EESTI LAHKUMINE EUROOPA LIIDUST ESTEXIT!

Quoted post

EUROOPLANE

#216

2016-08-06 07:42

Tooks välja olulise, ma sooviks, et topeltkodakondsus eksisteeriks.Mida sellest arvate

Vastused

Laura Jensen

#218 Re: Poolt

2016-08-06 10:26:46

#216: EUROOPLANE -  

     Olen väga selle poolt. Kõikides arenenud maades peaks olema võimalik olla mitme riigi kodanik.  Eestis veel ei ole sellist suhtumist . Siseasjadele orienteerumise asemel Eesti teeb maailmapoliitikat ja võtab kanda sellistes asjades, mis ei kuuluks meile . Nii nagu vene ajal Eesti oli väga veneorjalik , nüüd kummardab ja kuulab iga sõna ärevusega ja on liiga innukas taas Euroopa Poliitilise suuna elluviimisel. Selle asemel, et süveneda oma rahva elujärje parandamisele ,Eesti nüüdne valitsus annab ära kogu rahvusliku kogutoodangu kasud ja oma rahvas elab puuduses.

Ahker

#219 Re:

2016-08-06 11:05:02

#216: EUROOPLANE -  

 Me ei ole ainult eestimaalased vaid oleme ka eestlased ja meie moraalne kohustus on meie rahvust ja tavasid elus hoida. Me ei saa vaid meie isikliku mugavuse nimel müüa maha meie rahvusliku pärandit, vaid peaksime seda kaitsma ka enda mugavuse hinnaga. Aga see, et me säilitame eestlust ei pea tähendama, et me ei võiks riigi ja rahvusena areneda. Arenedes me ei pea muutuma kelleksi teiseks. Ainult sündimine eestis ja eesti keele rääkimine ei tee meid eestlaseks, see teeb meid kõigest eesti maalaseks.

 

Nõukogude liidus nagu ka euroopa liidus on mõnel seltskonnal hea elada teisel seltskonnal jälle ei ole. Aga tõelises rahvuslikus eestis oleks igal eestlasel hea elada ja lihtsalt eestimaalasel võibolla vähem hea.

EUROOPLANE

#221 Re:

2016-08-06 18:41:26

#216: EUROOPLANE -  

 Järele mõelnud topeltkodakondsuse asjus, siis ei saa ma selle enda välja käidud sooviga päriselt nõustuda.Euroopa liidu piires võiks see ehk olla.Tuleb näha ka asja teist poolt, ja kui seda korralikult läbi ei mõelda, on hiljem jälle eestlaslikult ette taha vabandamisi, et jah me tegime siin jälle tõsise vea. Keegi ei taha näiteks rääkida sellest, et kuidas jagada kodaniku kohustusi mitme riigi vahel. Näiteks riigi kaitse ja sõjaväeteenistuse kohustust. Kui meil sellele vastust pole, on täiesti vale ka mitmekordset kodakondsust tahta. Või millise riigi huve sa riigiaparaadis töötades kaitsed kui sul on topeltkodakondsus? Kuidas saab olla truu kahele naisele korraga?Pealegi täiskasvanud inimene peaks olema võimeline oma kodu ikka ise ära määratlema.Ja lõpuks ei meeldi sugugi see mõte iseseisva Eesti eest võitlejatele, nii mõnigi on öelnud, et topeltkodakondsuse teema pole muud, kui multikulti pealetungi järjekordne etapp, rünne rahvusriigi vastu.Näiteks ka Hanno Pevkur EST-EXIT GRUP'i liige on ise öelnud, et sünnijärgsetele Eesti kodanikele võiks topeltkodakondsus olla lubatud, kuid mitte naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanutele.