AVALIK KIRI EESTI VABARIIGI PEAMINISTRILE

Quoted post

Veiko Rämmel

#743 Re: Re: piimajõed

2011-11-25 06:55

#737: Blaablaablaa - Re: piimajõed

Seega oled punane. Äkki oleksid lahke ja osundaksid,mis petitsioonis, milline sõna või lause kannab natsionalismi või nagu väljendud ultranatsionalismi. Ega ma ei loodagi, et vastad aga ikkagi. Punased ja seda sotsid on, tavaliselt oma väljaütlemisi argumenteeritult põhjendada ei oska. Ah-jaa, milles väljendub petitsiooni naiivsus? Oleksin siiski korraliku vastuse eest vägagi tänulik.

Vastused

Blaablaablaa

#770 Re: Re: Re: piimajõed

2011-11-25 11:45:17

#743: Veiko Rämmel - Re: Re: piimajõed

Jajah, ikka maalitakse kõik valgeteks ja punasteks. See on üks idiootlik lähenemine! Mina kui Eestlane tean piisavalt PUNASTEST, et neid ühtemoodi teiega põlastada, aga erinevalt teist ei hakka ma kõiki suvaliselt värvipotti suksama. Et kui ei ole nats, siis järelikult on punane, jah?
Ma olen parteitu. Sotse käin ma valimas, sest minu jaoks oli see veel eelmiste valimiste eel üks normaalsemaid parteisid. Pooldan sotsiaaldemokraatiat, sest ideoloogiliselt arvestab see kodanikuga, aga et ma neid valimas käin ei tähenda, et ma sooviks neid valitsust juhtivaks parteiks. Eestil pole hetkel võimalusi, et pensioneid ja palku ja töötutoetusi ning muid subsiide lakke virutada, aga defenitly võiks sinna suunas liikuda -- rahulikult.

Kogu see kuradima retoorika selles petitsioonis viitab natsionalismile: eesti muutumine euro-oblastiks; hirm Brüsseli juhtimise ees; viide kommunismile et cetera. Lisaks veel, nagu enne mainitud sai, rõhumine emotsioonidele ning, jälle enne mainitud, enamus punkte on subjektiivsed ning sõltuvad igaühe oma interpretatsioonist. Suveräänsuse loovutamine Brüsselile, selleks et ära hoida igasugust p*ska, et ära hoida sõdasid riikide vahel ja et abistada üksteist, et ära hoida suuremat kahju endale. Eesti andis EFSFile selle raha, sest see aitab ka meid. Oleme Euroliidus või mitte, näha on, et Eurokriis puudutab ka ülejäänud maailma. Mis kasu oleks palkade tõstmisest kui eurokriisist jagu ei saa?

Ja naiivsusele viitab ainuüksi terve viimane paragrahv: "Rahvas vajab riigimeest, kes ei valetaks rahvale, tooks Eesti ühiskonna välja kriisidest, tasakaalustaks ühiskonna ning kasvava majandusliku ja sotsiaalse ebavõrdsuse. 
Teeme ettepaneku Indrek Tarandile, alustamaks uue erakonna moodustamisega, mis võidaks valimised ja saaks valitsusparteiks. Uus erakond viib ellu järgmised eesmärgid. Lõpetab demokraatia kriisi. Tõstab poliitika proffessionaalsuse taset. Lähtub mitte populismist vaid ühiskonna tegelikest vajadustest. Arendab osalusdemokraatiat. Kanaliseerib kolmanda sektori parimad ideed ja lahendused valitsusprogrammiks."

Kari unistajaid olete ikka küll kui arvate, et Tarandi pukki pistmine lahendab kõik ühiskonnas olevad probleemid. Ja kust võtate garantii, et Eesti rahvas selle Tarandi uue partei poolt kohe hääletama jookseks? Mis saab siis, kui Tarandi kõrvale kerkib võimalust kasutades radikaalsem partei, kes teie moodi raskel ajal rahva emotsioonidele rõhub ning lõppeks oma valimislubadusi täitma hakates Eesti täiesti hukatusse viib? Liituks äkki Venemaa uue majandusliiduga, mis arvate? Tarand on äge, mulle ta meeldib, andsin isegi oma hääle, kui EP valimised olid, aga selline putś millele te ilmselgelt salamisi mõtlete ei garanteeri talle peaministrikohta !! Ja te tõesti arvate, et Tarand viiks meid Euroliidust välja? Ta ise on EL'is juba sees, jobud.