Traditsioonilise kristluse manifest

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni Traditsioonilise kristluse manifest jaoks automaatselt loodud.

ivopill

#351 Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-09 23:02

#350: - Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

Sina võid fantaseerida, mida iganes. Ei lähe eriti korda. Huvitav, millist "head kirja" ühel maakoguduse õpetajal oma hingekirjalistele õige pakkuda on? Istekohta kiriku päikesepoolses küljes või? Oma "humanistliku" manifesti promo eest olete ju ise piisavalt hoolt kandnud. Selle reklaami saab meediast söögi alla ja peale, nagu omal ajal Brezhnevi kõnesid.Jaan Lahe tundub ju sotsialistidest leheomanike hääletorus "Postimees" olevat lausa ainuke pädev teoloog Eestis ja üldse läänemaailma suurim mõtleja. Eks siis meiegi püüa oma armetut manifestikest teie lahkel loal tutvustada. Kui arvad, et tegemist on allakirjutanute näol lambakarjaga, siis eksid rängalt. Selle rahva hulgas on erinevaid inimesi, noori ja vanu, Siberis käinuid, kellele mingi moosimine ei mõju, tippjuhte ja lihttöölisi. Enamus on teie manifestikese keskse sõnumi läbi hammustanud ammu enne, kui mina oma lehekesega kuhugi jõudnud olen.Aga miks teid küll ei armastata, vaat seda mina mitte ei tea. Lihtsalt näib, et sodoomia ei ole in siinkandis, võib arvata.Ja see näitab, et meil siin Lõunas veel eluterve kristlik vaim valitseb. The South will rise again, või kuidas? :-)))


Külaline

#352 Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-09 23:53

#351: ivopill - Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia 

 Heheheee, seda oligi arvata! Kogudus määgib lambakarjana järele, mida õpetaja ees möirgab. Ivo Pill ju praegu ise sõnaselgelt tunnistab, et on seda traditsiooniliste manifesti oma koguduses "pähe määrinud" ja allkirju nõudnud (sorry, ütleme peenemalt: kutsunud üles alla kirjutama, IRW)! Kui palju selles asjas manipuleerimist oli, seda teab Jumal.


Külaline

#353 Statistika

2011-10-10 00:05

Vaatame selle manifesti statistikat. 543 allkirja on antud 404 erinevalt IP aadressilt!
Mõtlemapanev.

 

Kusjuures nn humanistide manifesti statistika on järgmine: 251 allkirja 231 erinevalt IP aadressilt!

 

Tõesti mõtlemapanev: miks kirjutavad inimesed sellele siinsele manifestile alla kollektiivselt, karjakaupa?


Külaline

#354 Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 01:09

#351: ivopill - Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia  "Lihtsalt näib, et sodoomia ei ole in siinkandis, võib arvata."

 Kas sa, Ivo Pill, ei tegele siin praegu avaliku laimuga? Sa väidad sisuliselt, et Humanistliku kristluse manifesti koostajad propageerivad sodoomiat! Arvesta sellega, et avaliku laimu eest võib endale kohtukeissi kaela saada!

 

IRW

#355

2011-10-10 02:21

Kui Saatan otsib mitmesuguseid meetodeid, et inimesi Jumalast ära pöörata, siis ründab ta ”nagu möirgaja lõukoer, otsides, keda neelata” (1.Peetruse 5:8). Selline rünnak avaldub näiteks veel selles, kui su sõbrad, sugulased või teised seisavad vastu Sinu püüetele Piiblit uurida ja õpitu kohaselt elada (Johannese 15:19,20), siis moondab Saatan ennast ”valguseingliks”(2.Korintlastele 11:14). See tähendab, et ta püüab Sind ka salakavalate võtetega eksitada (või tehnoloogiliselt midagi ette sööta). Kellele viimane küll peaks korda minema, mingu ja sõitku kohale ning tehku vastav uurimustöö, et üldse lõugu lõksutada! Või taoline statiskika oleks leheneegrite pärusmaa.
Pole mõtet lasta end Jumalale meelepäraselt eluteelt kõrvale ahvatleda. Ükskõik, kas Saatan tegutseb nagu ”möirgaja lõukoer” või ”valguseingel”, tema süüdistus on ikka sama: ta väidab ja hirmutab omakorda, et katsumuste ja kiusatustega silmitsi seistes võiksid kõik seotult „ilmaliku“ (jumalikust rääkimatta) kohtu alla sattuda.
Ja kuidas Sa võid siis tema süüdistusi ümber lükata ja tõestada, et jääd Jumalale laitmatuks nagu Iiob? Tõesti, mõtlemapanev on see, et nüüd seisavad sealsele manifestile allakirjutanud või sealsed kommenteerijad kollektiivselt ja karjakaupa siinse ukse taga ning otsivad keda neelata? Igati seda provotseerides!? Mage värk, mis tähelepanu ei vajakski!
Mõistlikum oleks vaist taolistele "heheheee-efekti" otsivatele mitte reageerida, et ka siinnset kommentaariumit ära ei solgitaks.
Kokkuvõte on niigi juba antud/tehtud – „Austatud õppejõud, tunnistage endale ja teistele, see manifest ON PEDERASTIA LEGALISEERIMISE MANIFEST. See Jumal, keda Teie praegult teenite ei ole Jahve.“ (V.Rämmel, #294). Viimasest piisaks!
ivopill

#356 Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 08:18

#354: - Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

Mina ei peagi midagi väitma. Kui teie manifesti kiidavad heaks ja allkirjastavad suur hulk kõigile tuntud ja ise nend avalikustanud "poliitiliselt privilegeeritud vähemuse liikmeid", siis millist väitmist siin veel vaja on. Tõestage enne vastupidist.

Olen piisavalt vana ja halvemaidki aegu üle elanud, et karta vangiminemist. Ja kui võim ja õigus peaks teiesuguste sõnaväänajate kätte minema siin maal, siis ongi vangla ainus koht ausa inimese jaoks.

imik

#357 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 09:42

#356: ivopill - Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

"Olen piisavalt vana ja halvemaidki aegu üle elanud, et karta vangiminemist. Ja kui võim ja õigus peaks teiesuguste sõnaväänajate kätte minema siin maal, siis ongi vangla ainus koht ausa inimese jaoks."

Eks see ole praegugi ausaid pätte pungil täis. Eks head inimesed ju kõik-nagu Jeesus ütleb. Ja ikkagi koht, kus inimesel olla.

 

 

Pärast Kristust pole pattu

#358

2011-10-10 09:46

Patustele kristlastele, eriti Patumanifestlastele!

Ükski, kes püsib Temas (Jumalas), ei tee pattu: ükski, kes teeb pattu, ei ole näinud ega mõistnud Teda. ... Kes teeb pattu, on kuradist ... Pattu ei tee ükski, kes on sündinud Jumalast, sest Jumala seeme püsib temas ja ta ei suuda teha pattu, sest ta on sündinud Jumalast." (1Jh 3)
ivopill

#359 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 10:02

#357: imik - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

Mis siin ikka rabeleda, esialgu ei ole piibellik kristlus meie maal veel keelatud. Kui see nii peaks minema, siis eks koli Kirik jälle katakombi. Praegu katsute hambaid luterliku kiriku kallal, lootuses, et siin on aed kõige madalam. Aga võiksite ju proovida ka õigeusu ja roomakatoliku kirikute ustele taguda ja neid kohtuga ähvardada. Vaadakem, mis vastused saate. Ja veel tublim oleks, kui teeksite oma "misjonitööd" seal, kus mõttekaaslastel kõige suurem häda käes - islamimaades. Kuidas oleks näiteks väikese sõltumatu teabekeskusega Teheranis?


Külaline

#360 Re:

2011-10-10 10:10

#358: Pärast Kristust pole pattu -  

 Sina paistad arvavat, et oled patuta. Kuidagi väga enesekindel.

imik

#361 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 10:19

#359: ivopill - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

Ivopill, roomakatoliku kirikul on oma katakombides läbiviidud lastepilastuse tõttu  samuti juba vesi ahjus. Tundub, et üldistamisega tegelemine on ebatänuväärne  mõlema vaidluspoole jaoks. Äkki kasutaks sellistel puhkudel pisut ka empaatiavõimet, mis hingekarjastel üldiselt vaimsete relvade arsenalis olemas?

ivopill

#362 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 10:25

 

#357: imik - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

 

Mt 21:32Sest kui Johannes tuli teie juurde õiguse teed näitama, siis te ei uskunud teda, kuid tölnerid ja hoorad uskusid. Teie nägite seda ja ometi ei kahetsenud hiljemgi, et teda uskuda.

Head inimesed needki.

imik

#363 Re:

2011-10-10 10:26

#358: Pärast Kristust pole pattu -

Pakun,  et inimene, kes EI SUUDA isegi pattu teha, on parimal juhul ehk vesipea, halvimal juhul aga petis.

ivopill

#364 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 10:33

#361: imik - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

Patuse vastu on see empaatiavõime täitsa olemas, küll aga mitte patu vastu. Ja sel ajal kui rooma kirik katakombis oli, pole teada, et seal selliste asjadega tegeldi. Selleni on viinud ikka muud ajad, olud ja põhjused. Ning loomulikult ei mõista ma seda õigeks. Siin aga käib ju suurelt osalt katse pattu legaliseerida. Kus on need, kes oma "patu pärast kurvad on ja tahavad neid maha jätta...etc." ? Siis saaks minagi, patune, oma vaimsete relvade arsenali kasutada teises võtmes.

imik

#365 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 10:59

#364: ivopill - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

Pattu ei saagi kunagi legaliseerida. Patt( aga tingimusel, et see on enda oma) ja selle tunnetamine on inimeste hinges sügaval. See legaliseerimisjutt  on inimeste illusioon. Kahjuks ei saa aga ka seda illusiooni kaotada. Patu ärakeelamine või selle karistamine maise institutsiooni poolt on tulutu. Seda lihtsalt ei ole võimalik teha.  Inimeste eksimusi ei saa välistada, arusaamatused ja vead lihtsalt sünnivad ja kõik. Empaatiavõimest niipalju veel, et patune on oma patuga nii tugevalt seotud, et abistajal tuleb otsustada-kumb on tähtsam-kas vaid patuse  teo hukkamõistmise võimendamine või tema vastu armastuse ilmutamine( vaatamata tehtud pattudele). Tähtis on ju siiski see, et inimene ise tunnetaks oma pattu(on see siis patt või hoopis teiste arvates patt) kui see tal on. Kui seda ei juhtu, polegi ju millestki rääkida. Kõik. Abistaja(D) on läbi kukkunud ja mitte ükski kuri hurjutamine asja ei muuda. Kui, siis hullemaks.

Aga kuna meil tekib tõenäoliselt vaidlus sellest, mis on ühe arvates patt ja mis teise arvates vaid võimalik paratamatusvõi haigus või ei tea üldse, mis, ei pea mõttekaks sellel teemal raksu minna. Ei taha, et jutt jälle homoseksuaalsuse peale läheks. Selles teemas on kindlasti ka punkte, milles oleme kindlasti ka täiesti samal arvamusel ja ka humanistliku kristluse manifestile allakirjutanute seas olevatel inimestel võib olla väga palju täiesti muid põhjuseid, miks nad seda tegid.

Halbade tegude kohta veel ka niipalju, et kuigi pole midagi teada, võib siiski olla võimalik, et need on toimunud. Ükskõik, kus kuritegu toime pannakse, kas lõbumajas või pühakojas( pühakoda on isegi geniaalsemate kurjamite jaoks nutikam variant), on see siiski kuri tegu. Patt. Jõuame tagasi sinna, et patust pääsemine või vaimne surm on tähtis küsimus just patustaja enda jaoks(ükskõik, kas teised tema üle avalikult kohut mõistavad või mitte). Rahvahulga mõjutamiseks patust hoidumiseni,on mõjutusvõimalused väga väiksed.


Külaline

#366 Re:

2011-10-10 11:26

#2: Jaan Lahe -  

 !!! ??? Milline rumal (Jer 4,22.) jutt Jaan ...

ivopill

#367 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 11:42

#365: imik - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

Tsiteerin: Selles teemas on kindlasti ka punkte, milles oleme kindlasti ka täiesti samal arvamusel ja ka humanistliku kristluse manifestile allakirjutanute seas olevatel inimestel võib olla väga palju täiesti muid põhjuseid, miks nad seda tegid.

Mõningaist asjust saaks kindlasti rääkida. Lausa ilma ülearuste emotsioonideta.

imik

#368 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 14:35

#367: ivopill - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

Jah, täiesti nõus, et saaks, kuid mitte siin. Just pool tundi tagasi sain uudise, mis näitab, et enda isikliku vaimse ellujäämise nimel  on  hetkel lausa kohustus vaikida ja lihtsalt  minna....no,  kõrbesse, ikka kõrbesse,  kuhu siis veel....:)!

Võsa-Petsi manu EELK-le kätte maksma? Oleks muidugi väliselt efektiivsem, kuid vaimses mõttes on selline teguviis enesetapp.

Ei mingeid liigseid emotsioone, täitsa rahulikult tatsan kõrbesse.Pigem põleda tuhaks kui kellegi peale näpuga näidata, et teda ehk siis teiste patuste poolt sunniviisiliselt karistataks? Kas see teeks kedagi õnnelikuks?  Millist kasu selline arveteklaarimine inimeste vahel vaimsele maailmale andma peaks? Eks igaüks oma südames tunneb, mida ta teinud on või mida mitte ja ükski tegu-ei halb ega hea, jää Looja poolt märkamata.

Õnnistatud päeva jätku!

 

VEIKO RÄMMEL

#369 Ka vene keeles üleval.

2011-10-10 15:07

Ajendiks see, et "humanistidel" veel vaid hiina keel vist katmata.

http://usk-lootus-armastus.blogspot.com/2011/10/veiko-rammel-traditsioonilise-kristluse.html
VEIKO RÄMMEL

#370 Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 15:10

#354: - Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

Üks pervessus viib teiseni, kolmandani jne....

Pärast Kristust pole pattu

#371 Re: Re:

2011-10-10 21:03

#360: - Re:

Arvamine  pole üldse oluline.

Pärast Kristust pole pattu

#372 Re: Re:

2011-10-10 21:05

#363: imik - Re:

Pakkumisega pole siin üldse midagi tegemist.


Külaline

#373 Re: Re: Re:

2011-10-10 21:57

#371: Pärast Kristust pole pattu - Re: Re:  

Patuta oled ainult siis, kui Jeesuse läbi need andeks saad.

Surelik

#374 Teretillae Est-Onia kerkokell.

2011-10-10 23:16


Kokkuvõte tunnetusest, mis tekkis lugedes kogu seda pahna ja kemplemist:
1. Vaatlupsadi luusangadi radiviiradi.
2. Kivirünta puntavänta.
3. Ivupillerkaaradi.
4. Sellisesse kirikusse mul asja ei ole.
5. Kirik ei hooligi, kas minul või tuhandetel teistel sinna asja on või pole.
Avo Pull

#375 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

2011-10-10 23:22

#370: VEIKO RÄMMEL - Re: Re: Re: Re: Re: Allkirjade andmise tehnoloogia

VEIKO RÄMMEL: Üks pervessus viib teiseni, kolmandani jne....

 

Noh Veikol on kogemusi, teame, teame... ;)