EESTI LAHKUMINE EUROOPA LIIDUST ESTEXIT!

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni EESTI LAHKUMINE EUROOPA LIIDUST ESTEXIT! jaoks automaatselt loodud.


Külaline

#151

2016-08-02 09:38

sest olen realist ja tean milline jama meid ees ootab! afrikas on miljardid inimesed,kes vajavad abi aga kui siia tuua miljard pätti ,ei jää eu.midagi alles. aga samas see ei aita midagi afrikat!
võõrad geenid on pahaks

#152 veri on paksem kui vesi on leidnud teadusliku tõestuse evolutsioonibioloogia uurimuste kaudu.

2016-08-02 09:46

Tänapäeval on antud isegi teaduslik alus rahvuse ühtekuuluvustundele ja rahvuse mõistele. Igivana rahvatarkus mis väidab, et veri on paksem kui vesi on leidnud teadusliku tõestuse evolutsioonibioloogia uurimuste kaudu. Need näitavad, et rahva säilimise peamised tegurid on rahva genofondis domineerivad geenid, mis enda edasikandmist soodustavad proportsionaalselt sugulust määravate samade geenide hulgaga indiviidides. Eestlased, nagu paljud teised rahvad sallivad hästi teiste rahvaste kultuuripärandeid ja omapärasusi – aga need meeldivad meile teiste rahvaste kultuuriruumis, nende kodumaal. Meie, nagu teised rahvad, ei taha, et meile surutakse peale võõrast kultuuri tule ja mõõgaga, võõrvõimu okupatsiooniga ega ka tänapäeval propageeritava võõra multi-kultiga. Juba meie muistsed esivanemad teadsid, et meie rahva õnneajad saavad kesta ainult siis kui nad suudavad kaitsta oma kodu, oma peret, oma põlluandi ja oma randu võõraste vallutajate vastu, kellest siin maailmas kahjuks puudust ei ole. Nad olid valmis vapralt võitlema, et kaitsta oma kodu, ja kui vaja, ohverdama oma elu, et nende lapsed ja lapselapsed saaksid elada vabaduses ja nautida õnneaegu ning oma rahva kultuuripärandit. Kui maailmasõja pööris selleks võimaluse andis, olid ka meie isad ja vanaisad valmis astuma võitlusesse eesti rahva enesemääramise õiguse eest niihästi tohutu suurte venelaste vägede kui ka balti parunite rauddiviisi vastu, et luua iseseisev Eesti Vabariik. Meie vabadusõjalaste verega pühitseti Eesti pind, nende ohver ja kangelaslikkus tõi meie rahvale enesemääramisõiguse, meie isamaale vabaduse. Kõige eest mida Eesti ja eestlased on hiljem saavutanud oleme me tänu võlgu meie vapratele Vabadussõjalastele ja Eesti diplomaatia suurmehele Jaan Poskale, kes julges ja oskas meile sobitada Tartu rahulepingu, Eesti vabariigi sünnitunnistuse, Eesti Vabariigi õigusliku aluse.

rahvus esikohale

#153 eestlasi on hetkel kodumaal pisut alla miljoni ja välismaal umbes 100 000,

2016-08-02 10:03

„Arvestades seda, et neid eestlasi on hetkel kodumaal pisut alla miljoni ja välismaal umbes 100 000, siis teeme mõned ligikaudsed arvutused. Eeldame, et kõik välismaal olijad tulevad tagasi, saame miljoni kokku. Praegu sünnib aastas 14 000 last. Neid, kel vähemalt üks vanematest on eestlane, on umbes 9000. Eestis sureb aastas 15 000 inimest. Selleks, et me jõuaks kasvada 35 aastaga 800 000 võrra peaks aastas hakkama siin sündima 37 000 last aastas. See tähendab, et eestlastel peaks olema pea neli korda rohkem lapsi võrreldes praegusega. On see alles visioon! Isegi meie oma naisega ei jõua nii eeskujulikud olla [Martin Helmel kasvab peres neli last – toim.],“ ütles Helme.

VIIMANE HÜÜD!

#154 EESTI keel ON KASUTUSEL AINULT 900 OOO INIMESEL ja EESTLANE ON väljasurev rahvas

2016-08-02 11:06

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Yana Toom rääkis Russkij reporteri ajakirjanikule, et eesti keel ja rahvas on välja suremas. Toom väitis, et eesti keel ei saa võita. „Eesti keelt kõneleb emakeelena 900 000 inimest. See on ohustatud keel ja väljasurev rahvas – selles on asi. Ma arvan ikka, et Mooses ei viinud asjata juute 40 aastat läbi kõrbe, kuni viimane ori suri, aga meil ei ole palju aega.“ Russkij reporter kirjutab, et Eestis, kus elanike arv on võrreldav Moskva ühe linnaosa elanikega – 1 294 000 inimest –, on sündimus viimastel aastatel langenud 12 000 lapsele aastas. Igal aastal lahkub riigist umbes 5000 inimest ja rahvastik vananeb kontrollimatult. Artikkel, milles Toom sõna saab, laiendab muret eestlaste allesjäämise pärast, selgitades, et kui aastal 2000 õppis Eesti koolides 208 000 last, siis nüüd 134 000. Sageli öeldakse, et näotu statistika, aga Eestis on kõigel nägu: nii rahval, poliitikal kui ka statistikal. Toom rääkis samas veel, et palus kahes Tallinna koolis gümnaasiumi noortel vastata samadele küsimustele ning selgus, et vene lapsed ei näe endas Eesti riigi tulevikku, küll aga eesti lapsed. Samas küsimuse peale, kes kavatseb pärast kooli Eestist lahkuda, tõusid vene koolis käed, kuid eesti koolis jäi õhku raske vaikus.


Külaline

#155

2016-08-02 12:47

ei taha neid pabulaid siia
EUROOPLANE
Külaline

#156

2016-08-02 13:31

See siin on nagu Tallinna Tv, kus saab olla ainult üks arvamus.Siin ei taheta teada seda, et enamus inimesi on küll pagulaste vastu, kuid suurem osa nendest pagulaste vastastest päris selleni minna ei taha, et mõtlematult pea ees euroopa liidust välja tormavad.Igal juhul on petitsiooni autor valest otsast alustanud, minnes kohe euroopa liidu kallale.Ma saan täiesti aru sellest, et ega meist keegi pagulasi siia ei taha ja minu arusaamist mööda sellest ka see petitsioon.Aga kuna ma loen siit palju muud lollust, siis selle muu vastu asun ma küll võitlema.Näiteks kui siin mainiti euro liidu rahadega ehitatud häid teid, siis keegi teadjam torkas kohe, et teed ehitati natole ja muid rõõme nagu ei oskagi ta märgata. Kui siin ikka sellised pimedad inimesed koos on, siis küll vale ja võhiklikkusega siin mingit edu ei saavuta.See seltskond läheb ju lausa hämamise teed, kustutades oma teelt siin silmaringi avardavad postitused, sest seda teil ju ei ole.Petitsiooni autor on näinud ainult seda poolt, et pea kogu Eesti vihkab pagulasi, kuid tunnistamata oma piiratud teadmisi antud teemal, samas tunnetamata ka seda, et kas need pagulaste vastased inimesed ka euroopa liidu vastased on.Nüüd hakkab selguma midagi muud, ei tule neid allkirju siia nii suure hurraaga.Pagulaste vastane olen minagi, aga nii pimedate inimestega ma punti küll ei löö, kes pealegi pole huvitatud konkreetselt oma valitsuse paika panemisest, alustama põhimisest, kuid alustavad ei tea kust otsast.Kas euro liit käskis teil kunagi reformierakonna valida, tean juba oma tutvus ringonnast kes seda teinud on, nüüd röögivad ja nõuavad oma õigusi need samad inimesed siin, kelle kindel valik oli kunagi reformierakond ja kelle pärast nüüd kogu Eesti kannatab.Ise ma pole neile kunagi oma häält andnud, sest olen neid algusest saati läbi näinud.Nüüd aga näen läbi selle seltskonna suure rumaluse korjata siin allkirju euro liidust välja astumiseks.Tean et see kommentaar jälle kustutatakse nagu minu eelmised, aga pole hullu, varsti kirjutan jälle.


Külaline

#157

2016-08-02 14:12

Riik peaks olema rahva poolt juhitav ja rahva hüvesid arvestav.
PAGULASTE VASTU EI OLE EL VÕIMALIK VÕIDELDA

#158 Re: SAA ARU SUUREST PLAANIST !

2016-08-02 14:42

#156: EUROOPLANE -  

 SEE ON ROHKEM KUI PIMEDUS MITTE MINNA SEADUSLIKU TEED PIDI VAID HAKATA VÕITLEMA PAGULASTEGA ,SEST SEE EI OLE VÕIMALIK JA EI TASU TEHA SELLIST PROPAGANDAT NAGU SEE OLEKS VÕIMALIK.SEE EI OLE, EUROOPA LIIDU PÕHISEADUS ON ÜLIMUSLIK MITTE MILLEGI VASTU EI OLE VÕIMALIK VÕIDELDA, SEST SIIS MEID HAKATAKSE KARISTAMA PALUN LÕPETA! VÕTA ROHKEM AEGA JA SELGITA TEGELIKKU OLUKORDA JA TEE SUUR EL PLAAN ENDALE SELGEKS !

PIMEDUS TAPAB EESTI RAHVAST SA EI TOHI NII TEHA SEE ON LUBAMATU

EL PÕHISEADUS ON KEHTIV

#159 SAAGE ARU ME EI SAA MUUTA OMA RIIKI KUI MEIE PÕHISEADUS EI OLE KEHTIV .MILLEKS SELLINE RAHVALE

2016-08-02 14:54

VALE INFO ANDMINE. SEE EI OLE VÕIMALIK1

SAAGE OMETI ARU SEE ON AINUKE VÕIMALUS. EGA MA MUIDU EI KARJUKS SIIN 12 TUNDI PÄEAVAS .OLEN UURINUD PALJU EUROOPA LIIDU SEADUSI JA SEE ON KEELATUD MITTE VÕTTA VASTU PAGULASI

võib näha surmaohtu Eesti omariiklusele

#160 Re: LOOTKE JAH ET SAKSAMAA HAKKAB TEGEMA EESTI RAHVALE SOODSAT POLIITIKAT

2016-08-02 14:57

#156: EUROOPLANE -  

 Eesti vanasõna kohaselt on ilu vaataja silmades. Nii saab ka Euroopa põhiseaduse lepingust välja lugeda helge homse nii meie maailmajaole kui ka väiksele kodumaale. Ja vastupidi põhiseaduse lepingus võib näha surmaohtu Eesti omariiklusele ning kogu euroopalikule kultuurile.
Põhjuseid, miks nad vastavalt toetavad või vastustavad põhiseaduse lepingut, selgitavad siinkohal Eesti Euroopa Liikumise juhataja Rait Talvik ning Eesti Vabadusliikumise aseesimees Argo Loo.

LOE JA TEE OMALE SELGEKS EUROOPLANE!

#161 SUUR PLAAN

2016-08-02 15:01


Hoidmaks USA tempot

Globaalses mastaabis on Euroopa Liidu integratsioon põhiseaduse lepingu võtmes täiesti vältimatu koordineerimatult ei ole võimalik Euroopal nii oma majandusvõimsuselt kui ka teaduse- ja innovatsiooni tasemelt areneda samas tempos Ameerika Ühendriikidega ning hoida distantsi selliste kasvavate hiiglastega nagu näiteks Hiina. Ühtsete väärtuste ja eesmärkide selge deklareerimine, suurem riikidevaheline koostöö ning vastava tõhusa infrastruktuuri loomine on need märksõnad, milleta jutt Euroopa arengust juhtiva teadus- ja majandusruumina on tühipaljas sõnakõlks.


Euroopa Liit on arenev organism ning põhiseaduse leping on üks loomulik osa selle arengus, tagades liidu suurema sidususe, ühtsed väärtused ja nende väärtuste ja ideaalide ellurakendamise läbi konkreetsete poliitikainstrumentide. Euroopa Liidu põhiseaduse lepingus tuleb näha sedasama tervikut ning lepingu eesmärki laiemas plaanis, laskumata igas diskussioonis vaid semantilise argumentatsiooni tasemele üksikute detailide suhtes Euroopas elab palju erineva kultuuritaustaga rahvaid ning põhiseaduse leping on arusaadavalt kompromiss erinevate kultuuride ja rahvaste vahel.



Jääb õigus liidust välja astuda

Euroopa Liidu põhiseaduse lepinguga ei kaasne Eesti jaoks mingeid selliseid kohustusi, mis ei kannaks samu mõtteid ja eesmärke nende Euroopa Liidu lepingutega, millele Eesti liiduga ühinedes juba nagunii oma nõusoleku andis. Pessimistide lohutuseks jääb alati põhiseaduse lepinguga tagatud õigus liidust välja astuda. Põhiseaduse lepingus tuleb näha pigem võimalusi väikeriigist Eestile saada suureks ning rääkida kaasa rahvusvahelises otsustamises, kus Euroopa Liidu võimalusteta oleks Eesti vaid pisikene riik Venemaa külje all.




Euroopa Liidu põhiseadus mõrvaks Eesti riigi


Argo Loo


Eesti Vabadusliikumise aseesimees



Euroopa põhiseadus, mis teeks Euroopa Liidust riigi, on vastuolus Eesti põhiseadusega, mis välistab Eesti muutmise teise riigi osaks. Mida aga Eesti ja EL liikmesriikide valitsused valetades ja tsenseerides teostada püüavad.


"Euroopa Liidul on kõik föderaalriigi tunnused ... Lõppkiviks (cap stone ) on Euroopa põhiseadus," on öelnud Belgia peaminister Guy Verhofstadt (Wall Street Journal Europe, 26.11.2003 ).


EL põhiseaduse peakoostaja Euroopa Konvendi president Valery Gisgard d`Estaing, võttes vastu Karl Suure auhinda Euroopa riigiks muutmise eest (ELi keeles integratsiooni ehk föderaliseerimise ning euroeesti keeles lõimimise) 29. mail 2003 Aachenis, lausus: Meie põhiseadust ei või kahandada tühipaljaks valitsustevahelise koostöö lepinguks. Igaüks, kes ei ole siiani sellest faktist aru saanud, on väärt kandma lollpea mütsi... Meie kontinent on näinud edukaid püüdlusi tema ühendamiseks: Caesari, Karl Suure ja Napoleoni püüdlusi teiste seas. Meie omalt poolt püüame teda ühendada kirjasule abil. Kas on kirjasulg edukas seal, kus mõõk on lõplikult läbi kukkunud? Stalini, Hitleri ja Lenini jättis ta targu mainimata ning kirjasule kõrval pidanuks mainima ka raha.


Valery Gisgard d`Estaing: Asi ei olnud seda väärt, et tekitada inglastes negatiivset ärevust. Ma asendasin sõna föderaalne oma tekstis [EL PS art 1] sõnaga ühendus, mis tähendab täpselt sedasama. (Wall Street Journal Europe, 7.07.03).


EL Komisjoni poolt välja antud raamatu "Euroopa Ühenduse Õiguse ABC (Dr Klaus-Dieter Borschardt, 1995, lk 27)" kohaselt on integratsiooni tulemuseks Euroopa föderatsioon, milles ühtsed (föderaal)võimud juhivad sinna kuuluvate rahvaste ühist saatust (säilitades siiski nende individuaalse identiteedi) ning kindlustavad nende tulevikku.


EL põhiseaduse art 9.2 järgi Liit ühineb Euroopa Inimõiguste konventsiooniga, millega saavad liituda ainult riigid, ning see on üheks tõestuseks, et EL on riik peale EL PS jõustamist.


Aga ISESEISVUS EV põhiseaduse §1 tähendab, et Põhiseaduse järgi ei saa Eesti Vabariiki muuta mõne teise riigi liitosaks, liitriigi osariigiks. Ta peab jääma iseseisvaks riigiks, mille üle ei tohi olla mingit teist kõrgemat juhtivat võimu. See on ka mõistetav, kuna üldtunnustatud käsitluse kohaselt lõpetavad föderatsiooniks koonduvad riigid eksistentsi ja nende asemele tekib uus riik, liitriik. See seisukoht on justiitsministeeriumi kodulehel ( http://www.just.ee/index.php3?cath=1581 ), ning kuulub Eesti Vabariigi põhiseaduse juriidilise ekspertiisi komisjonile (Paul Varul, Uno Lõhmus, Kalle Merusk, Heiki Pisuke, Jüri Raidla, Märt Rask, Heinrich Schneider, Eerik-Juhan Truuväli, Henn-Jüri Uibopuu).


Riigi tunnuseks on maa-ala, rahvas ja sõltumatu avalik võim.



Maa-ala ja rahvas

EL põhiseadus näeb ette igasuguse kontrolli puudumist mis tahes kodakondsusega isikute suhtes sisepiiride ületamisel (III-265.2e). Eesti kaotaks vetoõiguse nagu ka piirikontrolli, sisserände ja varjupaiga poliitikas, näiteks nii viisade kui ka pikaajaliste elamislubade andmisel, sealhulgas selliste elamislubade andmisel, mille eesmärgiks on perekondade taasühinemine (EL PS art III-265.2a ja III-267.2).


Mida tähendab kontrolli kaotamine sisserände üle sisuliselt kolmkeelsele Eestile nüüd, kus EL on alustanud liitumisläbirääkimisi Türgiga, kelle elanike arv tõuseb ÜRO andmetel 2050 aastaks 150 miljonini praeguse 70 asemel ning Ukraina on ootamas järjekorras? See tähendab, et EL-st saaks järjekordne rahvaste sulatuskatel, mis tähendaks surma Eesti rahvale. Eestist pindalalt väiksemas Belgias elab 1 miljon moslemit ja sama suures Hollandis 16 miljonit inimest. Eesti kultuurile on kontrolli kadu migrantide sissevoolu üle üliohtlik, sest Eestis moodustab 1/3 vene keelt kõnelev elanikkond ja EL põhiseadus laseks nende sugulased Venemaalt ja Ukrainast Eestisse perekondade ühinemise eesmärgil. Eestlased võivad leida end vähemuses omal maal juba 20 aasta pärast!


Olli Tammilehto sõnul on ELi tänane struktuur, ühisturg, seadusandluse koondamine Brüsselisse, valuutaliit ja laienemine itta ülisuurfirmade lobitöö tulemus. Selleks aga et jätkusuutmatuid, negatiivse iibega, maailma huku poole vedavaid tarbimisühiskondi ja müüti selle headusest elus hoida, on vaja lisaks maavaradele tööjõudu sisse vedada ja meedia kaudu programmeerida tarbimismasinaid-inimesi.


Eesti ärimehe sõnul: Võiks hakata hiinlasi importima, nad on väikesed, neid mahub ühele ruutmeetrile palju ja nad on vähenõudlikud. (Delfi, 12. nov. 2004). Tegelikult Eestis aga tööjõupuudust ei ole, vaid on ca 60 000 töötut ja noorte hulgas on iga neljas töötu.


Veel üheks riikluse tunnuseks on EL põhiseaduse II peatükk, mis kehtestaks esmakordselt õigused ning kohustused Liidu kodanikele, mis puudutab iga üksikisikut. Liidu eesmärkide teostamiseks lubab art II-112.1 piirata inimõigusi!



Võim

EL Komisjoni poolt välja antud raamatu "Euroopa Ühenduse Õiguse ABC (Dr Klaus-Dieter Borschardt, 2001, lk 20)", kohaselt eristab ELi üksikriigist see, et Euroopa Liidul puuduvad nii suveräänsete riikide terviklik jurisdiktsioon [võim] kui ka volitused uute pädevusvaldkondade kehtestamiseks (jurisdiktsiooni jurisdiktsioon [võim oma võimu suurendada]). Täna veel kuulub liikmesriikide võimu alla välis-ja julgeolekupoliitika ning sise- ja justiitsküsimused (tsiviil- ja kriminaalõigus) ning ELi võimu ulatuse määravad liikmesriikide kohtud (German Constitutional Court, Judgement of 12th October 1993, 89 BverfGE. lk155 - inglise keelne tõlge ILM 33, 1994, lk 388; The European Union at the Crossroads, Devuyst, 2003 ).


EL põhiseadus aga annaks liidule võimu seadusi vastu võtta kõikides valdkondades ja muudaks liidu kohtu ülemkohtuks, kes otsustab oma võimupiirid ise. Eesti kaotaks vetoõiguse veel 63 valdkonnas, näiteks energeetikas võib see tähendada tuumaelektrijaama ehitamist Eestisse hoolimata meie tahtest! Tsiviil- ja kriminaalvaldkondades veto kadu võib tähendada näiteks Eesti riigi ja kultuuri kaitsjate ning piiramatu sisserände vastu seisjate ksenofoobideks või rassistideks kuulutamist ja karistamist ELi seaduste kohaselt Austria näitel. Sotsiaal- haridus- ja tervishoiuteenuste valdkonnas võib veto kadu tähendada Eesti rahvale nende teenuste erastamist.


EL põhiseadus seab eesmärgiks arendada Euroopa mõõdet hariduses, mis tähendaks ajaloo võltsimist nii, nagu on seda teinud okupandid alates ristisõdijatest kuni N Liiduni. Paljude artiklite nimed on kõlavad kuid sisu mäda, näiteks jagatud pädevus, mis tähendab: Kui põhiseadus omistab liidule teatud valdkonnas liikmesriikidega jagatud pädevuse, võivad liikmesriigid teostavad oma pädevust ainult niivõrd, kuivõrd liit ei ole oma pädevust teostanud või on otsustanud selle teostamise lõpetada.



Tsensuur

EV ja EL-i trükistes varjatakse EL põhiseaduse olulisimat esmakordselt lepingusse kirjutatud artiklit I-6, mis ütleb, et Liidu seadused on ülimuslikud liikmesriikide seaduste üle. See teeks EL seadused esmakordselt ülimuslikuks ka liikmesriikide põhiseaduste üle, nagu oli Nõukogude Liidus PS § 74 kohaselt, mis tähendab et Eesti riik kaoks ning muudetaks E Liidu osariigiks.


Leping, mis kehtestab Euroopa Liidule põhiseaduse on nii leping kui ka põhiseadus, kuigi eesti keelde tõlkimisel valetas Eesti Vabariigi valitsus poliitilistel põhjustel eesti rahva petmiseks dokumendi nimeks Euroopa põhiseaduse leping, mis ei ole ainuke tõlkevale (näiteks Ülemkogu president valetati eesistujaks poliitilistel põhjustel).


Leping, mis kehtestab Euroopa Liidule põhiseaduse kannab EL nn töökeeltes pealkirju: a) inglise keeles Treaty establishing a Constitution for Europe; b) prantsuse keeles Traite ettablissant une Constitution pour l`Europe; c) saksa keeles Vertrag über eine Verfassung für Europa.


EL komisjoni ametlikus trükises Põhiseadus Euroopa jaoks tsenseeriti lk 3 lõik: tegelikult on Euroopa põhiseadus nii rahvusvahelise õiguse reeglitele vastav leping kui ka põhiseadus, sest ta sisaldab põhiseaduslikke elemente. Eesti valitsuse poolt väljaantud trükises "10 küsimust Euroopa põhiseaduse kohta" punkt 8 väidab valelikult, et "Euroopa põhiseaduse leping ei ole Euroopa Liidu konstitutsioon, vaid, nagu nimigi [siin on põhjus, miks nimi valesti tõlgiti] ütleb, rahvusvaheline leping". Ka Euroopa Inimõiguste kohtu kohtunik Rait Maruste (21.10.04) nimetas dokumenti Euroopa põhiseaduseks, lisades mida küll nimetatakse põhiseaduslikuks [õieti küll põhiseaduse] lepinguks, kuid millel on samas mitmeid väga selgeid põhiseaduse tunnuseid.



E Liit sarnanemas N Liiduga

Tõnis Lukase sõnul olevat EL PS parem kui N Liidu PS (Tartus 2.12.04 kohtumisel politoloogia tudengitega, kus selgus et pooled 8-st riigikogu liikmest, ei olnud EL PS lugenud). Õiguskantsler Jõks (26.11.04) tsiteeris Saksa kolumnisti Jan Rossi: Põhiõiguste harta [EL PS II osa] on sasine segu tehnokraatiast ja sotsiaalidealismist, täis hästimõeldud väljalunastamatusi. Ta lisas, et nende deklaratsioonide kohal hõljub midagi fiktiivset, nagu oli kommunistlikes riikides inimõiguste garantiide kohal, mis asja tõsiseks minnes midagi ei maksnud.


Seega ei või Euroopa põhiseadust sõlmida, sest see on vastuolus Eesti põhiseadusega. Eesti valitsus on toime panemas riigipööret, varjates rahva eest EL põhiseadust, mis mõrvaks Eesti riigi. EV PS kohaselt on Eesti kodaniku kohus olla ustav põhiseaduslikule korrale (§ 54 ), kusjuures see kehtib kõigi kohta. Ja Eesti põhiseaduse kohasel võiks ainult rahvas tappa Eesti riigi, tühistades Eesti põhiseaduse § 1, kuigi iseseisvuse aegumatus tähendab paljudele, et Eesti riiki ei või tappa kunagi, rääkimata mõrvamisest.


Eesti põhiseaduse preambula kohaselt on Eesti riik ... pandiks praegustele ja tulevastele põlvedele nende ühiskondlikus edus ja üldises kasus, mis peab tagama eesti rahvuse ja kultuuri säilimise läbi aegade.


Ei sõnagi järelejõudmisest Ameerikale või ärimehe unistusest sisse vedada vähenõudlikku tööjõudu Hiinast ja pikendada töönadalat kuni 65 tunnini, mis teeb 13 tundi päevas (EL algatas vastava eelnõu, keskajal töötati kuni 14 tundi päevas).



Argo Loo on rahvusvaheliste suhete ja Euroopa uuringute magistrand.

Loe lisaks:

Euroopa põhiseaduse lepinguga seotud arvamuslood





 
 
esmaspäev, 28. Märts 09:46
ARHIIV
 
NII

#162 EI OLE VÕIMALIK KORRALDADA REFERRENDUMIT KVOODIPAGULASTE VASTUVÕTMISES

2016-08-02 15:03

Maa-ala ja rahvas

EL põhiseadus näeb ette igasuguse kontrolli puudumist mis tahes kodakondsusega isikute suhtes sisepiiride ületamisel (III-265.2e). Eesti kaotaks vetoõiguse nagu ka piirikontrolli, sisserände ja varjupaiga poliitikas, näiteks nii viisade kui ka pikaajaliste elamislubade andmisel, sealhulgas selliste elamislubade andmisel, mille eesmärgiks on perekondade taasühinemine (EL PS art III-265.2a ja III-267.2).

 

Mida tähendab kontrolli kaotamine sisserände üle sisuliselt kolmkeelsele Eestile nüüd, kus EL on alustanud liitumisläbirääkimisi Türgiga, kelle elanike arv tõuseb ÜRO andmetel 2050 aastaks 150 miljonini praeguse 70 asemel ning Ukraina on ootamas järjekorras? See tähendab, et EL-st saaks järjekordne rahvaste sulatuskatel, mis tähendaks surma Eesti rahvale. Eestist pindalalt väiksemas Belgias elab 1 miljon moslemit ja sama suures Hollandis 16 miljonit inimest. Eesti kultuurile on kontrolli kadu migrantide sissevoolu üle üliohtlik, sest Eestis moodustab 1/3 vene keelt kõnelev elanikkond ja EL põhiseadus laseks nende sugulased Venemaalt ja Ukrainast Eestisse perekondade ühinemise eesmärgil. Eestlased võivad leida end vähemuses omal maal juba 20 aasta pärast!

 

Olli Tammilehto sõnul on ELi tänane struktuur, ühisturg, seadusandluse koondamine Brüsselisse, valuutaliit ja laienemine itta ülisuurfirmade lobitöö tulemus. Selleks aga et jätkusuutmatuid, negatiivse iibega, maailma huku poole vedavaid tarbimisühiskondi ja müüti selle headusest elus hoida, on vaja lisaks maavaradele tööjõudu sisse vedada ja meedia kaudu programmeerida tarbimismasinaid-inimesi.

SEE EI OLE SEE

#163 EUROOPLANE SEE KÕLAB HALVASTI

2016-08-02 15:24

Mida tähendab kontrolli kaotamine sisserände üle sisuliselt kolmkeelsele Eestile nüüd, kus EL on alustanud liitumisläbirääkimisi Türgiga, kelle elanike arv tõuseb ÜRO andmetel 2050 aastaks 150 miljonini praeguse 70 asemel ning Ukraina on ootamas järjekorras? See tähendab, et EL-st saaks järjekordne rahvaste sulatuskatel, mis tähendaks surma Eesti rahvale. Eestist pindalalt väiksemas Belgias elab 1 miljon moslemit ja sama suures Hollandis 16 miljonit inimest. Eesti kultuurile on kontrolli kadu migrantide sissevoolu üle üliohtlik, sest Eestis moodustab 1/3 vene keelt kõnelev elanikkond ja EL põhiseadus laseks nende sugulased Venemaalt ja Ukrainast Eestisse perekondade ühinemise eesmärgil. Eestlased võivad leida end vähemuses omal maal juba 20 aasta pärast!

SUUR TÕELINE RISK

#164 KAS TE OLETE VALMIS VÕTMA SELLE RISKI ET 20 AASTA PÄRAST EESTIMAAD EI OLE

2016-08-02 15:28

EL-st saaks järjekordne rahvaste sulatuskatel, mis tähendaks surma Eesti rahvale. Eestist pindalalt väiksemas Belgias elab 1 miljon moslemit ja sama suures Hollandis 16 miljonit inimest. Eesti kultuurile on kontrolli kadu migrantide sissevoolu üle üliohtlik, sest Eestis moodustab 1/3 vene keelt kõnelev elanikkond ja EL põhiseadus laseks nende sugulased Venemaalt ja Ukrainast Eestisse perekondade ühinemise eesmärgil. Eestlased võivad leida end vähemuses omal maal juba 20 aasta pärast!


Anonymous

#165

2016-08-02 16:27

Vastavalt Euroopa Liidu lepingu artikkel 50-le, liikmesriik peab teavitama Euroopa Ülemnõukogu oma kavatsusest välja astuda Euroopa Liidust
EUROOPLANE
Külaline

#166

2016-08-02 16:38

Siin on nüüd mulle vastatud copy ja paste tarkade tekstidega, vale see kõik pole, aga kuidagi kuiv ja ametlik tekst.Ja pealegi jutt ikka selline, et kui kahjulik ja halb euroopa liit on, ainult halb välja toodud, kõik hea kõrvale jäetud.Kas aga euroliidust ka mingit kasu on olnud, ei teie seda tunnista.Ja see mitte tunnistamine paneb teile vastu töötama. Oleks oodanud rohkem läbi omade nägemuste ja arusaamade, ehk siis oma koostatud arusaadavamat teksti, muidugi kohati siin seda ka oli.Kui tahate inimesi moosida siia alla kirjutama, siis siinsed kommentaarid peaksid olema mõjusamad, läbi omade mõtete on kõige parem inimesi mõjutada, liiga tark ja ametlik jutt ei vii kuhugi.Mulle tundub, et mina läbi omade kommentaaride suudan inimestele mõju avaldada.Kui minu kommentaarid poleks siin mingit mõju avaldanud, ega siis neid ka kustutatud poleks.Ja ma ei ole öelnud kustutatud kommentaarides ka midagi valesti.Arvan et panen need kustutatud kommentaarid siia seinale tagasi.Kui see petitsioon oleks suunatud pagulaste vastu, siis lööksin teiega kampa.Aga et siin materdatakse kõike mis euroopa liiduga seotud, mingit tõde tunnistamata, siis ei saa ma seda seltskonda siin aksepteerida.Isegi radikaalne EKRE pole nõus euroopa liidust kõigele vilistades välja astuma, ometi just nende puhul on aru saadud, et nemad seda toetavad, aga ei.Mart Helme on öelnud ja mõtleb natuke teistsugust referendumit.Tema sõnad: "Eesti vajab referendumit selle mandaadi kohta, mille alusel valitsus meie asju Euroopas ajab. See ei ole välja astumine. See on vaherevisjon, kus rahval on võimalus öelda: me ei ole nõus praeguse immigratsioonipoliitikaga, me ei anna valitsusele mandaati meie raha põletamiseks Kreeka (ja Kreekale järgnevate riikide) kõrbevate eelarvete päästmiseks, me ei ole nõus suveräänsuse veelgi suurema loovutamisega Euroopa Komisjonile. Lõpetuseks: me soovime, et meie põllumehi koheldaks täpselt nii nagu Prantsuse põllumehi. Kui on solidaarsus, siis olgu solidaarsus kõiges."  Pigem ma nõustun selle seisukohaga, see on targem lähenemine.


Külaline

#167

2016-08-02 16:43

Meil on vaja oma riik uuesti nullist ülesehitada. Seda ei saa teha olles mingi monstrumi kopitav oblast.
AINULT EST-EXIT ON VÕIMALUS

#168 VASTUS 166 KÜLALISELE

2016-08-02 17:01

Siin on nüüd mulle vastatud copy ja paste tarkade tekstidega, vale see kõik pole, aga kuidagi kuiv ja ametlik tekst.Ja pealegi jutt ikka selline, et kui kahjulik ja halb euroopa liit on, ainult halb välja toodud, kõik hea kõrvale jäetud. ISESEISVUSE MÜÜMINE EI PEAKS OLEMA ARTLUSE TEEMA ISEGI MITTE TEOREETILISELT  MEIE  ISESEIVUS ON VIIDUD VARGA KOMBEL. EUROOPA LIIDU LEPINGUID ON TEHTUD UUEKS ILMA RAHVALT LUBA KÜSIMATA . OLEME OLUKORRAS, KUS MEIL EI OE VÕIMALIK NÄITEKS MÄÄRATA RAHVALE OLULISI ASJU REFENDUMITEGA VÕI RAHVAHÄÄLETUSTEGA .(Rahvastik, keel , kultuur) Kas aga euroliidust ka mingit kasu on olnud, ei teie seda tunnista.Ja see mitte tunnistamine paneb teile vastu töötama. Oleks oodanud rohkem läbi omade nägemuste ja arusaamade, ehk siis oma koostatud arusaadavamat teksti, muidugi kohati siin seda ka oli. Mis on Euroopa Liidust olnud kasu ja kui paljudele 5% elab kullas ja ülejäänud on varsti mullas või põgenenud välismaale . Isegi Nõukogud LIIT ei suutnud meid nii tõhusalt hävitada kui praegune poliitika.PRAEGUNE POLIITIKA  on rahvaavenulik ja rahvale jääb ainult kõrvalseisja roll . Valimised on ebademokraatlikud ja ei ole ausad . Paljudele uuringutele toetudes võin öelda , et e -valmisi ei ole turvaline läbi viia .Viimastel valmised ei olnud ilmselt ausad .   Kui tahate inimesi moosida siia alla kirjutama, siis siinsed kommentaarid peaksid olema mõjusamad, läbi omade mõtete on kõige parem inimesi mõjutada, liiga tark ja ametlik jutt ei vii kuhugi.Mulle tundub, et mina läbi omade kommentaaride suudan inimestele mõju avaldada.Kui minu kommentaarid poleks siin mingit mõju avaldanud, ega siis neid ka kustutatud poleks.Ja ma ei ole öelnud kustutatud kommentaarides ka midagi valesti.Arvan et panen need kustutatud kommentaarid siia seinale tagasi.Kui see petitsioon oleks suunatud pagulaste vastu, siis lööksin teiega kampa Olles Euroopa Liidu liige ei ole võimalik olla pagulaste vastu see on vastuolus meil kehtiva Euroopa Liidu põhiseadusega . AINUKE SEADUSLIK VAHEND ON EST-EXIT!   .Aga et siin materdatakse kõike mis euroopa liiduga seotud, mingit tõde tunnistamata, siis ei saa ma seda seltskonda siin aksepteerida.Isegi radikaalne EKRE pole nõus euroopa liidust kõigele vilistades välja astuma, ometi just nende puhul on aru saadud, et nemad seda toetavad, aga ei.Mart Helme on öelnud ja mõtleb natuke teistsugust referendumit. EKRE TEEB SEDA AINULT HÄÄLTE SAAMISEKS AGA MINA TEEEN SEDA KÕIKE AINULT KODUMAA ARMASTUSEST Tema sõnad: "Eesti vajab referendumit selle mandaadi kohta, mille alusel valitsus meie asju Euroopas ajab. See ei ole välja astumine. See on vaherevisjon, kus rahval on võimalus öelda: me ei ole nõus praeguse immigratsioonipoliitikaga, me ei anna valitsusele mandaati meie raha põletamiseks Kreeka (ja Kreekale järgnevate riikide) kõrbevate eelarvete päästmiseks, me ei ole nõus suveräänsuse veelgi suurema loovutamisega Euroopa Komisjonile. Lõpetuseks: me soovime, et meie põllumehi koheldaks täpselt nii nagu Prantsuse põllumehi. Kui on solidaarsus, siis olgu solidaarsus kõiges."  Pigem ma nõustun selle seisukohaga, see on targem lähenemine. VAHEVERSIOON ON AINULT RAHVALE LUBADUSED SELLIST VERSIOONI EI OLE OLEMAS EGA EI OLE VÕIMALIK KA KUBNAGI LUUA . KÕIGELE VAATMATA OLEN EKRE KANNATAJA JA ILMSELT KA HÄÄLETAJA VALIMISTEL KUIGI LUBADUSED EI OLE SEADUSLIKUD AGA ANTUD

OLUKORRAS ÉI OLEGI OLEMAS HEAD LAHENDUST. AINUKE VÕIMALUS, ON AINULT JA SEDA KA AINULT, SIIS KUI KOGU RAHVAS ÜHINEB . EST-EXIT -IGA! RAHVAS ON KUULNUD NEID LUBADUSI JUBA LIIGA, PALJU AITAB !

EST-EXIT ON REAALNE JA VÕIMALUS MIS ON MEILE JÄETUD VAID VEEL VÄHESEKS AJAKS !

Kapten

#169 Re:

2016-08-02 17:01

#1: -  Igati nõus eelmise kommentaariga, seega toetan.

 

 

 


Külaline

#170

2016-08-02 17:09

Igasugused mõttetud euronormid ja direktiivid - kaua võib!

Külaline

#171

2016-08-02 17:34

Da-johh-aidii..............

Kas keegi suudab mulle seletada, et mis on Eesti demokraatia allakäigul pistmist Euroopa Liiduga, et mis imevits see ELst lahkumine on või et mis moodi on EL süüdi eesti demokraatia allakäigus ?

Kas tõesti peavad eestlased läbi käima samast pasast, millest inglased hetkel läbi on minemas ? Kas me tõesti oleme sellised ididoodid, et ei suuda õppida teiste vigadest ?...

Switzerland, Switzerland, Switzerland...

Remember ?

Kui brexiti kampaania käimas oli, siis brexiti pooldajad aina hõikasid, et teeme UKst Shveitsi - see oli üks nende "tuleviku visioonidest"...

Mida mehed aga ei öelnud oli, et Thatcherist peale, ehk siis aastakümnete vältel, on inglise establishment püüdnud UKst just nimelt Shveitsi teha - tootev tööstus on ära kaotatud ja enamus maailma suuruselt viienda majanduse sissetulekust tuleb finants-spekulatsioonidest ning kinnisvara ärist, ehk siis Inglismaa maha müümisest...

Shveitsis on 8 milljonit inimest, UKs 63,5 - ehk siis UK on 7-8 korda suurem Shveitsist.

Kui Shveitsis Glencore kontoris töötavad Hans und Gerda, kes teenivad head palka, siis selleks, et nad saaksid seal töötada, peab neil seal Shveitsis olema ka pagar Matthias ja teetööline Konrad, ehk siis nende ümber peab olema teisene ring inimesi, kes neid nii öelda elus hoiavad. Kuivõrd aga seda laadi kontoreid on Shveitsis piisavalt palju ja seega ka Hanse und Gerdasid, aga rahvaarvu väiksuse tõttu Matthiaseid ja Konradeid vähe, siis see trickle-down-economy mudel, mida Margaret jõustada üritas, töötab ning kõik elavad selles riigis rohkem või vähem hästi (välja arvatud inimesed Zambias, uurige Glencore tegevusi...).

UKs aga, kus on 7-8 korda rohkem inimesi, ei ole Jacki ja Mary ümber ainult teisene ring inimesi, vaid on ka kolmas ring ja neljas ja viies... - ja juba sellesse kolmandasse ringi ei "tilgu" enam õieti midagi... Minge Londonist, Inglismaa "Shveitsist", 10 kilomeetrit välja ja te näete seda kõike ise !

Milleks see pikk jutt ? Aga selleks, et see ei olnud EL, kes käskis "vanal heal" Margaretil tootev tööstus UKs ära kaotada ja sellega lõhestada terve maa ! Ning kui brexiti vennad rääkisid ELst kui kõige kurja juurest, siis oli see parimal juhul asendustegevus...

Täpselt sama moodi on asendustegevus ELi süüdistamine eesti demokraatia allakäigus - veel kord - millisel konkreetsel moel, milliste konkreetsete mehhanismidega on EL kaasa aidanud eesti demokraatia allakäigule ?

Ma olen mõelnud selle üle, et kuidas võidelda ekrelaste laadsete tüüüüüüpidega...

Siit tuleb retsept - tuleb lasta meestel rääkida, tuleb lasta neil rääkida palju... kuid tuleb nõuda, et nende jutt oleks konkreetne ja sidus... - varem või hiljem jõuavad nad oma jutuga välja absurdi... - sama moodi, kui brexiti omad nüüdseks jõudnud on...

Tundub, et selle petitsiooni autoritega on sama lugu - jah, ka mina olen nõus, et paljud asjad eesti poliitikas on mädad ja et Eestis on juba ammu tekkinud oma eliit, kes mängib omi mänge jne. jne., kuid... selles petitsioonis ei ole poole sõnagagi kirjeldatud seda, millisel konkreetsel moel on EL süüdi kõikides nendes hädades, mis Eesti poliitilises süsteemis valitsevad, mistõttu selle petitsiooni poolt pakutav "lahendus" on järjekordselt lihtsalt mingi asendustegevus ja tühi, sest see ei arvesta hädade tegelike põhjustega, mis iganes need ka siis kellegi arvates on ! See on samavõrd tühi kui ELi süüdistamine UK lõhestatuses jne. ja sama hea, kui peavalu ravimine patsiendil, kel on tegelikult kopsupõletik !

Ja lõpetuseks - kui me ELst välja astuks, mis me siis tegema hakkaks ? Milline on see KONKREETNE visioon Eesti tulevikust, mida daamid ja härrased petitsioneerijad välja pakuvad ? Või teeme nii nagu UKs, et KÜLL PÄRAST NÄEB JA VAATAB ?

 

 


Külaline

#172

2016-08-02 18:50

Sest vastasel korral puudub meil tulevik.
ANNA AEGA

#173 Re:

2016-08-02 19:04

#171: -  

 ANNA AEGA ATRA SEADA ! KUHU SA KIIRUSTAD , NAD EI OLE JÕUDNUD VEEL LAHKUDAGI KAKS AASTAT ON ÜLEMINEKU AEGA ..

ÄRA SEGA SELGET VETT


Külaline

#174

2016-08-02 19:45

Euroopa Liit ei ole enda olemasolu õigustanud. Vastupidi - püütakse õigustada selle säilitamist iga hinna eest. Kahjuks kõige rängemat hinda peavad maksma need, keda ei peeta kuulamise vääriliseks.
EUROOPLANE

#175 Re:

2016-08-02 19:46

#171: -  

 Väga mõistlik ja arusaadav jutt postitajal 171