AVALIK KIRI EESTI VABARIIGI PEAMINISTRILE

Võtke petitsiooni autoriga ühendust

Arutelu teema on petitsiooni AVALIK KIRI EESTI VABARIIGI PEAMINISTRILE jaoks automaatselt loodud.


Külaline

#226 to Veiko Rämmel

2011-11-23 12:17

Kulla inimene, see 666 inimest ei ole terve rahvas :). See ei tee isegi 1% eesti rahvast! See 666 inimest on paras hulk ehitajaid, kes on majanduslanguses tööta jäänud, soomes tööd ei leia, ei viitsi ennast ümber õppida ning nüüd on asunud süüdistama valitsust kõikdes oma hädades. Ma oskan lugeda küll ja leian täie mõistuse juures olevalt, et see teie avalik kiri on üks suur jama. Sa pead sellega arvestama, et ilmselt paljud on seda meelt, need paljud pole lihtsalt siia veel jõudnud ja ilmselt ei jõuagi sest selline jama kahjuks ei ületa uudisekünnistki (va. TTV kes on nii "objektiivne", et kõik riigivastased avaldused on vesi nende veskile).

Aga igatahes, edu :)

Külaline

#227 Re: see aktsioon ühendab venelased

2011-11-23 12:18

#220: paras segadus - see aktsioon ühendab venelased

Õigemini oleks nii et mitte kelle poolt, vaid mille eest.
Me kõik tava elanikud tahame saada tööd, et inimväärselt
elada ja mitte surra  kodutuna vanaduses .
Aga edasi las mõtleb igaüks ,  vastavalt oma ideoloogiale ja
uskumusele,oma hariduse ja harituse tasemel.Venelanna



Külaline

#228

2011-11-23 12:20

Kus on lubadused????
Alar Sudak

#229 Vaesed oravad!

2011-11-23 12:32

#226: - to Veiko Rämmel

Oravad istuvad puu otsas, kui paugud käivad.

Ei saa aru, mis toimub.

Ei näe, kui tehakse ette puust ja punaseks.

Ei kuule, mida rahvas räägib.

 

Heiki Kapp

#230 Petitsiooni autorid võiks tunda globaalmajandust.

2011-11-23 12:32

Esmased märgid maailma ajaloo suurima krahhi algusest on juba 10 aastat. Seda panid tähele miljardäridest globaalsed investorid (mina investorina alles 2004.a.). Rikkad sageli vaestele oma saladusi ei avalda. Praegu on maailmaajaloo ühe suurima majanduskrahhi ALGUS, mis haarab kogu gloobust ja on oma ulatuseselt laialdasem kui Rooma Impeeriumi lagunemine. Praeguse peaministri lahkumine ei lõpeta majanduse vabalangust kuristikku. Selle asemel, et on soov mõni tegija mees risti lüüa, palun esitage oma positiivne tegevusprogramm, et mida teha paremini, et kahjusid minimeerida. Majanduskrahhi raske maandumine koos hüperinflatsiooniga on etteprogrammeeritud majandusseadus. Kahjud tulevad kindlasti. Probleen vaid selles, et kuidas neid vähendada. Ja ühe väikese riigi peaminister pole globaalse majanduskrahhi tekitaja.
Veiko Rämmel

#231 Re: Petitsiooni autorid võiks tunda globaalmajandust.

2011-11-23 12:41

#230: Heiki Kapp - Petitsiooni autorid võiks tunda globaalmajandust.

Küll tuleb, kannata. Esmane on päti lahkumine ja vabade majoritaarsete valimiste korraldamine, et võim oleks legitiimne, mida ta hetkel ei ole. Nii, et Heikki, kannata.


Külaline

#232

2011-11-23 12:46

Täiesti nõus!

Külaline

#233

2011-11-23 12:52

Eestimaa vajab muutusi! A. Ansip neid pakkuda ei saa.

Külaline

#234

2011-11-23 12:58

olen nõus
Alar Sudak

#235 Heiki

2011-11-23 13:18

Sa näikse paluvat positiivset programmi mehele, kes on paljuski ise süüdi ja asjadest aru ei saa. See on umbes sama hea, kui anda vaimse peetusega inimesele arvuti, et äkki ta siis saab targemaks.
Ei saa.
Alar Sudak

#236 Heiki

2011-11-23 13:19

Eestit hoiatati korduvalt eurotsooniga liitumise eest.
Ansip pani tempot juurde, et eurotsooni pääseda.

Külaline

#237

2011-11-23 13:54

!!!!!

Külaline

#238 Re: to Veiko Rämmel

2011-11-23 14:20

#226: - to Veiko Rämmel

kl.14:15  708 inimest, arvame et allkirjad tulevad juurde  :)

Veiko Rämmel

#239 Re: Re: to Veiko Rämmel

2011-11-23 14:38

#238: - Re: to Veiko Rämmel

Ma olen selles samuti kindel. Härra Kappile. Kuna erakond peab tekkima altpoolt ja kodanikuühenduste baasil suures osas, siis selle programmi peabki rahvas ise kokku panema, et ei oleks jälle ülevalt alla tekkinud erakond nagu meil tänased on. Meie asi on luua eeldused ja neid olen ma rõhutanud. Palju neid ei ole. Ansip minema ja uued valimised majoritaarse süsteemiga.


Külaline

#240

2011-11-23 15:03

täiesti nõus
Veiks

#241 INFOPARTISAN: MIKS TAHETAKSE, ET PEAMINISTER ANSIP TAGASI ASTUKS?

2011-11-23 15:27




Tallinna TV lasi esmaspäeval eetrisse intervjuu, mille Andres Raid tegi peaminister Andrus Ansipi (Reformierakond) tagasiastumist toetava petitsiooni ühe algataja Alar Sudakiga. Praeguseks on see petitsioon kogunud juba 640 toetajat. (Märkus: see intervjuu on toodud siin lihtsalt tausta avamiseks ega tähenda seda, et mina sooviksin Ansipi tagasiastumist.)

Raid: Kust võtate te volitused või mingisuguse tahtmise või pädevuse üldse kedagi kritiseerida, et te sellise petitsiooni olete alustanud?

Sudak: See küsimus kõlaks nii nagu Andrus Ansipi suust ja ma kujutan ette, et täpselt sama küsimuse ta esitab. Tuletan meelde, et võim kuulub meil ju rahvale. Ma ei ole kogu rahvas, aga ma olen rahva esindaja. Nii et, kui nii võtta, siis võtsin selle volituse endale põhiseaduse järgi.

Raid: Mida teil valitsevale koalitsioonile siis ette on heita?

Sudak: Kui hakata kõiki punkte ette lugema, siis petitsioonis on need punktid kirjas ja soovitan kõigil ka lugeda – petitsioon.com leiate kogu teksti ülesse.

Raid: Põhiasjalikult on siiski seal üles kirjutatud need lubadused, mida ei ole valitsevad parteid – mitte ainult valitsevad, vaid läbi ajaloo üleüldse igasugused muudki parteid – valijate ees täitnud.

Sudak: Andres, sa panid teemast mööda juu!

Raid: Mhh?

Sudak: Kas sa oled petitsiooni üldse lugenud?

Raid: Jaa!

Sudak: Konkreetselt ma selles petitsioonis keskendusin meie peamisele võimuparteile ehk Reformile ehk Andrus Ansipile ja hakkasin peale aastast 1999, mil lubati 9000 krooni keskmist palka, ja 2000 öeldi: see pole võimalik. Ja täpselt selle sama mudeli järgi – kõigepealt midagi lubada ja siis aasta hiljem tagasi võtta – on Reform lubanud kõikidel valimistel aastast 1999.

Raid: No aga on ju terve rida objektiivseid põhjuseid, mis puhul või mis tingivad selle, et neid lubadusi lihtsalt ei ole võimalik täita.

Sudak: Objektiivne põhjus on lihtne. Objektiivne põhjus on meil Reformierakonna tagatoa võhiklikkus. Kui nad näiteks lubasid aastal 2007 Riigikogu valimistel kõikidele kirikutele 100 miljonit krooni ja pool aastat hiljem või ütleme aasta hiljem, aga pool aastat enne majanduskriisi algust ütlevad, et see pole võimalik, siis nad teadsid seda juba sel hetkel kui nad andsid lubaduse.

Teine moment on see, et Andrus Ansip on tõesti võhik. Seda näitab kasvõi see, et kui ta 14. septembril 2011 teatas, et euro ei ole kriisis, eurotsoon ei ole kriisis, kriisis on lihtsalt mõned liikmesriigid, ja kaks nädalat hiljem selgus, et päästefondi suurust on vaja tõsta neljasajalt miljardilt eurolt kahele triljonile, siis siit tuleb välja, et Andrus Ansip tähendab lihtsalt ei võta arvesse ekspertide arvamusi. Ta on kaaluta olekus.

Ta on kaaluta olekus vaimses plaanis, kuid kahjuks ta valitseb kahe, ta valitseb meil kahepeale ka majanduslik-poliitilisel maastikul, ning selleks, et osundada nendele vigadele, nendele sigadustele, nendele lollustele, sest... miks on Reform võimul? Valijad on poliitikast juba niivõrd eemaldunud, et nad ei pane tähele valimislubadusi, sest nad ei usu neid. Nad ei vali erakonda valimistel mitte selle järgi, kes nende huvisid kõige paremini esindaks, vaid määravaks saavad kaks asja. Kõigepealt, et liider oleks liider, ja teiseks, et tema erakonnas valitseks kodurahu. Need tingimused on Reformis täidetud.

Kuid see, millega Reform tegelikult on hakkama saanud, sellele ühiskond ja valijad lihtsalt ei pööra tähelepanu. Petitsioon ongi mõeldud selleks, et inimesed loeksid, millega siis on Reform tegelikult hakkama saanud selle viimase kaheteistkümne aasta jooksul.

Raid: No aga meil on võimul siiski mitte üksi Reformierakond, vaid on valitsuskoalitsioon, kuhu kuulub ka üks teine partei.

Sudak: Meil ei ole kahjuks võimul koalitsioon. Meil on kahjuks võimul peremees ja puudel. Sest kui Jürgen Ligi, kelle mürgised märkused on pidevalt käinud IRL-iga kaasas – kasvõi näiteks see kui siin vähem kui nädal aega tagasi tehti terve suurem koosolek, et siis arutada tasuta kõrghariduse probleemi, osundada IRL-ile, et see pole võimalik. Kui üks koalitsioonipartner laseb põhja teise koalitsioonipartneri valimislubadusi, siis pole see mitte kahe poliitilise partneri suhe, vaid on peremehe ja puudli suhe.

Raid: No senine jutt tundub pigem küll sellise üsnagi tugeva kriitikana. On teil ka mingisugune endal positiivne programm, selles mõttes, et mida teha, kuidas sellest kõigest välja tulla?

Sudak: Positiivne programm on täiesti olemas. Positiivne programm seisneb selles, et Eestis peaks tulema poliitilisele maastikule uus poliitiline jõud, täiesti uue mudeli kohaselt.

Raid: Milline see mudel peaks olema?

Sudak: See mudel oleks, ühesõnaga, hästi lühidalt öeldes selline, et ei tekiks mitte uus seltskond, kes tahab saada võimule ja siis värbab endale tuhat liiget, lähevad uuesti võimule ja teevad täpselt sedasama mida on teinud nende eelkäijad Eesti poliitilisel maastikul, vaid moodustuks erakond, mis põhineks koostööl kolmanda sektori ja kodanikuühiskonnaga, kus kodanikuühiskonna esindajad on selles erakonnas, moodustavad erakonna juhtorganid ja seega nad määravad valitsusprogrammi ja hoiavad kontrolli all seda, et valimislubadustega ei tehtaks mitte mustkunsti, et näed – valimistel oli üks, aga elu on teine – vaid hoolitseksid selle eest, et nende tahet viiakse ellu, ja kui nad on ühiskonna esindajad.

Raid: Kas te sellist parteid praegu meie poliitilisel maastikul ei näe, kes selle teie poolt seatud tingimuste ja nõuetega hakkama saaksid?

Sudak: Kahjuks ei näe. See peab olema täiesti uus poliitiline jõud ja seetõttu tegimegi petitsioonis ettepaneku Indrek Tarandile.
leopall

#242 Nojah

2011-11-23 15:40

Kui Saksamaal Lauldi „Deutschland-Deutshland ÜBER ALLES…”, siis meil kõlaks sama hoopis „Mein Partei-Mein Partei –ist Über alles –über alles auf dem Welt…”. Ja loomulikult on ÜBER ALLES meie mõistes ka meie parteilaste OMA Partei tagatuba. Pole välistatud, et meil on varsti genosse Adolf Ansip, parteigenosse Hermann Ligi, vast ka Ene Goebels?
Meie igapäeva elu on see, mille tõttu on meie elanike elatustase Euroopa mõistes allapoole arvestust, samal ajal leiab Andrus Ansip, Ene Ergma – SELLIST EESTIT ME TAHTSIMEGI.
http://leopall.blogspot.com/2011/11/vuimurid-versus-pohiseadus-2.html
Aleksander

#243

2011-11-23 15:42

Nunuh. Petitsiooni tekst on treitud uljalt nopasaranlikuks ning rudelfilikuks. Ilmselt autorid ongi oodanud petistsioonile toetust avaldama eelkõige seda stiili nautivat kontingenti. Muuga ei oska seletada pronskiöö ära mainimist. Paistab, et mõnele tiblikule meenub seni ajani D-terminali betoonposti serv (mis iseenesest on tore). Petitsioon ise on valdavalt jaburus, mida ei viitsi isegi kommenteerida. Kui selle jama kokku kribanud tüübid ujuvad välja mõnes uues erakonnas, siis võib selle erakonna saata puu taha teese lugemata.
Vähemält saab huviline lõpuks näha ka nende nimesid, kes kesikute poolt valivad. Käputäis oma eluga mitte hakkama saavaid endisi "ehitajaid-arendajaid" ja suur kamp Lasnamäe tiblasid, kes ei vaevu isegi oma kommentaare Google translaatoriga maa keelde panna.
Mõni on proletaarlase uhkusest oma nime taha välismaa lipukese pannud. No mis sa teed, kui roosa mulli aegne buratiinode lüpsmine kodumaal on masu a'al asendunud kalkunite kitkumisega Iiris. Nüüd jääb sellistel tüüpidel endale sisendada, et uue rahakodumaa heaolu on suurel määral tema loodud ja Eestis jäi tal see kolme aastaga loomata põhjusel, et rehvormarid on röövkapitalismi aretanud kommunistid.

Ei saa jätta mainimata, et 2007. aasta aprillis oli selle ajaga Edgar Elmarovitši tagasiastumise nõudmisele kogunenud ligi 100K allkirja. Seega andke vänta seltsimehed, andke vänta. Ainuüksi keskerakonnas on ju tuhandeid liikmeid. Tehke ka agitatsiooni Öise Vahtkonna kodukatel. Kuidagi ei usu, et sealne rahvas ei oleks huvitatud fašist Ansipi kukutamises. Kes teab, äkki löövad nii ka Vene našistid kampa.

Külaline

#244

2011-11-23 15:43

ei ole
Тамара

#245

2011-11-23 15:43

А где поставить подпись...

Külaline

#246

2011-11-23 15:48

tamm
Veiko Rämmel

#247 Re:

2011-11-23 15:50

#243: Aleksander -

Eksid mu "kallis sõber", see hinnang näitab vaid Sinu enda olematut intelligentsust.

Veiko Rämmel

#248 Re: v

2011-11-23 15:51

#243: Aleksander -

Muyde Ansipi vastu olemine ei tähenda Savisaare poolt olemist, kuskohast Sinu must-valge maailmapilt pärit kah on?


Külaline

#249

2011-11-23 15:54

Сколько можно над народом издеваться
Veiko Rämmel

#250

2011-11-23 15:54

Vene nimede suur hulk on aga sellest, et emakeelne kartellimeedia järjekindlalt ignoreerib. D za D aga avaldas esilehel tõlgituna. Sinna ei saa mina muide midagi parata. Kuid paistab, et paljudele ansiplastele meeldib vastanduda, ka riigile elik Eestimaale lojaalsete muulaste suhtes.