EESTI LAHKUMINE EUROOPA LIIDUST ESTEXIT!

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni EESTI LAHKUMINE EUROOPA LIIDUST ESTEXIT! jaoks automaatselt loodud.

maamiiz
Külaline

#126

2016-08-01 19:10

ma olin algusest saati EU vastane mul peaks kusagile veel vana särki alles olema EI Euroopa Liidule ja kahjuks Eestlased ei oska oma teed valida ikka ühest kraavist teise nagu joodik.

tõõjõu puudus on paha müüt

#127 Räägime tööjõu puudusest, uurime siis natuke olukorda .

2016-08-01 19:13

Mis on üks suur vale eestis on tööta umbes 20 % tööjõulisest elanikonnast . See ei kajastu aga statistikas ,sest eestis võib olla töötu 270 päeva . pärast seda oled lindprii ilmselt .

Räägime tööjõu puudusest      Euroopa Liidus on 20–29-aastaste noorte jaoks üks suuremaid probleeme tööturule sisenemine ja töötus, eriti madalama haridustaseme puhul. Eesti madalama haridusega noorte tööturupositsioon pole kuigi hea, aga olukord on Euroopa Liidu keskmisest parem. Noorte olukord tööturul on nii Eestis kui ka Euroopa Liidus olnud pidevalt terava tähelepanu all, seda eriti seoses möödunud ning paljudes EL riikides jätkuvalt kestva majanduskriisiga. Kui vanemaealiste peamine probleem on tööturul püsimine ja konkurentsivõime säilitamine, siis noortel tuleb hakkama saada tööturule sisenemisega, kus nende kahjuks räägib vähene töökogemus ning sageli ka puudulik haridus. Noorte raskusi tööturule suundumisel võib seletada järjekorrateooriaga, mis paigutab inimesed teatud omadustest lähtuvalt soovitud töökohtade pingeritta. Sõltumata soost, haridusest või etnilisest päritolust, on noorte tõenäosus olla järjekorra eesotsas võrreldes parimas tööeas 30–49-aastastega oluliselt väiksem, kuna neil ei ole veel piisavalt töökogemust ja haridust. Näiteks kõrgharidusega noorte puhul kipuvad tööandjad otse koolipingist tulnutele eelistama samuti kõrgharidusega, kuid juba töökogemusega inimesi. Siiski jõuab enamik kõrghariduse omandanud noortest lõpuks ikkagi haridustasemele vastavale tööle. Vajalik töökogemus saadakse kooli kõrvalt töötades ja/või madalamatelt positsioonidelt alustades. Selge on see, et kõrgem haridustase avab rohkem uksi kui madalam. Töötusriskid sõltuvad haridustasemest märkimisväärselt ning on madalama haridustasemega noortel oluliselt suuremad, seda nii Eestis kui ka teistes Euroopa Liidu riikides. Käesolevas analüüsis on vaatluse all 20–29-aastased madalama haridusega noored, kellest enamiku kõrgeim omandatud haridustase on põhiharidus, kuid kelle seas on ka neid, kel põhiharidus kätte saamata. Analüüs ei hõlma alla 20-aastaseid noori, kuna enamik neist on haridust alles omandamas ja pole tööturule veel sisenenud (nn mitteaktiivsed).

lj

#128 Re: -.- see on seotud iseseisvusega

2016-08-01 19:15

lj

#129 Re: -.- see on seotud iseseisvusega

2016-08-01 19:25

#39: Johhaidii - -.-  

 joo jaa

Referendum - rahvahääletus on üleüldine (üleriigiline) hääletus seadusandlikus või põhiseaduslikus küsimuses võimude lahusus- demokraatliku valitsemise põhiprintsiip, mille järgi seadusandlik, täidesaatev ning õigustmõistev tegevus peab olema jagatud erinevate institutsioonide vahel

Põhiseaduse kohaselt on Eesti demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandjaks on rahvas. Ent ometi puudub Eesti Vabariigis rahval ehk sellel, kes peaks olema kõrgeima riigivõimu kandja, vahetu võimalus osaleda ühiskonna jaoks oluliste küsimuste otsustamisel.

On tähelepanuväärne, et asjad ei ole alati nõnda olnud. Nimelt on ajalooline fakt, mida paljud inimesed ei ole kunagi teadvustanud, et 1920. ja 1933. aasta põhiseadustega oli Eesti rahvale tagatud õigus algatada rahvahääletusi. Paraku võeti see õigus 1934. aasta riigipöördega rahvalt ära ning seda ei ole siiani tagasi antud. 1992. aasta põhiseadus vastavat õigust enam ei sisalda.

Veerand sajandit pärast Eesti iseseisvumise taastamist on igati kohane küsida, kas aeg ei ole küps anda rahvale iseotsustamise õigus tagasi ning taastada demokraatlik õigus algatada rahvahääletusi seaduste muutmiseks ja kehtestamiseks.

27. veebruaril 2016 ehk vahetult pärast Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 25. aastapäeva avaneb meil Rahvusraamatukogus võimalus nende ja seonduvate küsimuste üle põhjalikult aru pidada. Loodame, et sellest tuleb huvitav päev, mis tähistab Eesti poliitilise kultuuri arengu olulist verstaposti.v

Mis on rahvahääletus , rahvahääletus on aga kergem vorm . Referdumit kasutatkse  kogu eestimaad puudutavates küsimustes minu teada ainult el astumises või lahkumises kasutatkse referendumit aga mul võib ka olla teadmistes selles kohas auk

umkeelsed tööturul

#130 Veel töökäte vajadusest pagulaste umbkeelsete näol

2016-08-01 19:32

Hinnanguliselt oli 2016. aasta esimeses kvartalis 630 000 hõivatut ning 43 600 töötut. Tööjõus osalemise määr ehk tööjõu osatähtsus 15–74aastases rahvastikus tõusis võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga 0,8 protsendipunkti, tuues tööturule juurde ligikaudu 6400 inimest. 

Tööhõive määr ehk hõivatute osatähtsus 15–74aastases rahvastikus oli 2016. aasta esimeses kvartalis 64,1 protsenti. Kuigi võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga hõivemäär tõusis, jäi see ülejäänud kvartalitega võrreldes madalamale tasemele. 

Jätkuvalt on tööturunäitajates erinevused sõltuvalt sotsiaal-demograafilistest tunnustest. Vanuserühmiti püsib madalaim hõive 15–24aastaste seas, mis tuleneb suuresti pooleliolevatest õpingutest. Õpingute tõttu oli 2016. aasta esimeses kvartalis tööturult eemal 79 200 noort, moodustades enamuse kõigist 15–24aastastest mitteaktiivsetest.

See postitus on eemaldatud selle petitsiooni autori poolt (Näita detaile)

2016-08-01 19:33


Hullumaja Puhvet

#132 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-08-01 19:37

#131: EUROOPLANE - Re: Re: Re: Re:  

 Üks väheseid lugemisväärt kommentaare siin portaalis.


Külaline

#133

2016-08-01 19:58

see mis toimub selles liidus on ajuvaba, iga normaalne inimene tahaks sealt välja.

Anonymous

#134

2016-08-01 21:08

Maksame Kreeka , Itaalia ja Portugali pankade võlgasid ja jäämegi maksma lõppu sellel ei paista tulevat . Just rääkis TV ,et taas uus pangakriis on tulemas ja seetõttu tehti need testid .Teste ei tehtud muidugi Kreekas ja Portugalis kuna seal on olukord nii paha .
kriitiline elu kriisides

#135 Kriis ja kriisile järgneb kriis ja uus kriis on tulekul

2016-08-01 21:12

Peale selle tehakse samal ajal uudistuva energia propagandat ja see on väga kallis .Soomes oli uudistes et 2020 aastaks tahetakse elektriautodele üle minna . Nagu rikas iseseisev Norra on juba peaaegu läinud.. See kõik on õige suund aga samas on pangad , pagulased ja energia ja kõik muud lollused nii ,,et kokku tuleb kriis ja kriisile järgneb kriis ja siis taas kriis ja millal rahvas palka hakkab saama?

siin räägib saja pool üleval

#136 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-08-01 21:14

#131: EUROOPLANE - Re: Re: Re: Re:  

Kui sinu meelst on õige ,et koguaeg makstakse pankadele ja Isalndi õppetunnist ei võeta õppust eks paistab et olete ilmselt saaja pool

siin räägib saja pool üleval

#137 Miks meie ei suuda nii elada !

2016-08-01 21:18

Pärast 2008. aasta finantskriisi tekkis “Uue Islandi” narratiiv, sest seal kukutati rahumeelsete meeleavaldustega kriisi viinud valitsus: hakati rahvademokraatiaga uut põhiseadust looma; pandi ahned pankurid kuni viieks ja pooleks aastaks vangi; ei lastud suurematel riikidel ja riskifondidel raha välja pressida. Mis sellest kõigest tegelikult välja tuli? Mõni finantspettur on tõesti vangis, aga mitte kõik suured sulid. Uut põhiseadust ei ole. Valitsuskoalitsioon, mis riigi peaaegu pankrotti viis, on võimul tagasi. Kuid samas on lootust uuele hingamisele, sest populaarseimaks parteiks on tõusnud Piraadid.

See postitus on eemaldatud tema autori poolt (Näita detaile)

2016-08-01 21:20



Külaline

#139

2016-08-01 21:27

Olen Eesti iseseisvuse poolt ja kuritegeliku pagulaste sissevedamise vastu!
parem homme

#140 LUGEGE PALUN KOGU ARTIKKEL

2016-08-01 21:27

http://www.telegram.ee/maailm/islandi-oppetund-kriisist-ei-ole-midagi-opitud

USKUGE VÕI MITTE AGA KERGEKS SEE MEILE TEHTUD EI OLE LEIDA ANDMEID ISLANDIST.

Miks meie ei suuda ühineda ja teha midagi tõelist ja oma . Mis on eesti inimestel viga?. Kõik vihkavad üksteist ,on grupp ei pagulasmassidel . Seal ei lubata isegi kõssata est exitist, miks? Kas me kõik ei taha mitte paremat homset oma lastele ?

Ega võibolla ongi meie rahval see orjaveri nii sügavle imbunud et enam ei oska muud moodi 

parem homme

#141

2016-08-01 21:46

On üks teema, mida inimesed võiksid küsida riigivalitsejate käest: kas riik jälgib seda, kui palju raha jääb Eestisse ja kui palju raha läheb Eestist välja," rääkis Sarapuu. "Täna võis lugeda uudist, et SEB Eesti maksis 20 miljonit eurot dividende emapangale Rootsis, mis on küll esimene kvartal. I kavartal 20 miljonit ja nii 4 korda 

Kas Island võiks Kreekat aidata?

EL-i murelapsel Kreekal pole Islandi õppetunnist erilist kasu. Kreekal ei ole oma valuutat, mis teeb devalveerimise võimatuks. Islandlasi lõi krooni kukkumine algul rängalt, sest import ja laenud muutusid kulukamaks. Kuid eksport, turism ja välisinvesteeringud said hoo sisse. Turismist ja sellega seotud teenindavast sektorist on saanud praegu Islandi suurim tõusufaktor, sest kui 2006. aastal käis riigis pisut üle 300 000 turisti, siis sel aastal ületab nende arv miljoni. 2010. aasta Eyjafjallajökulli vulkaanipurse, mis halvas Euroopa lennuliikluse, tõi riigile paradoksaalsel kombel turiste juurde, tekitades reklaami.

Vaatamata kriisijärgsele palkade langusele ei löönud Islandil vohama töötus nagu Lõuna-Euroopas.

Islandil pole ka Kreekale sarnast kroonilist maksudest kõrvale hiilimist ja kuigi kriisi eel oli siin kahtlemata ka korruptsiooni, reastab Transperancy International Islandi nüüd 12. kohale, Kreeka aga 69. kohale. Kuigi Island vajas 2001. aastal IMF-lt 2,1 miljardi dollari suurust laenu, pole see võrreldav Kreeka võlaga IMF-le, Euroopa Keskpangale ja EL-i riikidele – 271 miljardit dollarit.

 

Õhus on uued tuuled

See on siiski vaid kriisijärgse olukorra majanduslik pool. Õnneks on ka ühiskondlik-poliitilises olukorras õhus uued tuuled. Konservatiivne valitsus on praegu populaarsuse kaotanud. Seevastu on märtsikuust saadik riigi populaarseimaks parteiks muutunud hiljuti asutatud Piraadipartei, mille toetus on tõusnud 25%-ni. Enne oli selline toetus konservatiividel, kuid nende toetus on langenud nüüd 20% peale ning nende koalitsioonipartnerite oma 24-lt 10%-le.

„Piraadipartei on väga kriitiline ja tegus, kaitstes läbipaistvust, otsedemokraatiat, kodanikuõigusi ja infovabadust. Nii et poliitiline situatsioon on meil täiesti uus,“ ütleb Hannibalsson.

Siiski usub ta, et uus konstitutsioon võetakse vastu. Sel aastal on toimunud uuesti protestimeeleavaldusi valitsuse vastu, sest valimised võitnud parempoolsed lubasid rahvahääletusele panna otsuse, kas jätkata EL-iga liitumisläbirääkimisi, kuid ei kavatsegi seda teha.

 

oma valuuta eelis

#142 veel kord island ja mis teeb eesti ?

2016-08-01 21:54

ISLANDI Valitsuse pakutud lahendus on maksustada raha väljaviimine ühekordse maksuga 39%, kui aga raha Islandile jäetakse, saaks seda maksuvabalt investeerida. Lõplik otsus tehakse aasta lõpus.

60 miljonit aastas viiakse Eesti Vabariigist  ilma maksutamata raha riigist välja Rootsi Mis on oma raha eelis ?

See postitus on eemaldatud selle petitsiooni autori poolt (Näita detaile)

2016-08-01 22:59



Külaline

#144

2016-08-02 05:03

Kirjutasin selle petitsiooni alla. Kuna Eesti on oma vabaduse kaotanud liitudes euroliiduga. Ja kui algul tundus kõik ilus ja päikseline, siis tänapäeval surub euroliit meile oma poliitikat liiga agressiivselt läbi "meie" valitsuse. Asi on ammu hullem kui NSV ajal. Kas sellist iseseisvust me otsisimegi?
Kait

#145 Re: Re: Re: Re:

2016-08-02 06:02

#109: - Re: Re: Re:  

 Ei tea kes selles 100000 pealises armees oleks? Oled vabatahtlik kahuriliha?

Martin

#146 Miiks aetakse enda probleemid EU kaela?

2016-08-02 06:14

Kommentaare lugedes aetakse suur hulk riigisiseseid probleeme lihtsalt EU kaela ja pimesi loodetakse, et EU-st lahkudes kõik maagilisel laheneb?

Need 100-200 pagulast nüüd küll meie majandust ei hävitanud.
Pankade maksustamine on Valitsuse korruptsioon.
Tööpuudus, madalad palgad, innovatsiooni puudus jne on Valitsuse otsuste tagajärg.


Läheme EU-st välja, saame sanktsioonid, impordi ja ekspordi vähenemine, noorte suurenev väljaränne ja sama mädanenud valitsus. Putinil ka hea kohe- eraldi seisvat pisiriiki on tunduvalt lihtsam mõjutada ja enda poole tirida.

Läheb müned aastat mööda ja siis hakatakse nutma ja halama, et elu nii vilets ikka - eks need neegrid seal aafrikas on süüdi!!!

Paljud samuti kipuvad seda kasutama vabanduseks, et oma rassismihimu rahuldada.

Andrus

#147 Re:

2016-08-02 06:17

#85: EUROOPLANE -  

Aga toodigi ju pagulased sisse  - siiamaani on pea 20% immigrandid või nende järeltulijad, reostavad igast otsast ja igat pidi Eesti kultuuri ja keelt.


Külaline

#148

2016-08-02 06:42

Et peatada valgete inimeste genotsiid.

Külaline

#149

2016-08-02 07:00

Sest sellisel kujul riik, kus süsteem toidab ainult kelme ja parem inimene on see kellel parem advogaat ei ole jätkusuutlik. Nii väikest riiki peaksid juhtima entusiastid mitte ärimehed!

Külaline

#150

2016-08-02 09:33

Kirjutasin sellele petitsioonile alla, kuna olukord meie riigis on võtnud pöörde meie omariikluse, rahvuse ja kultuuri vastu. Riiki juhtivad organisatsioonid ja inimesed ei vastuta oma otsuste ja tegude eest, aina jokitatakse seadustega oma kasuks ja vastutusest pääsemiseks. Vastik ja labane käitumine ning rahva üle irvitamine on moes. Selliselt jätkata enasm ei saa, viimane ots on midagi peale hakata.