Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Enn Auksmann

#236 Re: Re: Re: Enn Auksmannile

2011-09-21 11:12

#221: Segaduses kõrvaltvaataja - Re: Re: Enn Auksmannile

"Küsimus: Me räägime ju ikka luterlikust kirikust? Mis "missa" siis??? Kas see oli näpukas?"

 

Augsburgi Usutunnistus XXIV: "Meie kirikule heidetakse ülekohtuselt ette, nagu oleks temast kõrvaldatud missa. Tahtmata end ise kiita on ometi kõigile ilmne, et missat pühitsetakse meil suurema hardusega kui vastaspoole juures."

Vastused

ee

#239 Re: Re: Re: Re: Enn Auksmannile

2011-09-21 11:27:44

#236: Enn Auksmann - Re: Re: Re: Enn Auksmannile 

 Tõsi küll, et inimestel puuduvad kõige elementaarsemaid religioonialased teadmised. Kurb küll, kui ei teata isegi seda mis on mis  missa, mis on tabernaakel j.n.e. 

Siiski arvan, et siin ja praegu oli tegemist lihtsalt "vastasele" labaselt koha kätte näitamisega: Ei saa ju ometi sallida et keegi nimetab asju teiste nimedega kui Mina seda tahan.

Kuningriigi kodanik

#244 Re: Re: Re: Re: Enn Auksmannile

2011-09-21 12:16:28

#236: Enn Auksmann - Re: Re: Re: Enn Auksmannile

Ehk oleks ülim aeg lõpetada jutt igasugustest erinevatest kirikutest-konfessioonidest, sest Jeesus ei tulnud meile tooma ei religiooni ega kirikut, vaid taastama Jumala Kuningriiki maa peal (vt Matt 4:17) ja see kehtib siiani: "Parandage meelt...hakake teistmoodi mõtlema, sest taevariik on ligi." Rahvas ei tule kirikusse, kus midagi ei toimu, kus haiged ei saa terveks jne. Jeesus ütles: "Aga kui mina ajan Jumala sõrmega välja kurje vaime, siis on kuningriik tulnud teie juurde" ja pikal jutul on lühike lõpp; palju tarka juttu/teoloogiat ei asenda kunagi Jumala väge...

uudishimulik kõrvaltvaataja

#709 Re: Re: Re: Re: Enn Auksmannile

2011-09-24 12:56:36

#236: Enn Auksmann - Re: Re: Re: Enn Auksmannile 

"Augsburgi Usutunnistus XXIV" ???? -  Sry, ei saa aru ...

Mulle näib, et nö põhilises Augsburgi Usutunnistuses on vaid 21 punkti - kust tuleb 24. punkt? Kui see on teises osas, mida allpool äratoodud lingi alt ei leia, siis mu küsimus on, miks teist osa sellest usutunnistusest tahaplaanile jäetakse?

"Augsburgi usutunnistus koosneb kahest osast. Esimene osa koosneb 21 artiklist, milles esitatakse Lutheri tõekspidamised." Allikas: http://foorum.usk.ee/index.php?topic=2194.0

Tahaks uudishimulikult küsida, kas Te võtate apokrüüfe sama tõsiselt kui kanoonilist Piiblit?