Humanistliku kristluse manifest

Quoted post


Külaline

#1661 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-24 01:21

#1653: ivopill - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ivo Pill: "Eks meiegi ole mõnele virisejale ja oma naba imetlejale soovitanud leida endale kogudus, kus ta võib oma "mõttekaaslastega" omas mullis mulistada, kirikut padjaklubiks reformida(mõtteis muidugi) ja muid ilusaid asju teha."

Vaat mis välja tuleb. Ivo Pill on siis karjane, kes mitte ei hoia oma karja, vaid hävitab seda. Ei lähe tema kõrbesse kadunud lammast otsima, 99 "õiget" lammast seniks valveta jättes.

Seega Kristus ei ole tema eeskujuks karjaseametis. Tema ongi see palgaline, kes hundi tulles jätab karja maha ja põgeneb, sest ta ei hooli lammastest... Kogu tema käitumisest siin kommentaariumis paistab, et see, mis tal puudub, on Kristuse meel. Ja seda ei saa ka kusagilt "hankida", kui ikka õiges suhtes Jumalaga ei olda. Mida pole, seda pole....

Vastused

ivopill

#1662 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-24 11:27:52

#1661: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kus siin see kadunud lamba jutt peidus on? Jutt pigem sikkudest, kes igal pool lahkmeelt tekitavad, kellel pole muud, kui üksnes nõudmised ja isekus ja kes koguduse keskel lõhkuvalt mõjuvad. Või siis sinusugustest, kes näevad asju alati "õigesti" ja ei tegele muuga, kui teiste halvustamisega valetamise kaudu. Ilma inimesi ja olukordi tundmata annad sa hinnanguid ja võtad sõna asjades, mis neile jõu- ega mõistusekohased pole. Paar lihtsat näidet.

Nimetad mind palgaliseks. Esimene eksitus. Ma ei saa kogudusest palka ega ole kunagi saanud. Palga teenin riigitööl.

Teiseks: hunte olen ma rohkem näinud, kui sul peas karvu on. Nii neljajalgseid omal ajal metskonnas töötades kui kahejalgseid. Viimaseid leidub muidugi arvukamalt. Ei ole ühe ega teise ees kartma löönud.

Kristuse meelest tead sa küll sama palju, kui hunt torupillist. Mis oleks siis sinu arvates Kristuse meel? Kas see, mis alati sinu arvamust mööda talitab? Halearmas magus määgimine? Kõikelubav ja salliv liberalism? Pederastidele ja nende sise- ning välismaistele apologeetidele kaasalaulmine?