Traditsioonilise kristluse manifest

Quoted post

ivopill

#346 Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-09 18:57

#345: - Allkirjade andmise tehnoloogia

Sooh? Mida siin siis niiväga naerda on? Eriti veel inimesel, kes ei orienteeru isegi Eesti kogudusete maastikul. Saagem tuttavaks - EELK Laatre kogudus, Tõlliste vald. Mul on kahju, aga ka seal ei armastata  Jaan Lahe reformikava millegipärast. Mis sa teed ära, oh seda konservatiivsust küll. Näe, omal ajal Venemaa kirikurahvas sõdis tsaari streletsidega nii, nagu jaksasid, seejärel lasksid ennast koos oma kirikutega õhku. Ja seda palju väiksemate asjade pärast - kahe või kolme sõrmega ristilöömise või siis "halleluuja" korduste arvu pärast. No ei lasknud "metsalist" oma kirikut rüvetama. Kui neile oleks veel keegi rääkinud "vähemuste" õigustest kirikus, ei tea, mida need õnnetud staroverid siis veel arvanud oleks. Sai vist seletatud , et allkirjad kogutakse paberkandjale, mis vajadusel manifesti koostajale esitatakse. Ja eks neid allkirjakesi siitmailt tule ilmselt veelgi. Nii et saad veel palju naerda.

Vastused

Sohvi

#347 Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-09 20:02:54

#346: ivopill - Re: Allkirjade andmise tehnoloogia 

 Reform ju teostus Venemaal vaatamata sellele, et osa end kirikuga koos maha põletas? Või mitte? Neist, kes ei põletanud ja reformiga kaasa ei läinud, sai sekt.


Külaline

#350 Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-09 22:13:01

#346: ivopill - Re: Allkirjade andmise tehnoloogia 

 Mind huvitab, kui paljud nendest Tõlliste allkirja andjatest mõlemat manifesti üldse lugenud on, kui paljud neid adekvaatselt mõistnud. Või on keegi, kelle käes on võim, teinud neile selgeks, kuidas "asi on" ja võtnud "paberkandjale" allkirjad, lubades eelnevalt (seda võib-olla otse sõnades välja ütlemata, vaid vihjates), et allkirja andjad on edaspidi tema juures "heas kirjas".....?