Traditsioonilise kristluse manifest

Quoted post


Külaline

#329

2011-10-07 11:19

Kuskil ei ole öeldud, et gei võitlusorganisatsiooni loomine oleks H. Nurga EELK vaimulike ridadest välja arvamisel ainuke ja peamine põhjus. Küllap kirik püüdis diskreetseks jääda. Sama võib öelda ka eraülikooli puhul, võib lepingu lihtsalt lõpetada või siis hakata üles piinlikku loetelu tegema, nt et kõigest Bologna magister, ebastabiilne, ..., ..., ...

Vastused


Külaline

#330 Re:

2011-10-07 12:55:47

#329: -

 

Asi polegi selles, kas gei võitlusorganisatsiooni loomine oli ainuke või ka peamine põhjus, vaid pigem see, et kirikuvalitsus ei rääkinud põhjustest ausalt ja avameelselt . On ju vist ka kristluse üks peamisi teese, et patud tuleb avalikustada, enne kui kedagi hakatakse otseses või kaudses mõttes risti lööma . Muidu võiks ju ka ilmalikus kohtus öelda, et Volli, Heino,Harri jne on lihtsalt kohtu ees  ja keda üldse huvitab, mille eest .

Ja kui kasutada veel võitlusorganisatsiooni mõistet, siis on omaette küsimus, kumb kaklusklubi lahingu ja hiljem ka sõja võidab ning kumb pool kaotab . Pole vist raske arvata,et kõige suuremaks kaotajaks võibki jääda EELK, mille juhid ei suutnud probleeme lahendada ning tekkivaid olukordi tunnetada . Kui Heino Nurk töötas EELK ridades 30 aastat või ehk konkreetselt polegi see töötatud aastate arv nii oluline, kui veel see fakt, et väidetavalt teadis kirikuvalitsus tema " kalduvustest kogu aeg .

Loodetavasti see manifestide trall õpetab EELK jaoks seda, et kommunikatsiooni tähtsust ei tohiks ala- ega üle hinnata . Eriti veel riigis,kus koolides on usuõpetus puudunud tänaseks juba aastakümneid ning ka kristlased ise on juba paljuski muutunud ka omamoodi kultuuriliseks vähemuseks . Kristlastele kisatakse küll kaasa stiilis " homod on värdjad", kuid see on ka suuresti ainuke, milles kristlastega nõustutakse . Siia hulka veel ka ajupesu süüdistused - ise teadmata, mida ajupesu all ühes või teises pooles silmas peetakse .


Külaline

#332 Re:

2011-10-07 15:12:59

#329: -

mitte Bologna, vaid Princetoni