Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Lea Altnurme

#237 Iga allakirjutanu

2011-09-21 11:19

toetab manifesti omal põhjusel, oma kogemustest lähtuvalt. Mina näiteks arvan, et Mäejutluse järgi elamiseks ei pea kaasa lohistama patriarhaalset võimustruktuuri. Naine on vaimulikus mõttes sama võimekas kui mees.

Vastused

Kuningriigi kodanik

#241 Re: Iga allakirjutanu

2011-09-21 11:54:31

#237: Lea Altnurme - Iga allakirjutanu

Ma arvan, et sellisele manifestile ei saa ega tohi alla kirjutada omal põhjusel...sest küsimus on, kes on keskpunktis: kas Jumal või inimene. Valides inimese ja tema arvamused mõõdupuuks, ei peaks me üleüldse Jumalast rääkima...jah, meil võib ju mingi lohutustreligioon või eneseõigustus religioon olla, aga ärge Jumalat sellesse segage, sest Tema naerab selle üle: "Miks paganad möllavad ja rahvad mõtlevad tühja? ... Kes taevas istub, naerab.."

 

VEIKO RÄMMEL

#242 Re: Iga allakirjutanu

2011-09-21 12:08:24

#237: Lea Altnurme - Iga allakirjutanu

Teie väidetu ja see manifest ei ole samastatavad. See manifest on Kiriku lõhkumine ja ilmaliku kõikesallivuse (homoideoloogia) promomine ning eksport Kirikusse, seega patuse elu reklaam.Aamen!

 

Ma ei taha solvata, kuid arvan, et  iga sellele allkirja andja teeb, kas teadlikult või teadmattusest pattu!


Külaline

#248 Re: Iga allakirjutanu

2011-09-21 12:35:58

#237: Lea Altnurme - Iga allakirjutanu

"toetab manifesti omal põhjusel, oma kogemustest lähtuvalt. Mina näiteks arvan, et Mäejutluse järgi elamiseks ei pea kaasa lohistama patriarhaalset võimustruktuuri. Naine on vaimulikus mõttes sama võimekas kui mees."

On! Ma arvan sama. Aga seda ei pea igal sammul üle kordama, muidu tekitab asjatuid kahtlusi nii väites kui väitjas. Mingi arvamuse omamiseks või väljendamiseks ei pea breiviklikult valgusvihku igatsevaid väljastumisi korraldama. Kui JL on isiklik ristisõda eilsete varjude vastu kapis, las müttab.

Demagoogilised manifestid ei tee ega too kasu kellelegi.

 

Sohvi

#254 Re: Iga allakirjutanu

2011-09-21 13:57:10

#237: Lea Altnurme - Iga allakirjutanu

Jagan L. Altnurme arvamust, et naine on sama võimekas kui mees, vähe sellest, paljuski veel võimekam! Ja see on tore. Meeste elu ilma selliste naisteta oleks väga vilets.

On see aga piisav põhjus aidata niigi lõhkises eesti ühiskonnas ja kirikus lisasegadust tekitada?

Ah et kas Manifestiga ühinemine on kuritegu? Muidugi mitte. Skaalal on teisigi astmeid: väärtegu, eksimus jne... Seda naljaga pooleks.

Tõsiselt küsin üle: üks asi on protsessi käigus millegile alla kirjutada, teadmata õieti, mida see endaga kaasa toob, teine asi on aga tagantjärgigi anda hinnang tehtu õigsusele.

Formaalseks Manifesti ettekäändeks oli tekitada diskussiooni, tegelikkuses aga kujunes asi rohkem pii-ärr-ürituseks. Et kas selle koha pealt ei ole mingit selginemist või kahtlemist?