Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

liina
Külaline

#334 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-09-21 22:29

#331: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ei ole hetkegi sõjakas old ega midagi. Reinkarnatsiooni tõin meelega mängu. Kuna seda me ei tunnista, ma ei saa aru, kuidas saab teist inimest mängu tuua tema pattu hukka mõistes.

Mu point oli: ei usu meist keegi vaevalt, et inime niisama keksib ringi ja mõtleb, et ahhaa, hetkel tüdruksõpra pole ja laupäeva õhtu käes, mindagu siis homoks kätte.

Mõistad, et inimene sünnib sellisena ja kasvab sellisena. Täiskasvanunagi, ennäe imet, on selline. Mina isiklikult olen hetero, seetõttu okidoki. Aga empaatiavõime on säilinud ja kujutan ette, mis tunne oleks olla teistmoodi - et ma ei vali seda mis ma olen, aga ma olen see.

Ma olen sügavalt usklik, aga ma ei ole nõus sellega, et meie/kirik saab otsustada, et see inimene ei ole väärt pääsemist. Või siis, et ok, me poolpiduselt - nina vingus - regame su peaaegu pääsnuks.

Mida edasi, seda rohkem ma kaldun manifesteerijate hulka.

Vabandust, kontekstiväline märkus, aga Enn Auksmanni märkus suguelundite klapist: inimesed, kes on sündinud, olles mõlemas soos, on ilmselt ... mai teagi. Kellega nad klapivad?

 

Vastused


Külaline

#337 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-09-21 22:38:28

#334: liina - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 **ma ei ole nõus sellega, et meie/kirik saab otsustada, et see inimene ei ole väärt pääsemist. Või siis, et ok, me poolpiduselt - nina vingus - regame su peaaegu pääsnuks.**

Mitte kirik ei otsusta kellegi pääsemise või mittepääsemise üle. See on Jumala käes. Kirik saab  inimesele näidata patu pilti.

Kahetsev patune pääseb, nii on Jumal meile kinnitanud oma Pojas. Kes patu üle uhkust tunneb ja keeldub kahetsemast, pidades oma erisust õiguseks - ka selle üle otsustab  Jumal.

Kirikus ja kaaskristlaste poolt ongi  püütud selgitada vajadust oma  uhkust kärpida, järele mõelda ning kahetseda. Seda on tehtud just selleks, et inimene ei hukkuks.

Kas oled kuulnud, et vanem last ei karista, kui ta on eksinud?

ivopill

#364 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-09-22 00:24:32

#334: liina - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Horridoh! nachtflieger I.P. ist deine Schutzengel heute Nacht! Taheti ju kirikuõpetajat. Üks armetukene veel tiirleb siin sügisese taeva all...:-)))

 

Alustaks kontekstivälisest - mõlemasoolistel on tavaliselt funktsioneeriv vaid üks organitest. Järglasi nad tihtilugu ei saa. Eks seda tule käsitleda kui haigusseisundit, kaasasündinud riket, mida tulevikus ehk meditsiin leevendada saab. Pole ka kuulnud, et sellised inimesed (keda pole siiski just vähe) tõstaksid suurt lärmi ja esitaksid veidraid nõudmisi. Nagu enamik probleemidega inimesi on nad hästi-halvasti elusse sobitunud ja tulevad ilma "eriõigusteta" toime. Tean ise nõnda sellist inimest aegade jooksul.

Vana Testamendi jätame siis seekord riiulisse. Paraku tunnistab homoseksualismi vastu ka Uus Testament. Pidada Jeesus-Johannese liini homoarmastuseks võib küll vaid täiesti rikutud hingega paadunud pederast. Kes lisaks ei tunne Piibli keeli, tollaseid traditsioone ja tavasid ning mõtleb vaid oma huvidest lähtuvalt. Väites, et Jeesus ei ole kusagil mõistnud homoseksualismi  hukka, on pehmelt öeldes poolik tõde. Jeesus ei ütle ju ka kusagil näiteks, et ka naisi tuleb ristida, ometi ütleb Ta  - ristides NEID, s.o. "kõiki rahvaid". Kuhu paraku ka naised-lapsed-orjad ja kodakondsed kuuluvad.Kui me usume, et Piibel on  Pühast Vaimust inspireeritud, siis ei ole apostellikud kirjad meile vähem olulised, kui miski muu. Pederastiat hukka mõistes oma kirjas roomlastele toetub ju Paulus ilmselgelt kellelegi-millelegi. Vaevalt kõll, et selleks ainult VT saab olla. Paulus oli kõll tõsine juut, ometi Kristusest valgustatud saanuna käitub ta juudi kombestiku ja käsuõpetusega üsnagi vabalt. Jeesuse tundmatud ütlused, pärimused, kõik see, mis meie jaoks saladus ja millele rajanedes Paulus ometi nii karmid otsused teeb , peaks meid veenma, et vastupidiselt talitades ei tarvitse me Jumalariiki pärida. Empaatiavõime on küll kallis Jumala and, samas seda rakendades patu suhtes asetame end taas Eeva rolli paradiisiaias ühe teatud puu juures, kus madu väga osavalt seda tunnet teeseldes asjad sellseks pööras, nagu nad nüüd õnnetuseks on. Aga üldjoontes tundub madu omas rollis ju päris humanistina, ist es nicht?

See postitus on eemaldatud tema autori poolt (Näita detaile)

2011-09-23 17:29:07