Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

ivopill

#1653 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-23 15:30

#1650: Vali Hüüdnimi - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tsiteerin:...et taolisi vigaseid on veel. Sangaste kogudus ju ka kindlasti.

Mida tead sina Sangastest või Sangaste kogudusest? Sama, mis põrsas pühapäevasest päevast.

Kristlaseks jään niikuinii ja see usk ei pärine juba ammu enam ainult kantslist.

Loomulikult. See pärineb in saecula saeculorum vingatsite jututubadest. Ja mida vastata Cyprianusele, kes ütleb:

"Salus extra ecclesiam non est"

Just seetõttu otsustasin senise koguduse siseelust ja suhetest edaspidi eemale hoida....

Kas sinu senine panus koguduseelusse on olnud ainult vingumine ja kriitika? Või meenus mõnikord ka see, et kiriku ümbrus vajab korrastamist ja aknad vahetust? Kui suur oli sinu ajaline ja materiaalne ohver selleks?Hoia eemale jah. Pole kohustusi ka kaelas. Eks meiegi ole mõnele virisejale ja oma naba imetlejale soovitanud leida endale kogudus, kus ta võib oma "mõttekaaslastega" omas mullis mulistada, kirikut padjaklubiks reformida(mõtteis muidugi) ja muid ilusaid asju teha.

Ja kui ma kellelegi midagi ütlen, siis olen kohe vihakõneleja.O tempora, o mores! Senatus haec intellegit. Consul videt; hic tamen vivit. Vivit? immo vero etiam in senatum venit.... Millist sõimu ja vihkamist ma ise siinsetelt "humanistidelt" olen osaks saanud, seda ei märka sa mitte.

Vastused


Külaline

#1661 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-24 01:21:03

#1653: ivopill - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ivo Pill: "Eks meiegi ole mõnele virisejale ja oma naba imetlejale soovitanud leida endale kogudus, kus ta võib oma "mõttekaaslastega" omas mullis mulistada, kirikut padjaklubiks reformida(mõtteis muidugi) ja muid ilusaid asju teha."

Vaat mis välja tuleb. Ivo Pill on siis karjane, kes mitte ei hoia oma karja, vaid hävitab seda. Ei lähe tema kõrbesse kadunud lammast otsima, 99 "õiget" lammast seniks valveta jättes.

Seega Kristus ei ole tema eeskujuks karjaseametis. Tema ongi see palgaline, kes hundi tulles jätab karja maha ja põgeneb, sest ta ei hooli lammastest... Kogu tema käitumisest siin kommentaariumis paistab, et see, mis tal puudub, on Kristuse meel. Ja seda ei saa ka kusagilt "hankida", kui ikka õiges suhtes Jumalaga ei olda. Mida pole, seda pole....

imik

#1667 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-24 13:46:02

#1653: ivopill - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Millist sõimu ja vihkamist ma ise siinsetelt "humanistidelt" olen osaks saanud, seda ei märka sa mitte."

Mida külvad, seda lõikad. Sõimust ja vihakõnest valusam on sattumine peategelaseks anekdoodis, mille sepitses üks kõrvalkommentaariumi naljahammas ja mis suure lustiga rahva seas juba levib.

Ja loed ikka veel siin teistele moraali...