Õigus kasvatada last tervislikku elustiili järgides

lapsevanem

/ #32 petitsiooni vajalikkusest

2012-05-29 23:41

Kui mõistlikkus ja lapse tervis oleks alati esikohal, siis ei oleks sellist petitsiooni vaja. Kahjuks tuleb aga sageli sõna otseses mõttes võidelda, et oma lapse tervist säästa igasugusest liigsest "keemiast" - olgu selleks ebatevislik toit või mitte vajalikud ravimid. Lühike näide elust enesest. Viibisime imikuga Tallinna Lastehaigla ägedate respiratoorsete infektsioonide osakonnas. Igal võimalikul juhul antakse palavikualandajaid. Seda isegi ei kaaluta, kas olukord on tõesti niivõrd kriitiline, et organism enam ise palavikuga toime ei tule. Nii kui laps veidi nutab ning on "oht", et see nutt on valust, nt kõrvavalust, tahetakse kohe anda valuvaigisteid. Julgustatakse isegi, et neid võib suisa kuni 3x päevas võtta, kui palavikualandajaid enam ei võeta. Nii kui mõni ravim, nt AB tekitab allergiat, määratakse kohe Zyrtec. jne jne. Mis sellest imiku tervisest järele jääks, kui ema laseks kõigel sellel sündida ning oma lapse neid ravimeid täis laseks toppida?!
Toit oli ka kahjuks lastehaiglas tervislikkusest väga kaugel - pea kõik toidukorrad sisaldavad peamises osas piima (joogiks, supina, pudrus jne), suhkrut (saiaksed, koogid), nisujahu. Kõige väiksem osakaal oli toidus juur- ja puuviljadel...
Seni kuni nn peavool ei toeta igakülgselt tervislikkust ja lapse tervise säästmist, on sellised petitsioonid kahjuks vajalikud.