja teda kõnetada. Usun, et Jumal on  inimesele kinkinud nii mõistuse kui ka tunded, et võiksime üksteist Jumalale lähemale juhatada. Inimese hinge võib Jumal puudutada väga erinevate, pisikeste ja suurte asjade kaudu. Mulle tundub pisut ülekohtune üldistada, et ühest või teisest asjast ei saa inimeste hinged midagi, seda saab igaüks ikka ainult enda kohta öelda.

Lea Altnurme

#55 Re: Re: Re:

2011-09-19 23:34:01

#51: anti - Re: Re:  

 Asi pole klienditeeninduses, vaid selles kuidas suhe luuakse ja sõnum edasi antakse. Mulle tundub, et kirikus pole sisulist huvi  inimest ära kuulata ja tema kogemustasandit arvesse võtta sõnumit kuulutades. Väga mugav on rääkida inimesele, kuid mitte inimesega. Sa arvad, et "..."vaimulikust" psühholoogi juttu kuulama, kuid ajatus mõttes on see kõik sisutu ajaraisk, kohaletulnute hinged ei saa sealt midagi". Kust sa tead, et ei saa? Jumal ütles?