Humanistliku kristluse manifest

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni Humanistliku kristluse manifest jaoks automaatselt loodud.

Oskar

#226 Re: Numbreid Lea Altnurmele

2011-09-21 10:39

#178: Sohvi - Numbreid Lea Altnurmele

Vastuküsimused:

Kas need, kes ei käi kirikus üldse teavad mis seal toimub?

Kui BBCid uskuda, et 20% eestlastest käivad kirikutest, kuid mitu inimest on sellest 14,7 protsenti?

 

VEIKO RÄMMEL

#227 Re: Re: Rämmel ja intelligentne?

2011-09-21 10:50

#225: Rebane - Re: Rämmel ja intelligentne?

Kas ma olen endale seda komplimenti teinud? Pakun, et Jaan  Lahe võiks isikute ründajad siit kustutada, kuigi seni tegeleb ta vaid kriitiliste arvamuste kustutamisega, ilmselt hirmust nende mõju ees. Ja véel, kui keegi aru ei saanud.Meie märgukirjahttp://petitsioon.ee/traditsioonilist-peret-peab-toetama  vaikis Eesti homomeelne suur meedia labaselt maha!200 ja pluss allkirja on summaliselt kahes keskkonnas kokku pluss tegelikult pea üle 100 käsitsi kogutu.Kampaania muide kestab nov.lõpuni.

Ma muide austan teistsugust arvamust, muid põlgan ühiskonna ja Kiriku lammutajaid!

ei sellisele manifestile

#228

2011-09-21 10:55

Uskumatu kahepalgelisus manifesti koostajate/toetajate poolt! Kuidas saab endale mittemeeldivad kommentaarid lihtsalt valikuliselt kustutada!!! Aga kui sõimu on vastaspoole kohta, siis seda küll ei kustutata!!! Mul tekkis küsimus, et mis on selle asja sügavam mõte: üks väike grupeering teeb mingi manifest ja saadab selle siis "kõigile kirikutele ja kogudustele", avaldamiseks riiklikes ja kohalikes ajalehtedes? Õnneks poldud veel jõutud kõike kustutada ja nii sain ma kah teada asja tegelikke tagamaid. Minu arvates on küll väga häbi sellisele asjale oma nimi alla panna.

Külaline

#229 Aare Tamm

2011-09-21 10:58

Mina olen veel vähe piibliga tuttav, kuid ei ole sealt midagi leidnud demokraatia ega humanismi kohta, küll aga kuningriigist on seal juttu. Demokraatia poolest tuleks kirikus ebajumalaid kummardada niipea, kui enamus seda nõuab ja suurte humanistide Marxi ja Darwini maailmapilt ei tundu ka kuigi kristlik.
Neil, kel kange himu oma soo järele ja tahavad seda teistelegi peale sundida, tasuks lugeda piiblist Pauluse kiri roomlastele 18-32.
Piiblit Jumala Sõnana tunnistav inimene ei saa sellisele manifestile teadlikult alla kirjutada.


Külaline

#230 Re:

2011-09-21 11:01

mõtlev kristlane

#231 Piibli keelt tundvatele kristlastele

2011-09-21 11:01

Homovastastes väljaütlemistes kasutatakse sageli õpetust, mis ütleb, et "kui mees magab mehe juures nagu magatakse naise juures, siis on tegemist patuga ja karistatakse surmanuhtlusega" . Lühendasin lihtsalt selguse huvides mitmed lõigud, aga kes Piiblit teab ja tunneb, see saab niigi või vähemalt peaks aru saama, milliseid kirjakohti ma silmas pean .

Küsiks nüüd vägagi konkreetselt, kas Piibli algupärases keeles on magama tõepoolest ainult magamise tähenduses või on lihtsalt tõlgitud läbi lillede ja tegelikult räägitakse Piiblis hoopis n....misest . Miks ma nii konkreetselt küsin, on selles, et ilmselt on kõik mehed ja ka naised ööbinud oma sõprade,sugulaste,töökaaslaste juures . Äkki isegi samas toas, kuid seda kõike ilma mingisuguse homoseksuaalse ligitikkumiseta. Nii et järelikult on tehtud pattu juba pelgalt magamisega .

Ma ei taha nüüd kedagi halvustada, vaid lihtsalt juhtida tähelepanu sellele, et sageli me kipume otsima Tõde ja ettekuulutusi ning fakte sellele, mida tegelikult pole olemas . Sisuliselt on kõik lõigud homodest "välja rebitud" erinevatest evangeeliumidest ning seega mõneti samavõrd väärtuslik materjal kui näiteks lugeda Astrid Lindgreni teostest välja üleskutseid kirikute süütamiseks erinevates maailma paikades .

Või seksuaalvähemuste propagandat, sest elas ju Pipi koos ahvi ja hobusega, koolis ei käinud, aeles ringi vanemate meestega . Jaanikingu Põnn ja Madlike omasid jällegi isa, kes oli " maailma kõige parem pagan" . Parandagem mu mälu, kuid ma ei mäleta ühtegi selle rootsi lastekirjaniku teost, kus oleks kristlusest ja kristlastest kasvõi neutraalselt kirjutatud .


Külaline

#232

2011-09-21 11:01

Väga nõus!
VEIKO RÄMMEL

#233

2011-09-21 11:05

Toetusartikkel sotsist kristlaselt http://eesti.ca/?op=article&articleid=33559 Kindel ei sellisele suhtumisele.
Aare Tamm

#234 mõtlevale kristlasele

2011-09-21 11:05

22Väites endid targad olevat, on nad läinud rumalaks
23ja on kadumatu Jumala kirkuse vahetanud kaduva
inimese ja lindude ja neljajalgsete ja roomajate
kujutistega.
24Seepärast ongi Jumal andnud nemad nende südame himudes
rüvedusse, et nad oma ihu ise häbistaksid.
25Nad on Jumala tõe vahetanud vale vastu ning austanud ja
teeninud loodut Looja asemel, kes olgu kiidetud igavesti. Aamen.
26Seepärast on Jumal nad andnud häbitute kirgede kätte:
nende naised on ju vahetanud loomuliku vahekorra
loomuvastasega,
27nõndasamuti ka mehed, loobudes loomulikust
vahekorrast naisega, on oma tungis süttinud üksteise
vastu - mees on teinud mehega nurjatust - ja on seega iseenestes
saanud kätte paratamatu palga oma eksimuse eest.
28Ja nii nagu nad ei ole hoolinud Jumala
tunnetusest, nõnda on Jumal nad andnud kõlbmatu mõtteviisi kätte,
tegema seda, mis on väär;
29nad on tulvil igasugust ülekohut, kurjust, ahnust ja
tigedust, täis kadedust, tapmist, riidu, kavalust, kiuslikkust,
nad on keelekandjad,
30laimajad, Jumala vihkajad, julmurid, ülbed, kelkijad,
halva peale leidlikud, vanematele sõnakuulmatud,
31mõistmatud, truudusetud, leppimatud, halastamatud,
32kes küll teavad Jumala käsku - et need, kes selliseid
asju teevad, on surma väärt -, kuid ei tee seda mitte
üksnes ise, vaid tunnevad head meelt neist, kes nii
teevad.
Jaan S.
Külaline

#235

2011-09-21 11:07

#198: Enn Auksmann - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Numbreid Lea Altnurmele

"Pange tähele, armsad siirad allakirjutanud: see on "avatus" ja "demokraatia", mille poole "humanistid" kirikut juhivad. Ma ei kogenud nõukogude ajalgi taolist hirmu ja allasurutust kui see, mis praegu valitseb Rootsi kirikus."

See on tontide kartus, mitte usk. Mida saab teha väärastunud "demokraatia" ja "humanism" Tõele, kui selle valdaja on kirik ning püsib vankumatult oma kutsumuses? Mina väidan et mitte kui midagi ei suuda inimene teha. Eesti ühiskonnas inimesi kes väärivad tähelepanu, kui me oleme kunagi samas seisus mis Rootsi demokraatlik diktatuur, siis tegeleb sellega, ennetavalt piire sulgeda ja lihtsameelseid ärevusse ajada ei ole mõtet. Eesti ühiskond on midagi muud kui Rootsi ja seda ei peaks ära unustama.

On paljut mida ei kanna inimene tänavalt välja, samas on see siiski parem kui jätta ta hoopis aruteludest välja ja lasta nühkida ainult poe ja kodu vahet ja kuulata "Jumalast head raadiot!". Aga kui kirik ise on täis hirmu, kuidas siis saab ta enam päästa hirmu all elavaid ja juhtida neid Krisuses elamise vabadusse?

Enn Auksmann

#236 Re: Re: Re: Enn Auksmannile

2011-09-21 11:12

#221: Segaduses kõrvaltvaataja - Re: Re: Enn Auksmannile

"Küsimus: Me räägime ju ikka luterlikust kirikust? Mis "missa" siis??? Kas see oli näpukas?"

 

Augsburgi Usutunnistus XXIV: "Meie kirikule heidetakse ülekohtuselt ette, nagu oleks temast kõrvaldatud missa. Tahtmata end ise kiita on ometi kõigile ilmne, et missat pühitsetakse meil suurema hardusega kui vastaspoole juures."

Lea Altnurme

#237 Iga allakirjutanu

2011-09-21 11:19

toetab manifesti omal põhjusel, oma kogemustest lähtuvalt. Mina näiteks arvan, et Mäejutluse järgi elamiseks ei pea kaasa lohistama patriarhaalset võimustruktuuri. Naine on vaimulikus mõttes sama võimekas kui mees.

Külaline

#238 allkiri

2011-09-21 11:23

Palun eemaldada minu nimetu allkiri 20.sept, sest sain asjast valesti aru ja sp parandan meelt.
ee

#239 Re: Re: Re: Re: Enn Auksmannile

2011-09-21 11:27

#236: Enn Auksmann - Re: Re: Re: Enn Auksmannile 

 Tõsi küll, et inimestel puuduvad kõige elementaarsemaid religioonialased teadmised. Kurb küll, kui ei teata isegi seda mis on mis  missa, mis on tabernaakel j.n.e. 

Siiski arvan, et siin ja praegu oli tegemist lihtsalt "vastasele" labaselt koha kätte näitamisega: Ei saa ju ometi sallida et keegi nimetab asju teiste nimedega kui Mina seda tahan.

Sohvi

#240 jäägem teemasse!

2011-09-21 11:33

#239: ee - Re: Re: Re: Re: Enn Auksmannile

Tabernaakel ei olnud vist Manifesti koostajatel meeles, jätkem meiegi selle ja jäägem asjalikeks.

Kuningriigi kodanik

#241 Re: Iga allakirjutanu

2011-09-21 11:54

#237: Lea Altnurme - Iga allakirjutanu

Ma arvan, et sellisele manifestile ei saa ega tohi alla kirjutada omal põhjusel...sest küsimus on, kes on keskpunktis: kas Jumal või inimene. Valides inimese ja tema arvamused mõõdupuuks, ei peaks me üleüldse Jumalast rääkima...jah, meil võib ju mingi lohutustreligioon või eneseõigustus religioon olla, aga ärge Jumalat sellesse segage, sest Tema naerab selle üle: "Miks paganad möllavad ja rahvad mõtlevad tühja? ... Kes taevas istub, naerab.."

 

VEIKO RÄMMEL

#242 Re: Iga allakirjutanu

2011-09-21 12:08

#237: Lea Altnurme - Iga allakirjutanu

Teie väidetu ja see manifest ei ole samastatavad. See manifest on Kiriku lõhkumine ja ilmaliku kõikesallivuse (homoideoloogia) promomine ning eksport Kirikusse, seega patuse elu reklaam.Aamen!

 

Ma ei taha solvata, kuid arvan, et  iga sellele allkirja andja teeb, kas teadlikult või teadmattusest pattu!

VEIKO RÄMMEL

#243 Re: Re: Re: Re: Re: Puud tuntakse viljast

2011-09-21 12:14

#25: Veiko Vihuri - Re: Re: Re: Re: Puud tuntakse viljast

Kindlasti austatud nimekaim. Kuna kõiige sallimatumad on "sallivuslased", see aga ju hea, paljastavad ennast hästi ja oma olemust!

Kuningriigi kodanik

#244 Re: Re: Re: Re: Enn Auksmannile

2011-09-21 12:16

#236: Enn Auksmann - Re: Re: Re: Enn Auksmannile

Ehk oleks ülim aeg lõpetada jutt igasugustest erinevatest kirikutest-konfessioonidest, sest Jeesus ei tulnud meile tooma ei religiooni ega kirikut, vaid taastama Jumala Kuningriiki maa peal (vt Matt 4:17) ja see kehtib siiani: "Parandage meelt...hakake teistmoodi mõtlema, sest taevariik on ligi." Rahvas ei tule kirikusse, kus midagi ei toimu, kus haiged ei saa terveks jne. Jeesus ütles: "Aga kui mina ajan Jumala sõrmega välja kurje vaime, siis on kuningriik tulnud teie juurde" ja pikal jutul on lühike lõpp; palju tarka juttu/teoloogiat ei asenda kunagi Jumala väge...

Lea Altnurme

#245 Re: Re: Iga allakirjutanu

2011-09-21 12:19

#242: VEIKO RÄMMEL - Re: Iga allakirjutanu 

 Sul on täiesti valed andmed minu kohta. Jumal ütles mulle hoopis: "Tahad alla kirjutada, kirjuta aga alla." Nii salliv Jumal!

Tuuli Otsus
Külaline

#246 ainult repliigikorras

2011-09-21 12:20

Vabandust, et sekkun.
Mu meelest ei peagi ma kellelegi põhjendama, miks sellele manifestile alla kirjutasin.

Küll aga on mul midagi öelda siin lõputult laiavale kodanik Veiko Rämmelile.

Sel suvel sattusin seisma Maxima poes Teie ees kassajärjekorras. Teil oli kukil Teie väike poeg ja kaasas sõber, ostsite viina, suitsu ja olite ka enne joonud, sest viinahais käis üle pea. Suur inimene, ise teate kuidas elate, aga milles laps süüdi?

Seega Teie ei ole inimene, kes näpuga teiste pattudele osutab või midagi pereväärtustest tuututab.

+

Kommentaariumi kohta üldse on mainida vaid, et kristlane võiks julgeda ikka omi arvamusi oma nime all välja öelda.

Kuningriigi kodanik

#247 Re: Jaan S.

2011-09-21 12:32

#235: - Jaan S.

Sul  on täiesti õigus, kõigepealt hirm ja uskmatus välja kirikutest, asemele jumalakartlikud inimesed, kes teavad/tunnevad neile antud meelevalda ja tegutsevad selles! Vahet tuleb hakata tegema religiooni ja tõelise usu vahel, et Jumal ei ole mingi mängukann humanistide käes, vaid et Tal tõepoolest pole midagi võimatut...aga Ta on otsustanud anda oma loodud inimesele õiguse valitseda, küll mitte teise inimese üle; sest igal on valikuvabadus, ka homodel, küll vastutusega nende valikute eest. Armastagem siis ka neid, küll mitte nende valikut õigeks pidades, just nii tegi Jeesus, ei mingit kompromissi!


Külaline

#248 Re: Iga allakirjutanu

2011-09-21 12:35

#237: Lea Altnurme - Iga allakirjutanu

"toetab manifesti omal põhjusel, oma kogemustest lähtuvalt. Mina näiteks arvan, et Mäejutluse järgi elamiseks ei pea kaasa lohistama patriarhaalset võimustruktuuri. Naine on vaimulikus mõttes sama võimekas kui mees."

On! Ma arvan sama. Aga seda ei pea igal sammul üle kordama, muidu tekitab asjatuid kahtlusi nii väites kui väitjas. Mingi arvamuse omamiseks või väljendamiseks ei pea breiviklikult valgusvihku igatsevaid väljastumisi korraldama. Kui JL on isiklik ristisõda eilsete varjude vastu kapis, las müttab.

Demagoogilised manifestid ei tee ega too kasu kellelegi.

 

Lea Altnurme

#249 Re: Re: Iga allakirjutanu

2011-09-21 12:44

#248: - Re: Iga allakirjutanu 

 Oma arvamuse avaldamine manifesti vormis pole kuritegu. Või on?

See postitus on eemaldatud tema autori poolt (Näita detaile)

2011-09-21 12:56