Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Auväärt tundmatu

#193 Re: Re: Re: Re: Re: Numbreid Lea Altnurmele

2011-09-21 02:12

#192: Sohvi - Re: Re: Re: Re: Numbreid Lea Altnurmele

Need 68,5% vastasid ju tegelikult, et neid see teema ei huvita. Nad pole ei muutuste poolt ega vastu.

Vastused

Enn Auksmann

#198 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Numbreid Lea Altnurmele

2011-09-21 07:39:06

#193: Auväärt tundmatu - Re: Re: Re: Re: Re: Numbreid Lea Altnurmele

"Need 68,5% vastasid ju tegelikult, et neid see teema ei huvita. Nad pole ei muutuste poolt ega vastu."

 

Jah, tegemist on samasuguste inimestega nagu need, kelle ükskõiksust ära kasutades (ning keda pidevalt manipuleerides ja hirmutades) on näiteks Rootsi kirikus tehtud viimaste aastate otsused.

Taolisel puhul demokraatiast ja avatusest rääkimine ei ole isegi mitte naeruväärne, see on lihtsalt kohatu.

Aga selge on see, et ega "humanistid" enne järgi ei jäta, kui on teisitimõtlejatel suud kinni pannud - ja nende oma suud ei sulge keegi, sest vastaspool ei ole valmis sama alatuid võtteid kasutama.

Vaid nädal aega tagasi külastas meie kogudust üks rühm Rootsi kirikutöötajaid. Isegi sarnaselt mõtlevad inimesed ei usaldanud üksteist ega kõnelnud teatud asjadest üksteise kuuldes - küll aga oli neid, kes minuga rääkides sosinal teatud lootust avaldasid, et ehk siiski lähevad asjad tulevikus jälle paremaks (üks naispreestergi leidis, et armulaua kasutamine "nõiakatsena", nagu see Rootsi kirikus on viimastel aastatel olnud, ei ole päris õige) ...

Pange tähele, armsad siirad allakirjutanud: see on "avatus" ja "demokraatia", mille poole "humanistid" kirikut juhivad. Ma ei kogenud nõukogude ajalgi taolist hirmu ja allasurutust kui see, mis praegu valitseb Rootsi kirikus.

Sohvi

#211 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Numbreid Lea Altnurmele

2011-09-21 08:37:09

#193: Auväärt tundmatu - Re: Re: Re: Re: Re: Numbreid Lea Altnurmele

Nii demagoogilist avaldust pole ma ammu lugenud.

Pakkugem välja, kui palju inimesi luges Postimehe veebiväljaannet ja kas see number oli oluliselt suurem kui 2600. See on vägagi representatiivne valim ja kõneleb ühest: kiriku teema huvitab avalikkust vägagi.

Kellel suva oli, see lihtsalt ei hääletanud, mis kõige loomulikum.

Mis mõte siis üldse gallupitel on, kui vähemusse jäänud tulemustega ei nõustu ja väega imelikke põhjendusi tulemuste väänamiseks tooma hakkavad?

Veel üks küsimus. Kui juba selles gallupis osalejad osutusid "valedeks" ja asjatundmatuteks, mis mõte oli siis üldse oma Manifestiga minna selleisesse seltskonda tõde a õigust nõudma? Selle asemel et oma dokument EKN-i viia ja lasta neil seda uurida, seisukoht välja kujunada, ning vastata.

Kui kuskil on pere siseprobleem, siis kas minnakse tänavale juhuslike möödakäijate käest abi ja õigust nõudma?

Ometi Manifesti-kristlased seda tegid. Miks?