EESTI LAHKUMINE EUROOPA LIIDUST ESTEXIT!

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni EESTI LAHKUMINE EUROOPA LIIDUST ESTEXIT! jaoks automaatselt loodud.

Miks me oleme sündinud Eestimaale?

#201 Me ei ole pärit araabiast , me oleme sündinud EESTIMAAL!

2016-08-03 21:32

Lemme Krimm palub Teid mõelda järgmist :

Petitsiooni toetuseks ja meeldetuletuseks, mõelge ,miks te olete sündinud Eestimaale!


Külaline

#202

2016-08-03 22:33

Miks..? Sest see on ainuõige.
MEIL ON PALJU PLAANE

#203 PLAAN KUIDAS MAJANDADA VABAS EESTIS ISESEIVAS EESTIS

2016-08-03 22:57

ANDRO ROOS: Eesti riigi iseseisvus on müüdud väliskapitalistidele (4)
Kairi Ervald, 22. juuli 2016
"Eesti ei ole klassikalises mõttes riik, sest meie leivaisa on Ameerika Ühendriigid, kelle sülekoer on Euroopa Liit. Seega me oleme Ameerika Ühendriikidele üheks väljaostetud turuks. Meie majandussüsteem ei saagi teistsugune olla," nentis majandusekspert ja Tartu Hoiulaenuühistu juhatuse esimees Andro Roos, kelle hinnangul peaks kodanikuühiskond tugevamalt rääkima ebaõiglase maksupoliitika vastu.
Swedbanki avaldatud kasumimarginaal esimesel poolaastal on muljetavaldav, selleks on sellel korral lausa 84,6 miljonit eurot. Küsimus, mis ikka ja jälle neid suurkasumeid vaadates tekib, on, kui palju saab sellest kasu riik ja rahvas.

Majanduseksperdi ja Tartu Hoiulaenuühistu juhatuse esimehe Andro Roosi hinnangul on aga küsimus laiemalt kodanikuühiskonna puudumises ja selles, et Eesti ei ole mitte riik, vaid pigem suure Euroopa Liidu üks provintse, mis täidab käsku nii, nagu seda Brüsselist esitatakse.

Roosi hinnangul ei oleks kindlasti õige tee ettevõtte kasumi maksustamine, aga küsimus on pigem õiglusest ja omandisuhetest ning ka sellest, kui palju on Eesti lasknud võõrkapitalil üle võtta oma majandust. Väliskapitali on lastud piiramatult Eestisse ja see röövib nüüd eestimaalasi. Tekkinud ebaõiglust ei lahendata aga sellega, et lisatakse niigi suurele ettevõtte maksukoormusele veel suurem maksukoormus.

"Siinkohal ei saa hakata diskrimineerima Euroopa Liidu tingimustes sellega, et välisettevõtetele paneme tulumaksu ja oma ettevõtetele ei pane. Selge on see, et pigem peaks maksukoormust vähendama ja makse julmalt maha tõmbama," selgitas Roos.

Maksude lihtsustamine kogu süsteemi näol on Roosi hinnangul ainuõige tee. Praegune maksukoormus on ligemale 75%, kui arvestada kõiki maksutüüpe kokku.

"Sisuliselt tähendab see seda, et kui ühe toote omahind on üks euro, siis tänu maksusüsteemile tuleb sinna veel 75 senti otsa panna ja kui tahta veel kasumit teenida, siis veel rohkem. See ongi see, miks Eesti elu nii kallis on," lisas Roos.

Roosi arvates on pankade maksustamise küsimus tegelikult selles, kes selle kõik kinni maksab ja ilmselgelt ei ole see mitte panga omanik, vaid ikka tarbija. Pannes pangale või tööstusettevõttele tulumaks peale, maksab selle vahe kinni lõpptarbija, mitte ettevõte. 99% pangandusest on väliskapitali käes ja vajadusel tõstab väliskapitalist pangateenuste hinda või panga laenude intressi ja eestimaalane kui panga klient maksab ise selle kinni. Lahendus ei ole Rosi sõnul tulumaksustamises, vaid omandistruktuuri muutmises. Eestimaalane peab saama oma ettevõtete omanikuks. Lühidalt tähendaks see väliskapitalistidelt ettevõtete tagasiostmist ja ühistute asutamist.

"Riiklikult tuleb kehtestada kaitsetollid. Ilma oma turgu kaitsmata ei ole võimalik oma riiki ehitada," lisas Roos.

Roos tõi välja mõned põhjused, miks Eesti maksusüsteemi pole aastaid muudetud. "Kui me oleks iseseisev riik, siis saaks süsteem olla teistsugune, aga me oleme sisuliselt Ameerika Ühendriikide turg. Seda on kõik Balti riigid. Siin ei ole isegi sellel vahet, milline näiline partei võimule tuleb. Seadused antakse meile 85% ulatuses Euroopa Komisjonist ja riigikogu lihtsalt kinnitab need," selgitas Roos.

Roosi hinnangul kirjutab aga Euroopa Liit oma suurele kaubanduspartnerile Ameerika Ühendriikidele välja seadusi arvestades seda, et endine Ida-Euroopa on mõeldud neile kaubandusturuks. Eesti on väljaostetud majandusturg ja riigiga ja tema seadustega ei ole mitte midagi hetkel pistmist. Tahtmatus midagi muuta või mitte muuta sõltub tugevalt sellest, et ka riigil endal on laenud maksta ja teistmoodi otsustada ei saa, sest vastasel juhul võib leivaisa pahandada.

"Ainukest lahendust tekkinud olukorrale näen mina kodanike ühistegevuses," lisas Roos ja nentis, et kodanikuühiskond tavaliselt toimib kohalikul tasandil. Vaja oleks ühte ideoloogilist keskust, ühist platvorm, sest inimeste baasteadmised on erinevad.

"Üks arvab, et vaenlane on Keskerakond, teine, et Reformierakond, ja kolmas, et Venemaa või Euroopa Liit. Kui koera suskida harjavarrega, siis tavaliselt saab koer harjavarre peale tigedaks, aga mitte selle peale, kes seda liigutab," jätkas Roos.

Kõige ideaalsemaks kodanikuühiskonna ja maksupoliitika eeskujuks on Roosi hinnangul Šveitsi.

"Meil tavatsetakse öelda, et iseseisev riik ei ole võimalik, aga Šveits on seda. Ei ole ta NATOs ega Euroopa Liidus, ta on täiesti iseseisev riik ja kui tahab teha koostööd, siis teeb ja kellega iganes," selgitas Roos. "Raha tuleb hakata hoidma iseenda, mitte võõraste taskutes ja võõraste pankades. Ei tohi maha parseldada oma rikkusi, milleks on Eesti metsad ja maad. Kui elada ja majandada õigesti, siis saab olla küll iseseisev," ütles Roos.

MEIL ON PALJU PLAANE

#204 ei enam riigikogu

2016-08-03 23:36

"Ainukest lahendust tekkinud olukorrale näen mina kodanike ühistegevuses," lisas Roos ja nentis, et kodanikuühiskond tavaliselt toimib kohalikul tasandil. Vaja oleks ühte ideoloogilist keskust, ühist platvorm, sest inimeste baasteadmised on erinevad.

 

EUROOPLANE

#205

2016-08-04 11:17

Palun siis vastake siin ühele küsimusele.Miks ei tule see Eesti rahvas selle petitsiooniga kaasa? Ometi on see interneti avarustel levinud kui kulutuli.Kui suurem osa rahvast oleks seda petitsiooni nii väga oodanud, olnuks juba väheste päevadega tulemus kindlasti palju parem.Nüüd aga on näha, et kui raske on tuhandet inimest siin kokku saada.Mitmetel minu sõbrad on facebookis 1000 - ligi 5000 sõpra, kuid see on siiski minu sõprade väike sõprus ringike.See koht aga pole siin avatud mitte teatud inimestele, vaid kogu Eesti rahvale.

reipalt edasi!

#206 Re: Maailm ei mahu EESTISSE, aga Eesti mahub maailma

2016-08-04 12:30

#205: EUROOPLANE -  

 See on majanduslikult raskes olukorras inimestele liiga uus mõte. Andke aega selgitada rahvale mis on mis ja kes on kes . Kõik omal ajal ja me same suurepäraselt hakkama . Kui paljud istuvad praegu riigikogus ja teevad rahvavaenulikke seadusi 1000 häälega . Väga vähesed ma ütlen. EESTI RAHVAST PEAB IKKA KORRALIKULT ÄRATAMA. Me vajame loomulikult selliseid liidreid nagu Martin Helme Juhul kui ta ei ühine Est-Exitiga siis saab selgeks , et tegelikult ei ole EKRE-st midagi uut oodata . See on väga vajalik , et taevas saaks ükskord Eesti kohal selgeks . Maailm ei mahu EESTISSE, aga Eesti mahub maailma

EUROOPLANE

#207 Re: Re: Maailm ei mahu EESTISSE, aga Eesti mahub maailma

2016-08-04 15:00

#206: reipalt edasi! - Re: Maailm ei mahu EESTISSE, aga Eesti mahub maailma 

 Ei see ei ole majanduslikult raskes olukorras inimestele sugugi mitte uus mõte millega harjuda ja millest aru saada.Küllap inimesed ikka täpsemalt teavad, kes või mis on nende hädade pea süüdlaseks.Kui see petitsioon oleks valitsuse vastu, siis olnuks hääli kindlasti oluliselt rohkem nende mõnede päevadega kui nüüd, ka mina annaksin hääle.Ma ei ole ajupestud, nagu siin arvatud on, kaugel sellest.Mõtlen täiesti oma peaga.Ja mõtlen tagasi sellele ajale kui sai lahku löödud nõukogude liidust, Eesti alustas nullist, see oli Eesti puhas oma iseseisvus aeg, euroopa liit ei ahistanud ega dikteerinud kusagilt poolt.Aga ometi need iseseisvuse toojad ja suured pooldajad kõrgemal poolt hakkasid väiksel Eesti pinnal korda saatma kõike seda, mida see seltskond seostab siin selliselt, nagu oleks euroopa liit selles süüdi.Seda lollust on liiga palju mida täiesti iseseisvas Eestis 90ndatel korda saadeti.Paljud asjad läksid paremaks kui liitusime euroopa liiduga, aga sama rahvavaenulikke tegusid tehakse meil sellel pinnal ikka edasi, kuhu euroopa liit oma nina vahele ei topi, või pole tal selleks vajadust.Siis ometi 90ndatel kui me kellestki ei sõltunud, oleksid Eesti imimesed pidanud vähemalt 10 aastat oma iseseisvas riigis üli õnnelikud olema, aga nii see ei olnud.Rahvas oli jälle vihane.Väga paljud inimesed nüüd, ei lase õnneks endale seda euroopa liidust välja astumise ajupesu teha. Ja kui  Martin Helme juhul ei ühine Est-Exitiga, kas ka tema on siis  ajupestud, nagu keegi minu kohta siin suvatses kirjutada, arvan et vaevalt Martin Helme seda on.Lihtsalt on olemas ka teine oluline tõde, mida te kõik siin väga eirate ja isegi varjate.Panete ju juba varasemalt iseseisva Eesti enda tehtud suured rahvavaenulikud vead ja otsused ebaõiglaselt euroopa liidu arvele.Olen kindel et liidust lahkumisel see Eesti omade vigade jada jätkub ja rahvas kannatab endiselt.Ei Martin ega Mart Helme suuda siin korda majja luua.Olen näinud Eestit mis alustas nullist peale, nagu siin ka üks kommentaator ette pani, et nullist tuleb alustada.Ütleks sellepeale, et kaua võib nullist alustada.Mis sellest kõigest välja tuleb kui iga noor pealetulev põlvkond tahab nullist alustada kui neile midagi ei meeldi, olge ikka normaalsed.Minu enda soov oleks vaid valitsus välja vahetada ja Allar Jõks presidendiks.


Külaline

#208

2016-08-05 11:31

See on püsimajäämise nurgakiviks.
Tarmo Kaldma

#209 Tarmo Kaldma kirjutab mõtlemiseks :Poliitiline süsteem ei tomi ja seda ei tahetagi tomivaks muuta

2016-08-05 13:05

Kopeerin oma varem kirjutatust:
Meie poliitiline süsteem ei toimi õieti. Võimul olijad on teinud suuri pingutusi ja muutnud seadusi natuke haaval selliseks et neid võimalikult raske oleks välja vahetada. Ja see toimib. Mitte ainult meil, kogu EL-s ja ka muudes demokraatiates on sama probleem. Uued jõud pääsevad võimule vaid väga erakordsetel asjaoludel kui riik on juba väga sügavas kriisis. Nagu praegu. Seepärast peab olema prioriteet see süsteem uuesti toimivaks muuta et tulevikus enam mitte sellistesse kriisidesse sattuda.

On vaja muuta demokraatia toimimise mehhanismid selliseks et rahvas oma teoreetilist võimu ka kasutada saaks, mitte ei kaotaks seda rahamehi esindavatele (nende poolt annetustega ära ostetud) ja tema kontrolli alt väljuvatele parteidele. Selleks on vaja ARVUKATE parteide vahelist tihedat konkurentsi mida praegu ei ole (ei saa tekkida sest on vastu võetud rida seadusi mis seda otseselt takistavad), ainult teised parteid suudavad kontrollida parteid (mis ju tegelikult on võimu haaramise organisatsioon ja sellisena suht kontrollimatu). On vaja likvideerida partei asutamise piirangud, riigikogusse pääsemise lävi, keelata annetused ja lõpetada ka parteide riiklik rahastamine (mis mõjud annetuste võimendusena, mitte ei kaitse parteid rahameeste võimu alla langemise eest). Parteid on huvigruppide huvide kaitsmise organisatsioonid ja kes muu peaks seda kaitsmist rahastama kui mitte need huvigrupid ise läbi liikmemaksu.

Parlamenti ei saa asendada otsedemokraatiaga, seal toimuvad esindajate vahelised arutelud ja sõlmi-takse kokkulepped. Kuid parlamendi liikmeks olemine peab olema auamet. Liige ei pea saama palka ja jätkab oma tavatööd. Muidugi ei võimalda see istungeid töö ajal, kuid istungid ongi väga ebaefek-tiivne töö meetod. Valitsus tuleb aga parlamendist lahutada, võimud peavad ju lahus olema. Ka ei saa selline rahva huvigruppidega proportsionaalne parlament reeglina omada tugevat ja stabiilset enamust kes valitsuse moodustada saaks. Valitsuse moodustaks hoopis otse valitud president kes olekski täi-tevvõimu juht. Parlament esitaks vaid presidendi kandidaate. Otse valimist vajab ka kohtuvõim.
Sarnast skeemi kasutaks ka madalamatel omavalitsuse tasemetel. Just nimelt mitmuses, võiks olla lau-sa kolm taset - küla, vald ja maakond. Kõik sõltumatud ja oma seadusandliku võimu (volikogu) ja otse valitud täitevvõimuga (külavanem, vallavanem, maavanem). Ka linnades analoogiliselt, Tallinn oleks samaväärne maakonnaga, muud linnad vallaga. Kõigil tasemetel oma funktsioonid ja mitte kattuvad ülesanded, ametnike hulk ja halduskulud sellest ei suurene kuid inimeste võimalus oma kohalikke asju demokraatlikult otsustada suureneb küll.

Rahvaalgatus ja referendumid peavad muidugi ka olema. Kuid need ei asenda parlamenti ja valitsust. Referendumile panek eeldab pool aastat kestvat avalikku arutelu! Parlament teeb sama töö kiiremini ja efektiivsemalt.

Tarmo Kaldma1

#210 Tarmo Kaldma Hääletamissüsteemist

2016-08-05 13:09

Lihtne häälte enamus mida paljud sooviksid ei tööta paraku hästi. Hääled koonduvad üksikutele juhtfiguuridele ning tagapool on häälte jaotus juhuslik ega näita kandidaatide tegelikku populaarsust. Sest kõik hääletavad liidrit. Ta saab mitu mandaati ja tema abilised saavad vaid üksikuid riismeid, jäävad justkui tema varju. See ei tähenda et neid ei toetata, nad on tõesti justkui varjus. Kui liider eemaldada tekiks nende hulgast uus liider kes hääled endale koguks.

Nüüd astub mängu parteide nimekirjade süsteem ja liidri üleliigsed hääled kantakse tema parteikaaslastele edasi. Hädapärast toimib, eriti koos paljudeks ringkondadeks jagamisega mis seda varjamise efekti hajutab. Kuid tagajärjena saab nii mõnigi paari häälega sisse ja valijad on pahased. Ka annab see väga suure kaalu partei juhtkonnas tehtud otsustele. Oleks palju demokraatlikum kui valijad ise saaksid määrata kuidas hääled liidrilt edasi kanduvad.

Kuid palju halvem efekt tekib välja jääjatega. Nendele antud hääled lähevad tõepoolest kaduma. Nagu poleks nende toetajad üldse hääletanudki. Mitte hääletanud on teatavasti neutraalsed ja nende toetust võib tõesti proportsionaalselt saadud häältega jagada. Kuid välja jäänute toetajad ju hääletasid ja sisse saanute VASTU. Ideaalis oleks vaja ka välja jääjate hääli edasi anda teistele kes nende arvel sisse võiksid saada. Tegelikult peaks ka valimisringkondadeks jagamise õpetama. Inimene soovib hääletada oma lemmikut ja miks ta ei peaks seda sama? Riik on niikuinii tervik ja kandidaatide sidumine valimisringkonnaga pigem komejant, reeglina nad ei esinda tegelikult seda piirkonda. Ringkonnad põhjustavad ka keeruka osaliste mandaatide piirkondade ülese kokku klapitamise partei üldnimekirja alusel. Keerukas ja kohmakas süsteem mis annab ülisuure võimu partei juhtkondadele. Kuid see on vajalik et vähendada varju jäämise efekti.

On olemas parem süsteem mis ei vaja ei parteide nimekirju ega ka piirkondadeks jagamist. Tuleb anda valijatele võimalus anda oma eelistuste PINGERIDA. Idee on väga lihtne. Valijal on ikka üks hääl, kuid seda pingerida kasutatakse häälte üle kandmisel. Kui keegi kogub üle mandaadi jagu hääli siis ülejäänud lähevad vähendatud kaaluga (sest üks kandidaat sai ju juba sisse) tema valijate teisele eelistusele. Välja jäänute häälte edasi kandmine on veelgi lihtsam, need lähevadki otse teisele eelistusele. Eelised on suured. Varju jäämine ei kao, kuid ka varju jäänute tõeline populaarsus selgub. On võimalik leida nendest kõige väärikam sisse saama. Ja väga oluline on et partei mõju kaob. Kõike otsustavad valijad! Nii muutuvad valitud saadikud oma partei tagatubadest sõltumatuks. Tegelikult, partei nimekiri kaotab üldse mõtte, kandidaadi parteiline kuuluvus on vaid väike lisainfo valijatele. Nad ei pea oma järgmistes eelistustes sama partei kandidaate eelistama. Mis muudab ka peibutuspardid täiesti mõttetuks. Kuid veelgi olulisem on mõju neile kes ei saanud sisse. Nende toetus läheb teistele edasi. Seega ei pea valija enam kartma et tema hääl läheb kaduma kui ta valib nõrga partei kandidaati. Tekib isegi võimalus et valijad koondavad mitme nõrga partei toetuse kokku ja keegi neist ikkagi saab sisse.

Iga sisse saanu saab mandaadi jagu hääli. Osa omaenda omad, osa teistelt sisse saanutelt nende ülejäägina ja osa välja jäänutelt. Ning tekkiv valitud kogu esindab valijate eelistusi tõesti parimal võimalikul viisil.

Tehniliselt muutub häälte lugemini küll keerukamaks, kuid mitte liialt. Arvet tuleb pidada järk järgult, iga sisse saamine või välja jäämine muudab ülejäänute olukorda. Kõigepealt tuleb leida isikumandaadi häälte arv. Hääletanute arv jagatud kohtade arvuga annab selle. Kõik kes selle piiri ületavad on valitud. Kes juba valitud on tuleb edasistest arvutustest eemaldada nihutades pingeridades tema kohale lihtsalt järgmise. Iga valitu jaoks tuleb üle kanda nende üleliigsed hääled. Saadud häälte arv miinus isikumandaat annab kui palju oli üleliigseid hääli. Need tuleb siis võrdselt ja proportsionaalselt kõigi tema poolt hääletanute järgmisele eelistusele jagada - üleliigsed hääled jagatud kõigi tema poolt hääletajate arvuga annab ülekandmise kaalu (mis tuleb ühest väiksem loomulikult, üks mandaat nendel hääletajatel ju juba on). Pärast seda võib tekkida uusi sisse saanuid. Seega korrata protseduuri kuni keegi enam sisse ei saa. Ilmselt jääb pärast seda veel täitmata kohti, need täituvad välja jäänute häälte üle kandmisel. Selleks hakata elimineerima valituks mitte osutunuid. Vaadata, kellel on selleks hetkeks kõige vähem hääli ja elimineerida ta. Eemaldada ta kõigist pingeridadest ja kanda tema hääled tema valijate järgmisele eelistusele. Nüüd sai keegi äkki sisse? Kui sai siis toimida nagu sisse saanutega - kanda tema üleliigsed hääled edasi. Kui keegi rohkem sisse ei saa siis elimineerida järgmine kõige vähem hääli omav kandidaat ja kanda tema hääled edasi. Lõpuks on kõik kandidaadid kas valitud või elimineeritud, ükski hääl ei lähe kaduma ja ei tule ka puudu, selline protseduur on täpne. Etappide arv ei ületa kandidaatide arvu, nii et midagi ülikeerulist või töömahukat tegelikult ei ole. Probleem tekib vaid siis kui mõne valija pingerida osutub liiga lühikeseks, siis see hääl läheb tõesti kaduma. Või siis on võimalus kasutada partei pingerida valija oma pikendamiseks.
ettvalmistused viivad palju aega ja see ei ole referendum vaid petitsioon

#211 Britid valmistasid oma lahkumist EL 20 aastat

2016-08-05 13:58

ja nüüd viimased aastad see alles kui võimule oli pääsenud konservatiivid nad said sellega hakkama

Lihne süsteem

#212 Re: Tarmo Kaldma Hääletamissüsteemist

2016-08-05 14:04

#210: Tarmo Kaldma - Tarmo Kaldma Hääletamissüsteemist  

 Siin on näide kui keeruliseks mehed teevad asjad. Mina teeks lihtsalt ,igaüks kes soovib ja tunneb et on väärt tarkade nõukogusse paneks ennast hääletusele ja hääletuse päeval kõik eesti vabariigi kodanikud pistavad on id kaardi sisse ja käivad nagu pangas ja see ei ole salajane vaid avalik . Hääletsukeskond nagu pangad tänapäeval ja need muutuksid aktiivseks korra aastas ja ongi kõik .Kõige tähtsam ,et kodanik hääletaja saaks oma häält kontrollida kasvõi 7 aasta pärast


Külaline

#213

2016-08-05 16:36

Petitsiooni eesmärk on õige ning leian, et Eesti koht ei ole enam euroopa liidus. Vaja on saavutada sõltumatus euroopa liidust enne kui Eesti rahvusriik ära kaob.

Külaline

#214

2016-08-06 04:57

Tahan muutust valitsuses (Rõivas ei kõlba meie peaministriks!) ja kaitsta oma riiki immigrantide eest!

Külaline

#215

2016-08-06 06:31

Väga hea aga kahju,et sellest tolku pole.Allahh Akabar
EUROOPLANE

#216

2016-08-06 07:42

Tooks välja olulise, ma sooviks, et topeltkodakondsus eksisteeriks.Mida sellest arvate


Külaline

#217

2016-08-06 08:17

Soovin taastada Eesti iseseisvust, nagu endise liidu lõpuski.
Laura Jensen

#218 Re: Poolt

2016-08-06 10:26

#216: EUROOPLANE -  

     Olen väga selle poolt. Kõikides arenenud maades peaks olema võimalik olla mitme riigi kodanik.  Eestis veel ei ole sellist suhtumist . Siseasjadele orienteerumise asemel Eesti teeb maailmapoliitikat ja võtab kanda sellistes asjades, mis ei kuuluks meile . Nii nagu vene ajal Eesti oli väga veneorjalik , nüüd kummardab ja kuulab iga sõna ärevusega ja on liiga innukas taas Euroopa Poliitilise suuna elluviimisel. Selle asemel, et süveneda oma rahva elujärje parandamisele ,Eesti nüüdne valitsus annab ära kogu rahvusliku kogutoodangu kasud ja oma rahvas elab puuduses.

Ahker

#219 Re:

2016-08-06 11:05

#216: EUROOPLANE -  

 Me ei ole ainult eestimaalased vaid oleme ka eestlased ja meie moraalne kohustus on meie rahvust ja tavasid elus hoida. Me ei saa vaid meie isikliku mugavuse nimel müüa maha meie rahvusliku pärandit, vaid peaksime seda kaitsma ka enda mugavuse hinnaga. Aga see, et me säilitame eestlust ei pea tähendama, et me ei võiks riigi ja rahvusena areneda. Arenedes me ei pea muutuma kelleksi teiseks. Ainult sündimine eestis ja eesti keele rääkimine ei tee meid eestlaseks, see teeb meid kõigest eesti maalaseks.

 

Nõukogude liidus nagu ka euroopa liidus on mõnel seltskonnal hea elada teisel seltskonnal jälle ei ole. Aga tõelises rahvuslikus eestis oleks igal eestlasel hea elada ja lihtsalt eestimaalasel võibolla vähem hea.


Külaline

#220 Re: Täielikult nõus!

2016-08-06 16:15

#16: -  

 

EUROOPLANE

#221 Re:

2016-08-06 18:41

#216: EUROOPLANE -  

 Järele mõelnud topeltkodakondsuse asjus, siis ei saa ma selle enda välja käidud sooviga päriselt nõustuda.Euroopa liidu piires võiks see ehk olla.Tuleb näha ka asja teist poolt, ja kui seda korralikult läbi ei mõelda, on hiljem jälle eestlaslikult ette taha vabandamisi, et jah me tegime siin jälle tõsise vea. Keegi ei taha näiteks rääkida sellest, et kuidas jagada kodaniku kohustusi mitme riigi vahel. Näiteks riigi kaitse ja sõjaväeteenistuse kohustust. Kui meil sellele vastust pole, on täiesti vale ka mitmekordset kodakondsust tahta. Või millise riigi huve sa riigiaparaadis töötades kaitsed kui sul on topeltkodakondsus? Kuidas saab olla truu kahele naisele korraga?Pealegi täiskasvanud inimene peaks olema võimeline oma kodu ikka ise ära määratlema.Ja lõpuks ei meeldi sugugi see mõte iseseisva Eesti eest võitlejatele, nii mõnigi on öelnud, et topeltkodakondsuse teema pole muud, kui multikulti pealetungi järjekordne etapp, rünne rahvusriigi vastu.Näiteks ka Hanno Pevkur EST-EXIT GRUP'i liige on ise öelnud, et sünnijärgsetele Eesti kodanikele võiks topeltkodakondsus olla lubatud, kuid mitte naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanutele. 

Eelista Eestimaist, ka naist !

#222 Heiki Herman Soome kirjutab

2016-08-06 19:23

Kõigega nõus . Heiki Herman Soome

Korrumpeerunud ja pime reformierakond kulutab vastutustundetult eesti riigi ja rahva raha! Korrumpeerunud perekond Kallase dünastia ja kartell on end osavalt sättinud igale poole võimuaparaati, kuigi taoline osalemine on täiesti vastuolus rahvusvaheliste seadustega... Tütar otsustab ja jagab riigi raha isa vajadusteks riigi kassast! Rootsis ei tohi isegi sugulased olla samas ettevõtte juhatuses, Eestis on aga valitsuses perekonna dünastia, monopol ja milline perekond veel! Reformierakond ja sealne erakonna aseesimees, peaministri Rõiva asetäitja Kaja Kallas, andis isa Siimule kampaania tarvis ligi 20 000 t euri, et viimane saaks osaleda ALDE kongressil budapestis, presidendi valimistel! Hoolimata nippidest ja trikkidest ning värbamistest jne... valis 500 st delegaadist Siim Kallast vaid 117, häälteenamus läks hoopis belglasele Hans van Baalenile. Kallas oli suurkaotaja ja eesti rahva raha raiskaja! Hämmastav on see, et Kallas on unustanud kuidas teda euroopa koju saatis - Kallas Go Home! Ehk on tegemist varajase seniilsusega ja mälu kaotusega, et Kallas ikka ja jälle, järeleandmatult astub samasse auku! Ehk utsitab teda tagant tema tütar!, kes paistab, pole kukkunud kaugele oma isast... nii on valitsusel uus plaan varuks, upitada mistahes rahadega ja kampaaniatega Siim Kallas Eesti riigi presidendiks ja muuta perekond Kallase dünastia veelgi võimsamaks! Siim Kallas on end juba häälestanud igati presidendi valimisteks.../ loomulikult ma ütlen, et kui selline võimalus tuleb, siis ma selle ka vastu võtan... / Räägib ja lubab õhinal õhku täis Siim Kallas, osaleda eesti presidendi valimiste rallis. Mees kes tahtis Euroopas töötades, jätta ligi 30 000 t inimest töötuks, raisates mijoneid eurosid kuhugi teadmata suunas, tekitades konfliktid ja seisaku mitmes lennukompaniis ja lennuväljadel ja muid suuri konflikte ja pahandusi oma juhmakate plaanide ja ettepanekutega jne... Kui eesti vabariigi presidendiks peaks saama Siim Kallas ja tema ahne ja ihne perekond hakkab kamandama eestimaad ja rahvast, siis kujuneb olukord 100 x hullemaks kui praegu ja Ilvese aemel on veelgi hullem monstrum... kuigi viimasest hullemat polevat. Seepärast peab eesti rahvas ärkama ja kaotama üldse Eesti presidendi ameti! Eesti riik ei vaja enam presidente! Ausa riigi aus valitsus ja rahva esindus saab olla esindajaks igal pool kus vaja! Kettidega ja medalitega kuldvasikat, pealegi üdini korrumpeerunud tegelast, ei vaja enam kaasaegne terve inimeste ja rahva ühiskond!

mätsimine käib

#223 haigus Kallas põeb haigust

2016-08-06 22:00

siim Kallasel on see haigus , ta ei saa elada ilma võõrast ärastamata. Milleks inimesele enneaegset soovida , otsige talle mõni pank parem relvavennad . 


Külaline

#224

2016-08-07 15:51

Firmadel peab olema õigus otsustada kellele ja kui palju omatoodangut müüa,mitte et keegi kuskil otsustab mida ja kuhu.

Külaline

#225

2016-08-07 16:14

Sest,leian,et see kõikse õigsem lahendus meie riigile!