Traditsioonilise kristluse manifest

Quoted post


Külaline

#222 Re: Re: Re: Re: Re: tsitaat jäi poolikuks

2011-10-01 01:03

Tuletan veelkord meelde: Jumala Sõna mõistab kohut! Meie ainus ja tõeline mõõdupuu! Meil tuleb lihtsalt fakti tõdeda, mitte salgama hakata - kui inimene eksib seaduse vastu, siis juba sel hetkel ongi Jumala Sõna tema üle kohut mõistnud. Ma ei vaata mitte eksinud inimesele, vaid teguviisile! Tõesti - hea ja kuri - õige ja vale - me peamegi neil vahet tegema!!!

 

Vastused


Külaline

#223 Re: Re: Re: Re: Re: Re: tsitaat jäi poolikuks

2011-10-01 01:07:31

#222: - Re: Re: Re: Re: Re: tsitaat jäi poolikuks

juba sa hüppasidki ühelt kirjakohalt teisele ilma, et sa oleksid esimese tähendusse süüvinud... Kui see ei ole oma soovmõtete - antud juhul hukkamõistva käsumeelsuse - Pühakirjale omistamine, siis mis see on?

Ja Rm kirjakoha tähendus näib sulle ikka vist üsna vastmeelne olevat, kui sa selle juurest nii kiiresti minema püüad hiilida.


Külaline

#225 Rm.2

2011-10-01 01:28:10

Loomulikult tunnistan, et olen ka süüdlane, ei hakka salgama! Aga ma ei hakka oma eksimusi õigustama ja neid propageerima ning sellega tõde ülekohtu kammitsais hoidma  - siin tuleb vahet teha! Olen nõus, et esimene peatükk näitas inimliku tarkuse eksiteid paganate elus, teine pt. näitab inimliku õiguse eksiteid juutide juures. Põhiolemuselt on nad samad: tühises ülbuses ei alistu nad mitte elavale Jumalale, vaid tahavad ise midagi olla ja võida. Endale sugereeritud tarkus on narrus, sugereeritud õigus aga silmakirjalikkus.