ESM rahvahääletusele!

Quoted post


Külaline

#70 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-07-24 21:35

#58: Mõistus kutsub - Re: Re: Re: Re: Re:

Kui 4,5 miljardit eurot on Eesti jaoks tühiasi siis miks siin selle ESM-i üle üldse vaielda? Kindlasti jääksime ellu ka ilma eurorahadeta, ainult et meie infrastruktuur, haridus, teadus, kultuur, põllumajandus, keskkonnakaitse peaksid siis selle võrra vähemaga läbi ajama. Ning mida vaesem riik ja kehvem elukeskkond, seda enam kipuvad ajud siit minema, need on paljuski just noored inimesed. Siis võib mõne aastakümne pärast ehk küsida et kellele üldse seda Eestit veel vaja on. Kui olete riigi, selle seadusandjate ja valitsuse suhtes nii pessimistlik siis millega on küll põhjendatud selline helge usk sellesama rahva kelle hulgast need valitsejad ju pärit on eksimatusse tarkusesse? Jah, demokraatia pole kaugeltki täiuslik ja meie riik on õhuke aga kuidas saaks paremini? Kas äkki valgustatud monarhia oleks tõhusam valitsusvorm?

Euro kasust meie majandusele sai enne liitumist palju räägitud ja siin pole midagi muutunud, need argumendid kehtivad praegugi. Keegi ei oodanudki ju eurole üleminekult mingit imet aga oma positiivne mõju on sel majandusele ja riigi usaldusväärsusele kahtlemata.

Ei tahaks siin diskuteerida meie praeguse maksusüsteemi otstarbekuse üle, see on hoopis teine teema ja paljuski olen teiega nõus kuid jätaks küsimuse kas madalad ettevõtluse maksud tagavad pikas perspektiivis rohkem investeeringuid ja töökohti või mitte, siiski selle ala asjatundjatele. Kuigi see on tõesti koht kus rahvas peaks meie otsustajatele survet avaldama.

Vastused

Mõistus kutsub

#74 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-07-24 22:01:37

#70: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ma vastasin teisele kommentaarile ja ei kavatse samu asju pidevalt lahata, mil ei ole ka antud teemaga mingit pistmist. Lisan vaid enam nii palju, et neid eurotoetusi võib ka sada miljardit olla. Ega, siis sealt neid -abistamise- summasid näpistada saa. Tuleb ikka ise laenu võtta, sest mujalt seda raha võtta ei ole. Kas sina oled valmis laskma Eestil võlgadesse uppuda, et suurest solidaarusest aidata meist rikkamaid maid? Ning tuletaks meelde, kaasmaalane, et ESM seob meid väga karmi süsteemiga, mis võib meilt väljapressida raha ILMA ajaliste ja numbriliste piiranguteta.

Lubage mul küsida, kas te kannaksite mulle üle 75 000 eurot? Noh, nüüd on masu ja puha ning ma....ütleme, et mängisin kasiinos kõik oma vara maha. Äkki näitaksite solidaarsust? Ja siis olete nii lahke ja kirjutate alla ka ühtlasi lepingule, mis sätestab, et kohe kui ma teada annan, et mul on jälle X summa võrra raha vaja, siis teil on kohustus seitsme päeva jooksul see raha üle kanda. Ahsoo ja selline väike seik on ka veel, et teie lapsed jäävad ka sellega seotuks. See leping on tähtajatu. Ärge oma naise ega perekonnaga nõu pidage, nad on ebapädevad, et asja sisu mõista ja lastega ka ära räägi, nad on lollid. Lihtsalt pista allkiri alla ja korras. Nõus?

ajaloost õppija

#145 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meie majandusele mõjub hästi

2012-08-01 13:06:09

#70: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

veel see, kui riigis elav rahvas on rikas ja tekib keskklass .. seda aga ei saagi tekkida, kui reegleid kehtestab panganduskartell, kes/mis ei lähtu rahvaste heaolust ja elujärje parandamisest vaid ''uue maailmakorra loomisest'', kus kõik rahvad orjastatakse ainsa eesmärgiga neid kontrollida ja maksustada....

 

Materjale on infosüsteemis hulgi ja kes viitsib, leiab ka vajaliku üles.

 

Lähtuda on vaja sellest põhimõttest, et mida parem on riigis elava rahva elujärg - mida rikkam on rahvas, seda rikkam on riik.

Meil paistab olevat üks ''riik'', kes teeb elanike eest otsuseid, tuntavalt paremal elujärjel, kui riiki veel alles jäänud elanikud .. seega ''riik riigis'' ja kaitsmaks seda esimest ''riiki'' on vastu võetud rida seadusi. (loe on raha eest sisse surutud ja ostetud rida seadusi) Need seadused aga välistavad selle ''esimese riigi'' otsustajate igasuguse vastutuse ülejäänud riigi elanike ees.

Ometi on nad sinna etteotsa kutsutud rahva elujärje parandamise eest vastutama - paradoksaalne, kas pole!?

Veel lisaks .. meil valitseb siinse riigi elanike hulgas vaikiva lamba mentaliteet .. inimesed on elujärjelt tehtud sedavõrd sõltuvaks veel alles jäänud töökohtadest ja saadavast pisukesest töötasust, et pealinna protestima minek on täiesti välistatud, kuna see halvendaks veelgi toimetulekut ja hakkamasaamist eluga, mida siinse riigi valitsuskartell ja nende rahastajad pidevalt alla kisuvad. Mõttetuna tunduvad inimestele ka igasugu sellised petitsioonid ja allkirjade kogumised, sest need on tegelikkuses vaid läbikukkumisele määratud üritused. Seda näitas ka petitsioon peaministrile .. protestimiiting samuti ...

Surnud üritus seega.

Olen küll seda meelt, et siinne keskond võimaldab vaid välja selgitada need inimesed, kes on eriarvamusel (omavad piisavat analüüsivõimet ja mässumeelsust) ja seda on vägagi lihtne tänapäeva infosüsteemide abil teha igasugusel politseistruktuuril.

Ärge unustage milliseid seadusi on võtnud vastu meie ''riigi'' parlament ja mida üritatakse veel vastu võtta .. näiteks ''laimamise ja õhutamise tõkestamise seaduseelnõu, et karistada ... teisitimõtlejaid'', mida üritab uurimise all olev minister parlamenti viia. On veel palju muudki, mis viitab sellele, et varjatult kogutakse iga inimese kohta materjale .. võimaluste tekkides seda ka kasutatakse, nagu ajalugu on korduvate õppetundidena näidanud, kuid ''haugi mäluga'' inimesed paisavad selle unustanud olevat.

ajaloost õppija

#146 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mis puudutab töökohti, siis

2012-08-01 14:03:51

#70: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kas keegi siinsest keskkonnast on lugenud artiklit

Eestist on nelja aastaga kadunud ligi 100 000 töökohta

http://www.e24.ee/916368/eestist-on-nelja-aastaga-kadunud-ligi-100-000-tookohta

See on selline näitaja, mis räägib iseenda eest .. kas on siis õige rääkida investeeringutest ja töökohtade loomisest.

Kui me vaatame seda näitu nn ''iseseisvumise'' algusaastatest saadik, siis on see näitaja veelgi kurvem ja numbrid hoopis suuremad. See olukord on määravaks asjaoluks siit riigist lahkujate osas parema ja inimväärsema elu otsinguile!

Nii palju siis riigi eriti ''isaste riigiisade'' rahva eest hoolitsemisest ja hoolimisest ning oma tegude eest vastutuse kandmisest...

Mõtlemisainest on lõputult palju, kuid kellele ja mille jaoks.

Veel alles jäänud inimestele .. võibolla .. unistusteks.

Ladvikule ... veel tõhusamaks koorimiseks ja rahva alandamiseks ning mõnitamiseks .. seda küll.

Ja see paistab igal sammul siin ka riigikeses silma.