Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

mees metsast

#341 Aga mis siis teha (peale palumise)?

2011-09-21 22:58

Ilmselt kõigil omad ihad,kes armastab omast soost inimest, kes katoliku kiriku butafooriat, kes piibliga pähe lajatamist, peamine, et üksteise varvastel ei tallata ja kõigil lastakse elada. Hetkel tundub, et vastaseis ainult läheb suuremaks. Ja edasi, on siis kellegil ka konstruktiivseid ideid?

Vastused


Külaline

#343 Re: Aga mis siis teha (peale palumise)?

2011-09-21 23:12:02

#341: mees metsast - Aga mis siis teha (peale palumise)? 

Kas keegi on kuulnud, et kommentaariumis on probleemid lahenduse leidnud? See on auru väljalaskmise paik ja kõlbab ka jõujoonte uurimiseks.

Niisugused petitsioonid, mis sisaldavad eripalgelisi asju, on kavalad: üks lugeja oetab ühte asja, teine teist, kolmas kolmandat - kokku tuleb ikka mingi hulgak plusse. Iseasi, kas niisugusel alusel koostatud mixid näitavad koostaja tasakaalukust, loogikat, oma ametiala ja teadusastme väärilisel alusel olemist.

Kes meist ei tea, et Piiblit kui Jumala sõna on püütud   inimloominguks  ümber nimetada juba sajandite vältel. Täna on abiks uued teooriad, aga targemaid põhjendusi ikkagi ei ole leiutatud. Kulda proovitakse ajas. Piibel on vastu pidanud. Võimalik, et tõlkenüansid ei ole alati kõiki rahuldavad, aga me tunnetame selle taga olevat Sõna väge. Ja see, kui me püüame  eksivatele inimestele,  igaüks endale sealhulgas, meelde tuletada, et inimest puhastab ainult enda tunnistamine ekslikuks, ei vääri mitte  mingil kombel vihakõne nime. Ma nimetaksin seda valukõneks.

"Vaata, kas ma olen valuteel ja juhata mind igavesele teele."