EESTI LAHKUMINE EUROOPA LIIDUST ESTEXIT!

Quoted post

Mati

#77 Re: Re: uskumatu

2016-08-01 12:58

#75: Ahker - Re: uskumatu 

Pisikeste riikide aeg peaks ammu läbi olema. Niikaua kui maailm on killustatud tuhandeks pisiriigiks, tekivad konfliktid - nii kultuursetel, ökonoomilistel kui poliitilistel põhjustel. 
See on sarnane lasteaiale kus iga tatt tahab teha mida tahab ja kõik peab tema moodi olema või hakka nutma ja halama.
Hetkel pole inimkond veel lasteaeda lõpetanud.

Vastused


Külaline

#78 Re: Re: Re: uskumatu

2016-08-01 13:44:30

#77: Mati - Re: Re: uskumatu 

 Inimesel peaks olema ikkagi mingi kõrgem eksisteerimise eesmärk kui lihtsalt mingi organisatsiooni majanduslike huve teenida. Oma rahvus, perekond ja pärand on alati olnud inimese esmased eesmärgid.

 

Aga läheneme asjale teist moodi, millega riik õigustab endale legitiimse võimu või otsustus õiguse minu esivanemate maal? Mis õiguse võtab ta otsustada, missuguse hariduse lapsed saavad, mida tohib inimene oma maale ehitada, mida kasvatada ja mida toota?

Inimene võib ju loovutada mõningad õigused riigile, kui riik annab talle vastu midagi mida ta soovib. Kui riik midagi vastu ei paku siis tal ei ole otsustus õigust kuna lepe ei ole sõlmitud. Rahvus suur või väike peaks kõrgemal seisma riikidest ja riigi huvi ei ole kunagi rahvast teenida vaid võimu hoida ja ühiskonna infrastruktuuri ehitada selle, et võimu hoida ja kasumit teenida. Seega miks peaks üks inimene järgima riigi kui struktuuri nõudeid?

 

Ma saan aru, et on olemas elementaarsed seadused, et ei tohi tappa, varastada ja vägistada. Aga mis õigusega riik reguleerib kas keegi tahab ehitada saunale 3 korrust või tahab ta ehitada oma maale 2 või 5 meetrise müüri, kas ta kasvuhoones kasvavad tomatid või hoopis kanep?