Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Kalle

#151

2011-09-20 20:20

Siin tõuseb pidevalt homoseksuaalsuse teema ja liberaalid kasutavad Johannese evangeeliumi lõiku, mis homoseksuaalsuse puhul aga ei kehti. Miks?

Homoseksuaalsus on inimese loomuseline mäss Jumala tahte vastu. See mäss on palju sügavam kui ühekordne abielurikkumine, vargus või isegi mõrv. Need viimased ei pruugi inimese põhiloomust rikkuda ja inimene võib siira kahetsuse järel elada edasi nii, et tema hingel pole plekki. Homoseksuaal aga mõtleb pidevalt patust, ihaldab pidevalt pattu ja teeb pidevalt pattu oma sõna, mõtte ja teoga.

Kui te tahate võrdlust, siis umbes sama sügav loomuse rikutus on kleptomaanil või maniakil, kes pidevalt inimeste mõrvamisest unistab jne. Sellisel juhul on see juba püsiv patt, püsiv vastuhakk Jumala tahtele, püsiv rikutus.

Just selline patu püsivus ja tahtlik häälestus ka edaspidi patuseid mõtteid mõtelda ja tegusid teha, teeb homoseksuaalsusega leppimise kiriku jaoks võimatuks.

Vastused

Homo

#161 Re:

2011-09-20 21:22:10

#151: Kalle -

Kalle kirjutas: "Homoseksuaal aga mõtleb pidevalt patust, ihaldab pidevalt pattu ja teeb pidevalt pattu oma sõna, mõtte ja teoga."

Kust Sina, Kalle, seda tead? Või arvad lihtsalt? Või on keegi Sulle seda rumalust õpetanud ja sa kergeusksena usud?Kuidas saad Sina teada, mis on teise inimese mõtetes või hinges?

Mina olen homoseksuaalne mees. Ma olen sellisena sündinud. Minu jaoks ei ole naised mitte kunagi seksuaalselt atraktiivsed olnud. Aga see ei puutu asjasse.

Ma ei unista mitte mingisugusest patust. Minu mõtteis ei keerle kurjus mitte mingisuguses vormis. Ei unista ma kleptomaani sarnaselt vargustest (ehkki kleptomaanid reeglina lihtsalt varastavad mõtlematult), Ei mõlgu mul meeles mõrvad. Isegi kujuta ette, kui suudad - ma ei oma isegi mitte mingisuguseid seksuaalsuhteid.

Kui siirast armastust, mis on seotud teisest inimesest hoolimisega, Sina patuks nimetad - siis jah, Sinu silmis võin ma patune olla, kuid Jumala ees võin seista sirge seljaga, ehkki austusest langetatud peaga.

Aga Sinul tuleb Jumala ees häbeneda, et teisest inimesest oled selliselt mõelnud, nagu su kirjaread näitavad.