Rahvakiri erakondade rahastamise kohta

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni Rahvakiri erakondade rahastamise kohta jaoks automaatselt loodud.


Külaline

#26

2012-05-26 07:54

Kui ainult kõik muutuks ja ka tavaline inimene saaks normaalselt eleda

Külaline

#27

2012-05-26 08:07

See on õige asi.
Ei ole võimalik usaldada valitsusjuhti Andrus Ansip´it ja tema juhitavat valitsust kuna ta ise teatas, et ei tea, mis rahaasjadega toimub.
See näitab, et Ansip valetab või on tõeline käpard riigiasjades.

Külaline

#28

2012-05-26 08:15

Valetajad ja vassijad,nagu näiteks Kalle Palling,peavad poliitikast lahkuma.

Külaline

#29

2012-05-26 08:23

Meil kõigil eestlastel on õigus ja lausa kohustus olla vastu lollustele mida on korda saadetud.

Külaline

#30

2012-05-26 08:25

Minu meelest on meil tulevasi ausaid ja tarku poliitikuid olemas küllaga,nimetaks siin mõningaid-I.Tarand,A.Jõks,I.Neivelt...Juba need kolm on võimelised midagi siin banaanias midagi muuta!
Küsimus on ainult-Kas Nad Viitsivad???
Kõu

#31 Sõna ja tähendus?

2012-05-26 08:31

No ennem, kui miskit üldse lootma hakata ja mingist kirjatükist muutust loota, tuleb mõista sõnu!
Mõistke sõnu Vabariigivalitsus, Vallavalitsus, Linnavalitsus jne., kuniks sellised jäävad iseloomustama rahva teenistujaid, ei saa kunagi reaalselt ja tähenduslikult kasutada sõnu: Rahvasaadik või Rahva esindaja. Sest neid lihtsalt polegi- nemad mõistavad seda aga meie ei mõista ja seega ei karda nad ka vastutust viimaste mängimise pärast- nad on seda korduvalt avalikult väljagi öelnud, et kes mida MÄNGIB!

Nii et jõudu lootmaks :)
Reaalseid süüdistusi on vaja!!!!!!!!!!
Kõu

#32 Re:

2012-05-26 08:33

#30: -

No kui nad ikka tähtsamale ja reaalsele infole ligi ei saa võivad kõik ausad olla :):):)

Kõu

#33 Re:

2012-05-26 08:42

#29: -

Kuidas vastu olla? Kas meil on rahvakohus? EI! Seega puudub meil institutsioon, millega neid kõiki liistule tõmmata- tuleb luua avalikult Ravakohus, millest ei saa mööda vaadata e. mitte aksepteerida, üldsus või muud asutused ei ole võimelised ega ka õigustatult volitatud sellist rahvaalgatust peatama- mõistke!
Petitsioneerimine on peldiku seinale sodimisega võrdne e. alusetu, kes seda tõsiselt võtama on kohustatud? Kodaniku reaalne kirjalik Nõue on sellest isegi võimsam, sest sellele on ametnik kohustatud isegi vastama või ta jääb ise süsteemi hammasrataste vahele!

Olen proovinud! Töötab.


Külaline

#34

2012-05-26 08:49

OK!

Külaline

#35

2012-05-26 08:52

Minu arvates näitab praeguse valitsuse suutmatust see, et ei ole suudetud oma valitsusaja jooksul rahva õiglustunnet riivavat erakondade rahastamist korrastada, käib pidevalt mingisugune skeemitamine. Justiitsminister ei tea asjast midagi, sama nagu siseminister saab ajakirjandusest teada, et elamislube müüakse - korruptiivsus on muudetud elunormiks praeguse valitsuse poolt...ja see ei ole NORMAALNE !!

Külaline

#36 Minu nägemus kuidas liikuda edasi

2012-05-26 09:04

Millegist tuleb alustada, et kärpida poliitikute võimu  ning panna nad töötama kõigi riigi elanike huvide eest. Alustama peaks valimisseaduse muutmisest. Riigikokku ja valitsusse peaksid saama parteide poolt esitatud inimesed, kes on haritud, oskavad seadusi lugeda ja saavad neist aru, oskavad suhelda, veenda, vaielda, tõestada, kellel on selge nägemus millisena tema kujutab ette Eesti riiki tulevikus. Selleks peaksid nad eelnevalt läbima kas mõne kõrgkooli juures või eraldi õppeasutuses kursused, mis lõpeksid avaliku eksamiga, mida jälgides saaks riigi elanik otsustada kandidaadi võimete üle ja sellest lähtudes valimistel otsus langetada. Videosi nelde eksamite sooritamise kohta peaks saama iga meie riigi kodanik osta poest kui temal ei olnud võimalik mingil põhjusel otsesaateid jälgida.
Seega kaotaksid suured valimiskampaaniatele mõeldud kulud .Kõik see kehtiks nii omavalitsuste kui riigikogu valimiste kohta.
Peaministri,omavalitsuse juhi valiksid rahvasaadikud endi hulgast ja neile peaks jääma õigus panna kokku valitsus oma äranägemise järgi ning ta vastutaks kõigi nelde tegemiste ja tegevusetuse eest oma ametikoha ja seadustest tulenevaga. Samuti oleksid nad aruande kohuslased rahvasaadikute ees.

Poliitilised parteid peaksid tulevikus hakkama saama ainult liikmemaksudest laekuvate summadega, mis on igale liikmele kindel ja ühesugune suurus ja rahaga mida riigi eelarvest eraldatakse. Igasugused annetused, ka parteide liikmete poolt peaks lugema ebaseaduslikeks. Nii talitades oleks parteide rahastamine 100% kontrollitav.


Külaline

#37

2012-05-26 09:26

Muuta tuleks ka valimisseadust, seda siis nii, et Riigikogusse pääsevad 101 enim hääli kogunud kandidaati ning asendusliikmeteks on üldises pingereas järgmised kandidaadid.

Külaline

#38

2012-05-26 09:28

10-15% nn.rikkurite ostetud sedustele-EI.Toetan õiglast õiguriiki ja tõelist demokraatiat,mitte tsunfi partokraatiat,kes on käsitööliste tasemel.

Külaline

#39

2012-05-26 09:37

Eesti riik ja rahvas vajavad euroopalikus mõistes kodanlik-demokraatlikku pööret. Rahvas peab avalikumalt ning selgemalt võimule ja valitsuisele vastu hakkama. B.Nemtsov on öelnud, et vastuhaku puudumine teeb juhid jultunuks. Nii ongi!

Külaline

#40

2012-05-26 09:38

Väga õige.et selle algatasite.sest kaua sa kannatad.Kui Stalin ei suutnud eesti rahvast hävitada,siis reformikad on sellele üsna lähedal.K...t vihale ajab,seadusi ostetakse-nagu poest leiba -saia.

Külaline

#41 Arvan sama

2012-05-26 09:42

#1: - Olen juba viis ja rohkem aastat aastat selles kindel olnud, et enam ei ole tagasiteed, mis lännu see lännu, Võim on valimisseaduse eripäeraliseks sättimise abil raudselt nende inimeste käes, kes kõik selle on üles ehitanud ja nende jaoks on selline näilise demokraatia imiteerimine normaalne.

 


Külaline

#42

2012-05-26 09:49

Eesti Vabariiki ei ole enam, elame Euroopa Liidus, mis tähendab, et Eesti Vabariigi Põhiseadus ei kehti täna. Riigikogu ja valitsus on ebaseaduslikult valitud võimuorganid.

Külaline

#43

2012-05-26 10:16

Olen nõus teksti mõtte ja sisuga, aga muudaksin soovitusliku kõneviisi nõudvaks kõneviisiks. Sõnad peaks, tuleks, võiks jne. ei pane erakondi ega uurimisorganeid isegi kulmu kergitama. Muidu on nii, et küsimuste peale saad vastuse, võiks küll, aga ei viitsi, peaks küll, aga pole vajadust jne. Seega muutke natuke teksti, sest tegemist ikkagi nõudmisega, et need sigadused üks kord lõpu leiaks. Nii siis:PEAB, TULEB.

Külaline

#44

2012-05-26 10:38

annaks jumal, et midagigi muutuks selles riigis

Külaline

#45

2012-05-26 10:49

See mis Eestis on toimunud juba pikemat aega, sellele ei ole lihtsalt sõnu...erakondade vassimine, valetamine, rahadega manipuleerimine, oma rahvaga mittearvestamine...See olukord peab lõppema...

Arvaja

#46

2012-05-26 10:55

Kiri taluvuse piiri kohta on õige,aga ettepanekute osas tuleks asja vaadata veidi laiemalt. Iga komisjon koosneb mingist rühmast inimestest, Kontroll kontrollib kontrolli põhimõtega ei ole võimalik seda lahendada. Probleem on enamas kui kontrollis. Erakond on organisatsioon, mille liikmed on mingid põhimõtted kooskõlastatult vastu võtnud. See ei erine kuidagi oma sisult teiste organisatsioonidega.Enamus organisatsiooni liikeid töötavad mõnede ( juhtfiguuride ) ambitsioonide täitumise nimel. Kui see pole kohe nii, siis ajapikku saab see nii olema. Juhatuse liikmete arust on ülemäärane bürokraatia iga asja kohta arvamuse pärimine erakonna liikmetelt ja liikmed vastupidi usaldavad juhatuse liikmeid ,sest on omakorda oma hääle andnud neile. Demokraatia- Valime esmalt enese esindaja partei, kust valitakse valitute poolt partei esindajad (juhatus)kes hakkavad tegelikult asju ajama. Kübaratrikk, ütleks mustkunstnik. Tundub väga demokraatlik ,aga selle varjus on päris palju nõkse mis viivad kitsa ringi poolt soovitud tulemuseni ja mitte rahva tahteni. Seepärast on valimisseadus see, mida tuleb esmalt parandada. Erakonnaseadust tuleb parandada nii, et ei oleks võimalik erakonnasisene tagatoastumine. Arvestada tuleb asjaoludega, et meie riik on väike ja kiire korruptsiooni tekkimise oht. Meil on olemas kehtivad seadused kuid on ka karistamatuse tunne. Oleme jõudnud seisu kus see kes suudab seadust väänata nii, et ka vale asi õiges valguses paistab, on õige mees - tunneb seadusi ja on tark! See aga kes teab, et seadus on täitmiseks mitte aukude otsimiseks, on lihtsalt rumalalt aus. Lõpuks saab aga ka rumal aru, et miks temagi peaks seda seadust austama kui teised ei austa. Alati leidub seadustes auke, et asju "teisiti" mõista. Siin mängib rolli eeskuju ja seda just poliitikute, avaliku elu tegelate poolt. Kuidas saada riiki juhtima inimesed kes seda kohta tõesti väärivad ( rahva arvates,mitte nende endi arust, sest selliseid on meil kümne riigikogu jagu)?
Kas mitte rahva vaba tahe ja enamuse tahe ei ole mitte aus võimekas poliitik ja rahvaesindaja?
Kui me teeme referendumi küsitlusega kas tahad sellist esindajat,mis tõenäoliselt on enamus poolt häälega, siis võime järgmisena kehtestada poliitiku valimiseks vastavad reeglid
aus- valededektori test
võimekas - testid, kontroll isikuomaduste üle
rahvaesindaja- palju poolthääli on isik saanud
Maailmavaade ei oma siis enam mingit tähtsust, sest sellise laiapõhjalise valiku puhul on poolt ja vastuarvamusi palju , puudub meeskonna poolt nn ärategemine ja mis peamine, inimene keda valiti suudab teha ja põhjendada kõi9ge paremaid valikuid oma rahvale, sest ta on aus, võimekas, rahvaesindaja.

Külaline

#47

2012-05-26 11:13

Eesti riik ei vaja valetajaid,sullereid,ahnitsejaid
müüdavaid poliitikuid.Nende koht on "Virus" või "Tartus".

Külaline

#48 volts

2012-05-26 11:20

asi on ammu teada,et sulid on eesotsas.mis oleks lahendus?

Külaline

#49

2012-05-26 11:41

Et miskit on mäda,see paistab juba mõnda aega,mitte ainult,et MASU.Suurest osast rahvast on lihtsalt mööda mindud,ei au ega häbi.Mina arvan,et viga on tehtud sellest punktist,et on viljeletud kommude mõtteilma - ainult mina võin,tean ja otsustan...Nooremadki kaaslased selles laadis välja treenitud.Hukutavaks saab niisugutele ülbus ja rahaahnus.Loodan siiski veel,et saame oma EESTI,mida ihkasid meie isad - inimsõbraliku,tööka ja auväärse.Juba ammu küsisin mingis kommentaaris ,,kus Te olete - Neivelt,Muuli,Jõks jne.- aidake!

Külaline

#50 kaido

2012-05-26 11:56

#36: - Minu nägemus kuidas liikuda edasi

Olen selle väitega nõus, et erakondade raha peaks tulema liikmemaksudest ja riiklikust erakonna toetusest. Muidugi selge on see, et kui riik hakkab rahva raha andma erakondadele võib kannatada mõni teine sektor kes saab raha sellevõrra vähem. Aga lahendus oleks ju üle vaadata riiklik palgapoliitika nt riigifirmade ja organisatsioonide juhtkonnad, riigikogu enda palgad jne. Tasusid võiks ju vähendada.

Aga jah, reaalsus on paraku teistsugune, valitsus ,kes hakkab ülemakstuid koorima kaua ei püsi. Vanasti oli teine ütlus, et valitsus kes tõstab õlle hinda kaua ei püsi aga see väide on juba ümber lükatud.

Igatahes loodan ma Eesti rahva nimel, et poliitmaastikule tekiks uus erakond, kes oleks Isamaalike vaadetega ja ei hooliks ainult oma ja teiste rikaste rahakottidest, vaid keskenduks õiglasele Eestile, et siin oleks rohkem õiglust ja üksteisega arvestamist, sallivust.