Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

mõtlev kristlane

#231 Piibli keelt tundvatele kristlastele

2011-09-21 11:01

Homovastastes väljaütlemistes kasutatakse sageli õpetust, mis ütleb, et "kui mees magab mehe juures nagu magatakse naise juures, siis on tegemist patuga ja karistatakse surmanuhtlusega" . Lühendasin lihtsalt selguse huvides mitmed lõigud, aga kes Piiblit teab ja tunneb, see saab niigi või vähemalt peaks aru saama, milliseid kirjakohti ma silmas pean .

Küsiks nüüd vägagi konkreetselt, kas Piibli algupärases keeles on magama tõepoolest ainult magamise tähenduses või on lihtsalt tõlgitud läbi lillede ja tegelikult räägitakse Piiblis hoopis n....misest . Miks ma nii konkreetselt küsin, on selles, et ilmselt on kõik mehed ja ka naised ööbinud oma sõprade,sugulaste,töökaaslaste juures . Äkki isegi samas toas, kuid seda kõike ilma mingisuguse homoseksuaalse ligitikkumiseta. Nii et järelikult on tehtud pattu juba pelgalt magamisega .

Ma ei taha nüüd kedagi halvustada, vaid lihtsalt juhtida tähelepanu sellele, et sageli me kipume otsima Tõde ja ettekuulutusi ning fakte sellele, mida tegelikult pole olemas . Sisuliselt on kõik lõigud homodest "välja rebitud" erinevatest evangeeliumidest ning seega mõneti samavõrd väärtuslik materjal kui näiteks lugeda Astrid Lindgreni teostest välja üleskutseid kirikute süütamiseks erinevates maailma paikades .

Või seksuaalvähemuste propagandat, sest elas ju Pipi koos ahvi ja hobusega, koolis ei käinud, aeles ringi vanemate meestega . Jaanikingu Põnn ja Madlike omasid jällegi isa, kes oli " maailma kõige parem pagan" . Parandagem mu mälu, kuid ma ei mäleta ühtegi selle rootsi lastekirjaniku teost, kus oleks kristlusest ja kristlastest kasvõi neutraalselt kirjutatud .

Vastused

Lutheri fänn

#260 Re: Piibli keelt tundvatele kristlastele

2011-09-21 15:06:41

#231: mõtlev kristlane - Piibli keelt tundvatele kristlastele

Millised uljad sõnad! Patt ja veel surmapatt. Tasuks ikka kalendrisse vaadata – me elame 21. sajandis ja mujal on aastate jooksul ka kirik edasi arenenud. Kui homoseksuaalsus oleks surmapatt, siis oleksid seksvähemusrühma esindajad ju loogiselt võttes surnud. Nad elavad aga ikka veel edasi ja neil on riigis täpselt samad õigused kui igal teiselgi kodanikul. See, mida kirjutati Jumalasõnasse sadu aastaid tagasi, andke andeks, kas seda võib veel keegi tõsiselt võtta? Tundub, et 20 aasta jooksul pole mitmete eestlaste arusaam diktatuurist kaugemale jõudnudki. Üks diktatuur kadus, teine tuli asemele. Vahepeal ei õppinudki mõned kodanikud oma peamasinat käivitama.

Kui me hakkame järgima fundamentaalseid kirikuseadusi, siis hakkame põletama nõidasid, keelame ära abieeluvälise seksuaalelu ja nõuame, et naised ei saaks orgasmi. Välisajakirjanduses arutatakse paavsti visiiti Saksamaale ning katoliku kiriku rolli ühiskonnas. Samal ajal kui arenenud maade kirikutest lahkuvad usklikud, siis nende arv tõuseb vaestes maades, kus inimesed vaevu-vaevu oskavad lugeda. Muidugi ei soovi kirik, ka katolik kirik, ennast reformeerida. Sest see tähendaks konkreetselt, et kiriku tipus olevad kaotaksid oma võimu, millest hoiavad kümne küünega kinni.

Seega head inimesed ärge rääkige siin Piiblist, mida iga kirikuõpetaja deklareerib erinevalt, vaid mõelge pigemgi sellele, miks hakkavad vastutajad nii ägedalt vastu? Küsimus on nende endi privileegidest ja mitte millestki muust. Argumendid, nagu Piiblis on kirjas, see on Jumala tahe, on ainult silmakirjalikkus, see on looritamaks tegelikke eesmärke. Igas religioonis on küllaldaselt halli massi, kes ootavad käske ülevalt poolt, kuna pole ise eluvõimelised.

Toon veelkord esile, et Jaan Luha üleskutse on tänu väärt ja kindlasti tulevad ka usklikud nüüd lagunevatesse Jumalakodadesse tagasi kui EELK juhtkond vahetub ja avab tee modernsetele teoloogidele.

Veiko Rämmelist veel niipalju – minul on otse kirikust saadud andmed, et EELK ei ole midagi tegemist selle mehega, kes omavoliliselt kasutab endast tiitlit “teoloog”. Rämmelil ei ole teoloogilist haridust. Ka Teoloogia Akadeemia, kus isegi ei koolitata hingekarjaseid, on Rämmelil lõpetamata. Kes tunneb või on kasvõi põgusaltki vaadanud sisse tema veebilehele, teab, et Rämmelil on ainult üks teema ja see on seksuaalsesse vähemusrühma kuuluvate inimeste sõimamine. Kes julgeb olla erineval arvamusel, ka seda laimatakse ja sõimatakse.

Rämmel kuulub meeskonda, mille liikmeteks on Põlluaas, Koitla, Raun, Martin Helme, Tšižikov ja mitmed teised, kes enda arvates teevad seda sõimu- ja laimutööd ikka Eesti Vabariigi heaolu nimel.